Merhaba arkadaşlar,
Görüşmelerimde 3.000 ile 10.000 TL arası fiyatlar aldım.
25-30.000 TL ye perasyon yapan doktorlardan ise bu forumda haberdar oldum.
Yadırgamamak lazım.Hayatın her alanında bazen sadece "marka/isim" için bazen de sadece "materyal farklılığı" için fazla para veriyorsak saç ekim sektöründe de "marka/isim" için fazla para verme özgürlüğüne sahibiz. Peki saç ekiminde "materyal/malzeme" farklılığı diye bir şey var mı?
Sadece "marka/isim" için fazla para vermeye yatkın olmayan biriyim. Fazla para vereceksem isimden daha fazla şey yani "somut farklılık" ararım. Başka alandan örnek vermek gerekirse mesela bir penye t'shirt alacaksam Zehirli boya içermemesi yırtığı söküğü olmaması için 5 TL lik pazar penyesinden vazgeçerim. Bakarım eli yüzü düzgün yerde indirimde 20 TL ye t'shirt var. Sezonda 50 TL. ...daha alengirlisi 75 TL ...diyelim son moda olanı 100 TL. ...bu durumda alt tarafı penyeden oluşturulan bir t'shirte Diesel'de 350 TL vermem. Çünkü "bunu 350 TL yapan şey ne?" diye sorarım. Diesel'in kullandığı ham maddenin değeri de 10 kat fazla mı?" ...değil tabii... bütün o para "marka" dediğimiz şeye gidiyor. Ama "materyal" farklı ise o zaman 35 e penye varken 350 ye cashmir alınabilir, çünkü materyal farklı. Suntaya 200 vereceğimize masif ağaca 2.000 vermek de böyle bişey.
Peki saç ekiminde:
1) Cebimden 10 kat fazla değer çıkarken doktorun cephesinde 10 kat fazla çıkan şey ne? (kullandığı bistüri, ilaç , saçın bekletildiği preperat vs. fark yaratacak ölçüde değişiyor mu?)
2) Marka/isim hakkı fark yaratabilir....bu, 10 kat eder mi?
3)Ekilebilecek greft sayısını arttırabiliyorlar mı?
4) Ekimde iki kökün birbirine yakınlığını nekroz yaratmadan ciddi miktarda sağlayabiliyorlar mı?
5) Süreçte bize bizzat harcadıkları zaman hiç olmazsa 2 kat artıyor mu?
6) Genelde en iyi sonuçları paylaşan doktorların sitelerindeki sonuç fotoları arasında 10 kat fark var diyebilir miyiz?
İznini alamadığım için şu an nickini belirtmiyorum ancak buradan bir arkadaş şöyle yazıyor:
"...3 gün sürdü, saç alınırken dr. birinci gün vardı, 2. gün yarı yarıya vardı , 3. gün dr. hiç yoktu, slitleri tamamen dr. açtı, ekim zamanında ise dr. ekim yapmadı "
Yani doktor Operasyonun geneli anlamında %50 oranında hastasıyla bizzat muhatap olmuş
Bu anlamda arkadaşımız doktoruna standart dışı para vermiş ama doktor standart dışı bir emek vermemiş görünüyor.
Bunun hasta hakkını ihlal ettiğini düşünüyorum. Başkasına nazaran 10 kat fazla alan başkasına nazaran an az iki kat fazla ilgilenmeli. Yanılıyor muyum?