Merhaba arkadaşlar
Son bir iki haftadır bu forumu okuyorum yazdıklarınızdan çok faydalandım hepinize teşekkürler. Ben de kendi deneyimimi paylaşarak katkıda bulunmak istedim.
Ben yaklaşık 2 hafta önce İzmir'deki MedicalHair klinikte Dr. Sibel Ulusan ve ekibi tarafından 5600 greftlik bir saç ekimi yaptırdım. Ön tarafa 3000, arkaya 2000 civarı ekildi. Acaba vertex için bu miktar yeterli olacak mı yoksa ikinci bir ekim gerekecek mi biraz onun endişesini yaşıyorum. Fakat süreçten memnun kaldım, ekip profesyoneldi ve klinik baya temizdi. Sadece çok uzun saatler sürmesi (nerdeyse tüm gün) biraz yorucuydu. Bir de kök hücre tedavisi de yapıldı. PRP yerine bunu tercih ettim.
Bugün 17. günümdeyim. Verilen ilaçlar dışında bir de biotin kullanıyorum. Proscar ya da Fin/Min kullanmamaya karar verdim, umarım buna rağmen saçlar gür çıkar. İşin psikolojik ve stres tarafı biraz zor (uyku pozisyonu doğru mu, saçlar çıkacak mı çıkmayacak mı, kabuklar döküldü mü, saçı doğru yıkıyor muyum) genel olarak iyi bir dönem oldu ve tüm sıkıntılarda ekip whatsapp üzerinden her sorumla ilgilenmeye devam etti. Şu an çok az bir miktarda kabuk kaldı (sanırım başkalarına göre ben biraz geç dökebildim, son 2-3 gündür günde 2-3 defa yıkıyoruz ve daha çok baskı uygulamaya başladık ve bu çabalarımız sonuç verdi.)
Bir de maalesef dün akşam (o kadar dikkatli olmama rağmen) kafamın vertex bölgesini bir tabelaya çarptım. Fakat 16. gün olduğu için negatif bir etkisi olmayacağını umuyorum. Hiçbir şişme kanama vs olmadı. Siz ne dersiniz?
Ekte bu 17 günün farklı evrelerinden kronolojik sırayla fotoğraflar paylaşıyorum. Yorumlarınıza açığım.
Teşekkürler, herkese iyi günler dilerim.