Saç köklerim için ilk ekimde kalın köklü denmişti alınırken. Merak ettiğim bir kşey var bilgilendirirseniz sevinirim. Aynı klınikteki saç ekimini asistanla doktorun ekmesi arasında başarı oranı farklı mıdır? Sonucta aynı kök ve aynı işlemler yapılıyor. İlk ekimim ne yazık ki başarısızl oldu. İkşnci ekimi hocanın yapacak olmadı başarı oranını arttırır mı?
Tabiki var... Greft sağlıklı koşullarda saklandımı?
Kanal yeteri derinlikte açıldımı? Ekerken greftler yıprandım?.. En basit organ nakli düşünün.. Organı al hırpala enfekte et düşür kaldır.... Sonra bıla bıla....
Titizlikle yapılsa once sonra takip tedavide hakkıyla yapılsa tütmamasının imkanı yok.
Ama maalesef saç ekimi ticarete dökülmüş.. Sebeb nedir?! tütma oranı çök yüksek oluşu bu işi merdiven altına kadar götürdü!!
İnsanlar sağlıkçı olmayan ellere ucuz olsun diye para yatırınca piyasa mahv oldu..devletin denetimi yok bir çök merkez sağlıki olmayan merdiven altı ama ucuz elemanı ekiplerine aldılar ucuz olsun diye ki ucuza talebi olan müşteriyi kaçırmasın!! Marka olmuş ruhsatı yok!! Fatura kesilmiyor.. O para reklama, sitelere gidiyor.
Arz ve talep meselesi. Türkiyede talep bu arz de bu olmuş maalesef.
Hakan hocayı tenzih ediyorum çunki zaten kendisine mesleki hayranlığım var bu işi bilimsel yapan nadir hocalardan.
Yani bence Türkiye bir kısır döngünün içinde!! Herkes kısa günün karı diye Bakınca sonuçta zarar gören herkes oluyor!
Sonuç bu işin matematiği yok seçeneği en kaçamak ve kurtarıcı seçenek. Ve polemiğe girmemek adına bende bu seçeneği kullanmak istiyorum!