Merhabalar, 15 Aralık 2023 tarihinde saç ekimi yaptırdım. 5500 greft ekildi ve safir fue tekniği uygulandı. Saç ekiminin yapıldığı gün, 1. gün, 6. gün ve bugünün yani 10. günün fotoğraflarını ekledim.
Nekroz gibi vakaların yaşanma durumunun olduğunu öğrendiğim gibi bende de siyahlık olduğunu fark edince saç ekim yaptırdığım yere saç ekiminin 5. gününde nekroz olabilir mi sorusunu sordum. Onlarda bana kan kurumuştur şeklinde bilgi verdiler. Ben bu cevaptan tatmin olmayınca saç ekiminin 6. günü kliniğe gittim. Herhangi bir olumsuz durum olmadığını ve madecassol krem kullanmam söylenildi. Eklediğim 6. günün fotoğrafı ise krem kullanmaya başlamadan önceki son durumu gösteriyor. 7. gün tekrar kliniğe uğradım. Siyah görünen bölgede hematon olduğu söylenildi. Etrafını temizleyip ve gözenekler oluşturup kan akışının daha fazla olması sağlanmaya çalışıldı ve kabuk döküm saç yıkama gününe kadar her gün saç yıkama sonrasında nitrolimgual sprey ve arkasından arnica krem uygulamam söylenildi. Ayrıca 1 ay boyunca kan sulandırıcı kullanmam gerektiği bilgisi verildi. 3 gündür bu şekilde ilerliyorum. Geldiğim son nokta ise 10. gün fotoğrafında yer aldığı gibi.
Benim merak ettiğim soru şu: bu bir nekroz mudur? krem ve spreyin yani çözüm yönteminin fotoğraflarda olumlu etkisi var gibi mi duruyor? 6. gün(krem kullanmadan önceki son durum) ve 10. gün fotoğraflarını kıyasladığımda ben iyileşme olup olmadığını anlayamıyorum. Bunu kliniğe sorduğumda kesinlikle ilerleme olduğu ve bu şekilde sprey ve kremi kullanmaya devam etmem gerektiği konusunda bilgi verdiler. Sizin bu durumda önerileriniz ne olurdu? Bu konuda uzman arkadaşların değerli yorumlarına çok ihtiyacım var. Destek olan herkese şimdiden çok teşekkürler.