önceki sayfada proscarla alakalı soru sormuşsunuz, yanıtlayayım.
Ben 20 li yaşlarımda 4-5 yıl kullandıktan sonra tembellikten bıraktım. hatırlatma dozlarının yerini tuttuğunu düşündüğüm,
tamamen kendi mantığımla düzensiz bir şekilde 2-3 yıl daha kullandım. Ama bu dozlar bazen ayda 1-2 gün 1/3hap şeklinde oldu. bazen 6 ay boyunca hiç olmadı. ve ilacı tamamen bırakınca agresif dökülme yaşamadım. Saç dökülmem bu sayede zamana yayıldı. Şehir değişikliğinden dolayı ekim yaptırma kararını acele aldım ve ilaca yeniden ekim sonrası başladım. Planım 1 yıl düzenli kullanıp sonra hatılatmalar ile devam üzerine.
Şimdi tüm bunlar benim bünyemin sonuçları. Kimileri haptan 1 tane içiyor, yan etkileri çok yaşıyor. Kimi benim gibi düzenli içip basit yan etkiler görüyor. Kiminde bırakma sonrasi agresif dökülme oluyor, kiminde benim gibi yavaşlatıyor, kiminde tamamen dökülme duruyor.
Bundan dolayı kesin bir cevabı yok. Ama dökülme tipinizin artık agresiflikten uzaklaştığını düşünüyorum. bence benim gibi 1 buçuk yıl kadar düzenli kullanın, doktorun önerdiği şekilde hatırlatmalar ile azaltarak bırakın 2. yıla doğru. Baktınız dökülmeler arttı, hafif bir hatırlatma seansı desteklersiniz.,
Doktor değilim, önerilerimi doktorunuz desteklerse deneyebilirsiniz.