Ekim öncesi : Forum sahibi / yöneticisi @hintell'e böyle bir ortam hazırladığı , herkese objektif yorumlar yaptığı ve bilgisini paylaştığı için teşekkür ediyorum .
Forumdaki ekimleri gözlemleyerek Asuman hanım da saç ekimi yapmayı planladım ve muayene oldum , Asuman hanım . Xpecia, proscar 1/4, prozinc plus şampuan ve prozinc plus losyon'u bir iki ay düzenli olarak kullanmamı ve bu süre içinde saçlarımı güçlendirmemi tavsiye etti .
Operasyona girmeden bir buçuk aylık süre boyunca xpecia ve finasterid'i düzenli olarak kullandım. Bu süre boyunca kliniğin istediği kan tahlillerimi de yaptırdım.
Ekim günü; 27.11.2023 Özel Pendik bölge Hastanesine 8:15 te gittimve süreç başladı, 2 arkadaş daha bekliyordu Asuman hanım sıra ile ekim planlamasını yaptı ve operasyon odasına geçtik .
8:45-9 gibi donör bölge anesteziyi Hatice hanım yapmaya başladı ( bu arkadaşı daha önce forumlarda duymamıştım) .Anestezi işlemi bitince Enes bey kökleri delmeye başladı Hatice hanım da kökleri toplamaya başladı , öğlen olduğunda köklerin toplama işlemi bitti , arada Asuman hanım uğradı nasıl gittiğini sordu .
12:15 gibi yemek ve ihtiyaç molası verdik . sonrasında ekim bölgesi anesteziyi Hatice hanım yaptı .
12:30-12:45 gibi Asuman hanım geldi ve kanalları açtı , biraz sohbet ettik .
13 gibi Ekime Enes bey ve Hatice hanım başladı . Tabi bu arada biz Enes bey ile Hatice hanımla muhabbet ettik iş güç falan .
Enes bey ve Hatice hanım kendi işleri ile ilgili konuşmaya başlayınca Hatice hanım in Asuman hanım in iş yerindeki ilk günü olduğunu öğrendim ,4 aydır başka ekim merkezinde çalıştığını söyledi ( günde çok fazla ekim yapan yerlerden birinde çalışıyormuş biraz gerildim açıkçası , ama Asuman hanım ın kendisinde eğitim verdiğini falan düşündüm kendimi rahatlattım .
14-15 gibi Asuman hanım ekim kontrolü için geldi greftlerin durumunu sordu Enes bey bilgi verdi sonra Asuman hanım Hatice hanım a elindeki greftleri sulaması gerektiğini söyledi (Hatice hanım suladı , daha fazla sulamalısın dedi ).Burada biraz canım sıkıldı çünkü ben onları görmesem de sonuçta tepemde çalıştıkları için sürekli dinliyordum o zamana kadar Hatice hanım ın greftleri sulamadığını farkettim . Tabi operasyon sürdüğü için sesimi çıkarmadım, bir sorun oluşacağını düşünmedim.
20 gibi Asuman hanım geldi (Arada kontol için geldi mi hatırlamıyorum muhtemelen uğramıştır) ve son kontrolleri yaptı , ön tarafa biraz kanal açtı düzenleme yapıp operasyonu 20:30 da bitirdi.
Otele geçtik abimle sonra ertesi gün ilk yıkamam Hastahanede yapıldı ve yola çıktık .
Ertesi gün şu greft sulama işine canım sıkıldı , şimdi ister istemez boş yatınca insan düşünüyor ekim merkezine durumu whatsuptan sordum , Özlem hanım bir sorun olmayacağını iletti çok kafaya takmadım .
2 gün önce 23 . günde saçlarımdaki dökülmede bir orantısızlık farkettim .
Fotoğrafları aşağıda baştan itibaren ekim öncesi kabuk dökme vs paylaşcağım . Hatice hanım ın ektiği tarafta bayağı bir seyrelme var ekim merkezine ilettiğimde bir sorun olmayacağını ilettiler ama açıkçası bu kadar tesadüf olmayacağını düşünüyorum .
Bu konuda başta Hintell hocamın olmak üzere yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi iletmenizi rica ediyorum .
Herkese şimdiden teşekkürler .
Kliniğin vermiş olduğu ilaçlar;
CİPRO ANTİBİYOTİK | sabah - akşam - 1 tane
• DOLEREX AĞRI KESİCİ | günlük - 1 tane
• PREDNOL l | sabah - akşam - 1 tane
• CORASPİN | (30 günlük) - Günde 1 tane
• FİTO KREM | (15 günlük) Donör bölgeye sürülecek (sabah - akşam)
Kendim temin ettiğim ilaçlar;
BATİKON SPREY | İlk 5 gün sabah akşam ekim bölgesine
• BEPANTHOL LOSYON | Ekimin 7. gününden sonra ekim yapılan alana sürüldü.
• REDOXON 3'LÜ ETKİ | Günde 1 tane
Şu an sabah akşam yıkama (soğuk su ile ) 3 günde bir Konazol . Yıkamalardan sonra Prozinc plus losyon ekim yerine 4-5 fıs.
Sabah Akşam Xpecia ve 1/4 Proscar devam ediyorum ve Redoxon 3 lü etki 3 günde bir .
ben Asuman hanım ın ekimlerini çok beğendiğim için tercih ettim , amacım ekim merkezini kötülemek değildir . Yaşadığım durumu paylaşmak istedim , bu durum son derece canımı sıkıyor ( zaten saçımı takmasam ekim yaptırmazdım ) Özlem hanım ile bu konuda yazıştık diğer tarafı daha sert yıkamamı istedi yıkamama rağmen görüntü aynı .
ekim günü gayet ilgiliydi . Özlem hanıma canımın bu konuda çok sıkkın olduğunu iletmeme rağmen Asuman hanım bana ulaşmadı biraz hüsrana uğradım , yani bir sorun olursa arkasında dururlar mı bilemiyorum .
şimdi bu konuda özellikle yazdığım için bu resmi ekliyorum 23. gün devamında ilk günden itibaren sürecin resimlerini ekliyor olacağım.