Evet beyler,
Bu linkte son dönemdeki tedavimle ilgili bir soru sormuş konuyu biraz anlatmıştım.
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=33147.0Çok kafa ütülemek istemiyorum detayları orada yazmıştım ama biraz özet geçeyim. Saç ekimi sonrası uzun zamandır devam eden tedavi sürecimde son zamanlarda dht bloklayıcıları bırakıp, oral minoks da ürün değişikliği yapınca yamulmuştuk. Oral minoksa, sıvı minoxidilden günlük 5-6 damla civarı oral olacak şekilde ve biraz süre finas, sonra dutas ile devam eden dht bloker tedavisi ile toparladık.
2023 Mayıstan beri günlük 2,5 mg minox kapsül kullanıyordum ama işe yaramadığını saçlar ilerlemeyip gerileyince anladım.
Eylülde oral minoxa 5-6 damla olarak başladım. Çoğu zaman günde 2 kez 3erdamla şeklinde aldım.
Ekim başında gün aşırı gibi finasterid aldım.
Ekim sonunda 10gün günlük dutas yükledim. Sonra bunu haftada 2-3 ‘e düşürdüm. Vücutta depolandığı için dalgalanma gözlemedim.
Aralık ayına kadar böyle geldim. Oral dutasa ara verdim. Ağır ilaç yanetkilerini hissediyorum. Şu am dökülmem çok çok az artarsa bir tur daha kullan bırak yapabilirim. Ama oral minoksa bazı günler aksatsam da devam ediyorum. İğnelemeye de haftada 1 devam.
Tedavinin dht bloker kullandığım dönemin özetini telefonuma not etmiştim görüntüsünü atıyorum.
Vertexin ilk fotosu 23Ekim tarihinde, minoxun biraz arttırdığı dökülme sürecindeki halinden. Diğer foto ise 1-2 gün öncesinden.
Vertex bir tık daha iyileşebilir ama epey seyrekti zaten daha ilerleyeceğini sanmıyorum. Buna da şükür.