11.12.23 tarihinde Ahmet Tosun Hair Clinic'te 5200 greftlik saç ekimi operasyonum gerçekleşti. Ahmet Bey'i forum sayesinde tanıdım işçiliğinin yanı sıra samimi ve canayakın kişiliğiyle iyiki de tanımışım diyorum, gerçektende insanları memnun edebilmek için elinden geleni fazlasıyla yapıyor sadece ekim öncesinde değil ekim sonrasında da ilk günkü ilgi alakayı görebildiğim için kendisine minnettarım. Saç çizgi planlamasını Ahmet Tosun ile beraber yaptık ve kanal açma işlemini bizzat kendisi gerçekleştirdi, greft alım ve saç ekimi işlemini ise Beyza Hanım ve Melike Hanım yaptı, uzun bir işlem olmasına rağmen sohbet muhabbet derken zamanın nasıl geçtiğini anlayamadım desem yeridir bu nedenle onlara ayrıca teşekkür ediyorum. İşlem öncesinde okuduğum yorumlara istinaden lokal anestezi konusunda ufak tefek tereddütlerim olsada kendi adıma kesinlikle bu gibi yorumların fazla abartıldığını düşünüyorum, saç ekimi yaptırmak isteyenler bu konuda herhangi bir şüphe duyuyorsa gönül rahatlığıyla bu işlemi yaptırabilirler. Ahmet Tosun işlem esnasında sürekli gelip kontrol ediyordu saçlarım genetik olarak seyrek olduğu ve uzun saç kullanmak istediğim için birinci önceliğim sık bir ekim yapılması idi, işlem sonrası çekilen fotoğraflar bu konuda beni fazlasıyla tatmin etmeye yetti diyebilirim. Ekim sonrası dördüncü gün yan tarafa ekilen saçların çok küçük bir farkla birbirlerine tam eşit olmadığını farkettim, Ahmet Bey ile telefonda görüşüp bu durumdan haberdar ettiğimde derhal beni kliniğe çağırıp aradaki farkı düzeltti. Medikal tedavi olarak yaklaşık on yıl topikal minoxidil-dutasteride ve bilimum farklı anti androjenler kullandım ekimden 4 ay öncesinde kullandığım tüm ilaçları bıraktım, yalnızca donör bölgemin güçlenebilmesi adına operasyondan 2 ay evvel solgar 5000 biotin takviyesi kullanıyordum, ekim sonrası ilk bir yıl günlük biotine ek her gün 1 mg finasteride kullanıp birinci yılın sonunda pazartesi çarşamba cuma olacak şekilde finasteride devam edeceğim. Finasterid daha önce kullandım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım ancak düşük bir ihtimal de olsa ileride oluşabilecek yan etkilerin önüne geçebilmek adına bunu alışkanlık haline getirmek istemiyorum. Şampuan olarak ilk bir ay Ahmet Tosun'un vermiş olduğu Mossi marka köpük ve şampuanı kullanıyorum, bunu bitirdiğim anda günlük olarak daha önceden de kullandığım sebamed anti hairloss ve haftada bir gün olacak şekilde ketoral kullanacağım. Ekim sonrası yüzümde ödem biriktiği için şişme oldu Ahmet Bey bunun normal olduğunu söyledi kendisinin ekim sonrasında verdiği ödem sökücü hapları kullanmaya devam ediyorum, şuan tam bir hafta oldu ve şişlik büyük ölçüde geçti sayılır. Benim için keyifli bir deneyim oldu başta Ahmet Tosun olmak üzere ekipten Beyza Hanım, Melike Hanım ve ilgisini eksik etmeyen Nihal Hanım'a çok teşekkür ediyorum, klinikle hala irtibat halindeyim gelişmeleri buradan sürekli olarak güncelleyeceğim tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum.