Oradan çıkıp Asmed'e geçtim.
Orası da bayağı şık bir klinik, Dilek Hanım ile görüşme gerçekleştirdim.
Dilek Hanım 3.500 kök ekim yapılabileceğini ve finansterid kullanmamı istedi. Yalnız kendisi şu an ekim yapmak yerine 8 ay finansteride kullanıp öyle ekim için gelmemi önerdi. Böyle olunca ben de seneye Kasım ayının iş güçten dolayı benim için daha uygun olacağını düşündüm.
Dilek Hanım mikro motor ile ekmeyi bırakmış, mikro motorla 3.000'den fazla kökü düzgün çıkarmanın zor olduğundan bahsetti, ekibi de mikro motoru tercih etmemiş.
Bana tüm alanı kapatmayalım önerisi yaptı, arka tarafı duruma göre ikinci bir ekime bırakmayı tercih etti. Arka tarafı finansteridin de kapatabileceğini düşünüyor. Mikro motor ile ekimde saçlara istenildiği gibi yön verilemediğini, manuel ile ekimin daha doğal durduğunu söyledi. Manuel ekimi dünyada 4 klinik yaptığını söyledi, bilmiyorum ne kadar doğru, bunlardan birinin de Asmed olduğunu söyledi. Göğüs kılı ve sakal tavsiye etmiyor, onların çıkma oranının düşük olduğunu söyledi. Doğallık için kafanızda soru işareti olmasın, saçınıza, cildinize, yüzünüzün hattına göre, doğru açıda ekim yapıyoruz dedi.
Dilek Hanım operasyona girdiğinde kanal açma ve planlamayı yapıyor, Dilek Hanım'ın ekimi greft başı 1 Euro.
Eğer bunları Koray Bey yaparsa greft başı 3 Euro alıyor, Koray Bey'in 1,90€ luk seçenek var, tepeyi açıyor, ön hattı yapıyor, planlamayı yapıyor. Arka kısımları dermatolog veya asistanı yapıyor.
Tepe kısmında Koray Bey çok başarılı dedi, eğer tepe çalışacak olsaydık Koray Bey derdim dedi.
Benim ekimimi Dilek Hanım kendinin yapabileceğini, ancak benden önce gelen hastaya direkt Koray Bey'i önerdiğini söyledi.
Eğer donör alanını iyi kullanırsak 1 sene sonra ikinci ekimi yapabileceğimizi söyledi.
Finansteride eğer 1. ayda yan etki yapmadıysa devamında yapmaz, eğer yan etki varsa 2. aydan sonra devam ediyorsa bırakmamı tavsiye etti.
Operasyon sırasında sedasyon yapabileceğini, kendisi için daha iyi olduğunu, kanamanın hiç olmadığını söyledi. (Ben sedasyon istediğimi söyleyince geçti bu konuşma)
Bana prp işlem sırasında mutlaka yapılması gerektiğini çünkü hassas bir tenim olduğunu söyledi.
Dermaroller yapmayı gelmeden 1 ay önce bırakmak gerektiğini, minoxidil kullanıyorsam 6 ay önceden kesmem gerektiğini söyledi.
Finansteride kullanırsan ne ekersem çıkar dedi.
Benim kendi yorumum ekimi bütçeden dolayı Koray Bey yerine Dilek Hanım'a yaptırmak yönünde oldu. Kendisi gayet ilgili ve nazik bir insan gibi gördüğüm kadarı ile. Hem Koray Erdoğan'a saç ekmiş biri, saçımı Koray Erdoğan'a eken ekti derim ortamlarda havam olur
Klinik gayet sakindi, Serkan Aygın'da ki Kızılay ekim yapıyormuş havası yoktu.
Dilek Hanım'ın çektiği çizgi aşağıdaki gibi.