Bu ekimin bu şekilde olmasının nedeni nedir var mı bilimsel bir açıklaması
Hocam bu konuyla ilgili bende çok düşündüm, benim dikkatimi çeken birkaç nokta oldu bilgili arkadaşların doğru yorum yapabilmesi adına onları paylaşmak istiyorum.
Birincisi, ekim öncesi kan tahlili yapılmadı ve ekim esnasında çalışanların rebound dediği ekilen saçın geri çıkması olayını inanılmaz fazla yaşadım. Özellikle son iki hafta dikkatli beslenmeme rağmen kafamdan haddinden fazla kan geliyordu. Bu nedenle ekim gereğinden fazla uzun sürdü sabah erken yattığım sedyeden akşam 20:00-20:30 civarı kalktığımı hatırlıyorum. Hatta rebound öyle yoğun oldu ki diğer ekimciler operasyonun bitmesi adına çalışanlara desteğe geldiler. Bununla birlikte bu esnada dışarıda kalan greftler eğer doğru muhafaza edilmediyse ölme olasılığı kuvvetle muhtemel.
İkincisi, ekim öncesi ahmet hocayla ortalama 3500 greft gibi bir rakam konuşurken alım esnasında bu rakam bir anda maksimum (5200) oldu. Hangi bölgeye tam ne kadar greft ekileceği konusunda da sistemli bir ön çalışma yapıldığını hatırlamıyorum, yapıldıysa bile bunu ben bilmiyorum. Ekim alanına kaldırabileceğinden fazla sayıda saç ekildiyse yetersiz beslenmeden dolayı buradaki saç kökleri ölmüş olabilirler. Hatta ben şok dökülme esnasında özellikle ön bölgede kendi var olan saçlarımında büyük çoğunluğunun döküldüğünü hatırlıyorum bu yüzden bu ihtimalin gerçek olma olasılığının fazla olduğunu düşünüyorum.
Üçüncüsü, forumda hintellin özellikle altını çizdiği folikül dehidrasyonu konusunu ahmet hocayla görüştüğümde bana kış ayında olduğumuz için buna gerek olmadığını ve verdiği ürünle günde bir kez nemlendirmemin yeterli olduğundan bahsetti, bende onu dinleyerek sürece bu şekilde devam ettim. Ayrıca ekimin ertesi günü ilk yıkamaya gittiğimde lazer tedavi uygulandı, sıvı konusu bu sonuca olumsuz etki ettiyse lazer bunu tetiklemiş olabilir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ekimi etkilemeyeceğini düşündüğüm için konuda bunlardan bahsetmedim ama şuanki sonuca göre her ihtimalin sorgulanması gerekiyor