19 yaşında başladım ben şu an 65 gün oldu sıkıntım yok ki reddit diye uygulama var tressles iye bir forum aynı burasının benzeri tabi bu gruptan daha büyük ve daha kapsamlı orada 17 yaşın da nw3 olup fin kullanan var hatta bir örnek gösteriyim https://www.reddit.com/r/tressless/comments/134y4z7/18m_progression_pt3_6_months/ nw7 den nw 1 kadar gelmiş çocuk sadece minox ve ru kullanarak eğer gelişimini tamamladıysan başla fin e
Hocam öncelikle şurdan başlıyım. DHT ergenlik bitene kadar vücutta pek çok işlevi var en bilindikleri sakal çıkması ses kalınlaşması vücut kıllarının olgunlaşması gibi vs. Wikipedia'da detayları var. Eğer bu işlevleri yarıda kesersen ileride çatal seslilik seyrek sakallılık veya köselik gibi durumlarla karşılaşabilirsin ve bu gerçekten büyük bir sorun olur saç dökülmesine şükredersin.
Ben şahsen 22 yaşına kadar finasterid veya dutasterid tavsiye etmiyorum. Benimde saç dökülme sorunum var hatta ekstra olarak retrograde alopeciada var yaşım 21 fakat 22'ye girmeyi bekliyorum o zaman başlayacağım. Şuanda senin yaşında olsaydım yapacağım şeyler aga-e, dermaroller, ve ketakonazol şampuan kullanmak olurdu. Bence bunlar 21-22'ye kadar gayet yeterli korumalar.
Doktorlarla görüşme konusunada değinirsem hangi doktora gidersen git senin bu yaşta dht düşürmeni uygun bulmayacaklar ve ileride ne gibi sorunlar olacağını kestiremezler çünkü bunu sadece süreç gösterir.
Forumda 18-19 yaşlarında finasterid başlayıp hiç sorun ve yan etki görmeyenlerde var dediğim gibi bu bir risk işi tamamen sana kalmış.