Posta gazetesindeki köşesinde Dr. Haydar Dümen'den çare arayan genç sorar "Penisim 22 cm. kız arkadaşımla sorun yaşıyorum, bunalımdayım ne yapmalıyım?" Senin forum buna benzemiş biraz.
Hep doktor olmak istemişimdir. Ama doktoruna abartılı şekilde beddua edenleri görünce "Varmış doktor olamayışımın bir hikmeti, belki böylesi daha hayırlı" diyorum. Tamam hasta olmak, çare aramak, saç kaybetmek zor ama...Dr. olmak da zor. Resmen "Elleri kırılsın bu adamların, başlarına belaların en büyüğü gelsin" diyorsun. Daha iyisini ummak ve bulamamak başka -kusura bakma ama- "saçmalamak" başka birşey.
Reciproc'un yazdıklarını bir kez daha oku. Ama hızlı hızlı değil, ufkunu açmaya vesile olması için oku.Üstelik o da çıktığı yolda bir şekilde umduğunu bulamayan biri. Vücudunu önemse ve geliştir ama ruhunu ve aklını da besle ve geliştir. Mesela anoreksiya hastalığını araştır. Nedir nasıl başlar nasıl sonuçlanır diye. Anoreksik insana baktığın zaman sen bir kemik torbası görürsün....ama o aynaya baktığı zaman şişman birini görür . Belki aynaya böyle bir psikolojiyle bakıyorsundur.
Bizim zamanımızda "öncesi-sonrası" fotoğrafları yasak değildi. Gazetelerde önce 40 yaşında kel bi adamın kafa fotosunu basarlar "sonra" diyerek de 20 yaşında bir delikanlının tarak girmeyen sırma gibi saçlarını koyarlardı. Şimdi o reklamlar yasaklandı. Ama anlıyorum ki hala saç ektirerek Burak Özçivite dönüşeceğini sananlar çok. Yok öyle bişey.
Bu sözü saç ektirmeyi düşünen herkese söylüyorum. Yok öyle aniden gelen Burak Özçivit'in sırma saçları!...Saç ektirdiğinizde kafa deriniz kapansa bile kasık kılından az hallice saçlarınız olacak, uyanın.
Bu sözüm çok genç olanlara. 36 yaşında ilk ekimimi yaptırdım, geldim 49 a ve kendime "acaba 2. ekim için doğru zaman mı" diyorum. "Gençken saçım olmayacaksa ne zaman saçım olacak" mı diyorsun? Gene de düşünün. İnsan 40 yaşında da iyi ve doğal görünmek istiyor. Sınırlı kaynağı 20 yaşında tüketip 40 yaşında çaresi kalmamış komik ve irite edici bir kafa sahibi olmayın.
Evet sana fazla yüklendim, o zaman bu sözüm de doktoruna :
Çünkü Doktorun da iki çift lafı hakediyor: 22 yaşında gencecik bir delikanlıya "Sabret bir 30'una gel öyle yapalım, sabredersek bana dua edeceksin" diyecek kadar da iyi insan olun. İyi insan olmadan iyi doktor olunmaz."