Sıvı minoxu da sanırım. Saça uygulananıı oral yoldan alıyorsunuz. İçindeki etkenlerden dolayı bence tehlikeli
Cerrahpaşa nur eczanesinden aldım. Durum şöyle salvador hocam.
Bir süredir oral minox kullanıyordum sıvı olarak. Daha doğru düzgün bir metod olsun diye kapsül yapılmış minoxdan aldım mayıs2023de buna başladım. Günde tek kapsül. Belki bunun emiliminin düşük olması ihtimalinden olabilir, veya sıvı minox alırken görece 2,5dan fazla minox alıyormuş da olabilirim. Ama tamamen kapsüle döndükten sonra 3-4 ay sonrasında yani ağustos/eylül 2023e kadar dehşet bir dökülme dönemi oldu. Bu kapsüle devam ederken akşam 1-2 damla sıvı minox ekleyerek zamanla tamamen sıvıya geçiş yaptım. Tabi bu arada 1-2 ay kadar dht bloklayıcı desteğiyle beraber topu çizgiden çıkarmış olabilirim.
Velhasıl oral kapsülün vücuda girişi, emilimi sıvı kadar yüksek olmayabilir belki bunu günlük 2-3 kapsül olarak deneseydim de sonuç alınıyor olabilirdi. Ama sıvının çalıştığını tecrübe ettiğim için işimi garntiye almak istedim. Kendi vücudumda denediğim kadarıyla 2,5 mg sıvı minox > kapsül minox . Bu kesin.
Bu kapsülde, eczanede kapsül içine minox koyup geçiyorlar. Öyle teknolojik bir üretim değil tabi. Belki kapsül içindeki hammadde bizim losyon yaptırdığımız hammadde formu olabilir diye düşünüyorum.
Günlük 3-5 damla etil alkollü karışımın bir negatifliği olmaz diye umut ediyorum. Tabi bu bir risk.
En garantisi yurtdışından bir şekilde loniten getirtmek olacaktır ama henüz bu şansa erişemdim.