size bu forumda çok rastladım uzun zamandır tedavi uyguladığınız için tecrübelerinizden faydalanmak ve bilgi alışverişi yapmak amacıyla birkaç soru sormak istiyorum
sizce bu kadar ağır dht bloklayıcı ilaçlar kullanmak ne kadar sürdürülebilir?
insanları minoxidile başlatmaya tavsiye etmiyorsunuz ancak fin öneriyorsunuz neden böyle düşünüyorsunuz?
minoxidil ömür boyu sürecek bir taahhüt. finasteride olmadan minoxidil kullanmak ise saç dökülmesinde içi delik olan bir kovaya su doldurmak gibi. ayrıca alkol ve ppg kafa derini yüksek ihtimal uzun vadede rahatsız edecek.
dht bloklayıcı ilaçları oldukça uzun süre kullanana insanlar var yabancı forumlarda da rastlayabilirsin. benim düşüncem yeni bir tedavi yöntemi gelene kadar bu ilaçlarla idare etmek.
finasteride yan etkileri oldukça nadirdir fakat tek sıkıntı ergenlik dönemi bitmeden başlanması. işte o zaman sakal gelişimini veya boy uzamasını negatif etkileyebilir.
fakat siz 20 yaşındasınız ve ya ergenliğinizin son dönemi ya da ergenliğinizin bitmiş olması lazım. finasteride ağır dht baskılayıcı bir ilaç değil sadece tip 2 ve tip 3'ü baskılıyor serum dht'sini ise %65-70 düşürüyor. ben 5 ay finasteride 8.5 ay dutasteride kullandım ve en fazla 1 ay libido düşmesi ve ilk zamanlar sık idrara çıkma dışında hiçbir sorunla karşılaşmadım. ne kas kütlesini olumsuz etkiledi ne de sakallarımı, kaldı ki dutasteride en ağır dht bloklayıcı ilaç. tip 1, 2 ve 3 5ar2'yi inhibe ediyor
fakat bu senin yan etki görmeyeceğin anlamına gelmiyor, özellikle ilacı kullanırken endişeli bir ruh halindeysen yan etki neredeyse kaçınılmaz olacaktır.
bundan dolayı topikal finasteride kullanmanı öneririm. maddi imkanın varsa lipozomal finasteride temin edebilirsin. yoksa yukarıda attığım konuya göre kendin de hazırlayabilirsin topikal finasteridini.
kendin hazırlayacaksan dozunu %0.025 olarak ayarla. hatta minoxidil kullanacaksan proscar haplarını içine de katabilirsin alkolde rahatlıkla çözünecektir.
60ml minoxidilin içerisine sadece 3 adet proscar hapını ezip içine katın ve iyice çalkalayın. günlük maruz kalacağınız doz yine 0.25mg finasteride fakat siz bunu oral yerine topikal olarak alacaksınız. serum dht'sini ise araştırmaya göre sadece %24 düşürüyor yani tam size göre.