Arkadaşlar saç ekiminden sonra Dermaroller veya Dermastamp ve minoxidil kullanımını, hem bu forumda, hem saçımındoktoru forumunda hem de internette araştırdım ve çok farklı cevaplar gördüm örneğin Ahmet Tosun ve İbrahim Erayhan hastalarına ekimden 30gün sonra dermaroler ve minoxidil önerirken başka bir kaç doktor ilk 6ay bu tip şeylerden kesinlikle kaçınılmasını öneriyordu, benim ekim merkezimde minoxidil ekimden bir ay sonra kullanabilirsin ama dermaroller konusunda elimizde bir veri yok dendi, Koray Erdoğanda kendi videolarından birinde kendisinin ekimden bir ay sonra minoxidile başlayacağını söyledi fakat hap versiyonu veya köpük versiyonunu kullanacağını söyledi, eczanede satılan hepimizin bildiği minoxilin içinde alkol olduğu için böyle yapacağını söyledi fakat hap versiyonu Tr de satılmıyor Almanyada var, köpük versiyonu da aynı şekilde Tr de çok zor bulunuyor ve aşırı pahalı.
Bu bilgiler ışığında risk almamak adına dermastamp uygulamaktan vazgeçtim, minoxil konusunu da 90. güne erteledim, benim zaten minoxil kullanım amacım damarları genişletip kan dolaşımı artırarak daha hızlı çıkışlar yakalayıp sonrasında azaltarak bırakacaktım ömür boyu kullanacağım birşey değildi. Bir yıl sonunda herşey yoluna girdiğinde ömür boyu kullanacağım tek şey 3günde bir Dutasterid almak olacak.
Umarım benim gibi aklında bu konularda soru işareti olanlara az da olsa faydası olmuştur.
Bağlantı vermek doğrumu bilmiyorum ama şöyle bir video izledim herhangi bir tavsiye değildir izlemek isteyen olursa;