Gönderen Konu: %100 Bıttım sabunu  (Okunma sayısı 7586 defa)

ostwint

• Jr. Member
  • **
Ynt: %100 Bıttım sabunu
« Yanıtla #15 : 28 Mart 2020, 02:32:57 »
Benimde bir kalıp kadar halis bıttım sabunu tecrübem oldu. Bende aşırı derecede kaşıntı yaptı. Cildiye doktoruna gittim. Seboroik Dermatit olmuşsun dedi. Ben de dedim hocam kullandığım sabun egzama gibi şeylere de iyi geliyor. olmayan bir hastalığı nasıl icat eder kafamda bu sabun dedim. Cevabı ise sabunların cildin ph değerine uygun olmadığı için bazı kişilerde öyle rahatsızlıklara sebep olabiliyor. sen hangi türden olursa olsun saçın için sabun kullanma diye tavsiye verdi ben de kullanmıyorum

Matthews

• Full Member
« Yanıtla #16 : 31 Mart 2020, 17:39:52 »
Bıttım sabununu 6-7 ay kullandım Saça zarardan başka bisey değil tamam dolgun gösteriyor eyvallah ama dökülmeye etkisi hiç yok kepek yapmasıda cabası ph'ı 9 civarında saça zararlı bir ph.. 5.5 ph düzeyinde bir şampuan kullanın tavsiyem

Westend

• Yeni üye
  • *
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 01 Şubat 2021, 18:50:09 »
Saç ekiminden önce yaklaşık 1 yıl boyunca, bıttım yağıyla birlikte kullandım dökülmelerim nerdeyse tamamen durdu. Siirtten yağı ve sabunu siirtten getirtmiştim, sabun biraz zor köpürüyor ve burada kullanan arkadaşlarda olduğu gibi biraz kepeklenme yapıyor, fakat saç dökülmesini durduğuna kendimde tanık oldum. Yağın kullanımınıda şu şekilde yapıyorum, öncelikle dermorollerla kafamı tarıyorum ardından yağı sürüp masaj yapıyorum bazen ozon yağı bazen de tatlı badem yağıda eklediğim oluyor, ardından bıttım sabunuyla yıkayıp duruluyorum,yağlı egzama problemim var normalde, dökülmenin yanısıra egzama problemimi de tamamen bitirdi. Şimdi saç ekimimin 10.günündeyim kabuk dökme işleminden sonra doktorumla görüşüp kullanmaya devam edip etmemeye karar vericem. Fakat genel olarak yağla birlikte kullanılmasını öneririm bende oldukça işe yaradı.
  • Ekim Tarihi: 22.01.2021
  • Ekim Merkezi ismi Elit Hair Transplant
  • Greft Miktarı 5000
  • Yaşınız 29
  • Medikal Tedavi Xpecia, Dynavit Biotin 5000mg, Ozon Yağı

Kant

• Sr. Member
« Yanıtla #18 : 21 Şubat 2021, 20:33:46 »
Ben genelde sabun kullanıyorum dökülmeye birsey yaptığını düşünmüyorum ama ısırgan sabunu kadar saçlari coşturan bir sabun bilmiyorum  zeki Müren gibi oluyorum xD
AI GEM

hugo_ramirez

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #19 : 21 Şubat 2021, 23:24:52 »
Bir çok ünlü satıcıdan baya baya ciddi rakamlara almış biri olarak görüşlerim; saçlarınız kalın telli ve çok yağlanmıyor ise belki kullanan arkadaşlara iyi gelmiş olabilir. Ancak ince telli, yağlanan ve dökülmeye başlamış saçlarınız için sonuç tam bir facia olabilir. Saçın üzerindeki bağ dokuları sabun kullanıldığınızda açılmasına neden olduğu için saç coşmuş, kabarmış gibi görünüyor. Bu size saçım gürleşiyor hissi verebilir. Ancak bıttım için yapılan çalışmalarda saça iyi geldiğini kanıtlayan bir durum söz konusu değil arkadaşlar. Zeytinyağı, badem, beta siteresterol içerikli bitkiler, ısırgan vs bunların saçla ilgili çalışmaları ciddi mevcut ama bıttımın dökülme önleyici saçları coşturucu vs durumları yok. Bıttım işte ciltte oluşan tahrişleri , yaraları iyileştiyor vs. o da belki...

Ayrıca saf bıttım yağı ne derece komedojen bunu bilmek lazım. Saça hindistan cevizi yağı iyi geliyor deniliyor mesela ama en ağır komedojen diye biliyorum gözenekler tıkanıyor.

Ayrıca ekşide bir yazar çok güzel bilgi vermişti organik bıttım sabunu hakkında ekliyorum onu da okuyabilirsiniz; yine de almak isteyen alsın arkadaşlar iyi gelebilir ama çok steril ortamlarda üretilmiş, kimyanın dibine vurulmuş şampuanlardan kaçıcam diye sterilizasyonu hakkında bilginiz olmayan şahsıların ürettiği sabunları kullanırken bir kaç defa düşünelim. Steril olabilir belki ama ya değilse? Saç ekimi yaptıran arkadaşlar dikkatli olsunlar lütfen. PH 9 civarıdır bu arada.

Ekşi~
— bittim sabununun içinde de kimyasal yokmuş. bi de millet de yiyor bunu yahu.

bak bakayım, nasıl üretiliyor bittim sabunu..

"bir kazana sıcak su ile birlikte kül konulur ve kaynaması beklenir"

aa ne kadar doğal. hee doğal. kül dediğin nedir? ekseriyette caco3 (karbonat) ve cao (kalsiyum oksit). bunları suyla karıştırdığın zaman ortamda -iyi ve saf bir odun külünü aldığını varsayalım- ortamda koh (potasyum hidroksit) ve cao (kalsiyum oksit) sulu çözeltisi hazırlamış oluyorsun.

eee ne oldu? sen öcü gibi kaçtığın kostik (naoh; sodyum hidroksit) kimyasalı(!) kullanmıyordun, şimdi onun yerine baz olarak kostik ile tamamen aynı ph'a sahip potas kostik (koh, potasyum hidroksit) kullanıyorsun. nihai ürünün fiziksel özellikleri hariç aynı derece tahriş edici iki alkali baz. ama yok, kostik kullanmadın. kimyasal yok içinde. nah kullanmadın.nah kimyasal yok.

üstelik tuzun hidrolizi ile kontrollü üretilen kostik'in yanında, ne yaktığını bile bilemeyeceğin (karton mu plastik mi, meşe mi) potas kostik ile yağı sabunlaştırmaya çalışıyorsun.

Ben bitmişim

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #20 : 14 Mart 2023, 19:57:44 »
Bir çok ünlü satıcıdan baya baya ciddi rakamlara almış biri olarak görüşlerim; saçlarınız kalın telli ve çok yağlanmıyor ise belki kullanan arkadaşlara iyi gelmiş olabilir. Ancak ince telli, yağlanan ve dökülmeye başlamış saçlarınız için sonuç tam bir facia olabilir. Saçın üzerindeki bağ dokuları sabun kullanıldığınızda açılmasına neden olduğu için saç coşmuş, kabarmış gibi görünüyor. Bu size saçım gürleşiyor hissi verebilir. Ancak bıttım için yapılan çalışmalarda saça iyi geldiğini kanıtlayan bir durum söz konusu değil arkadaşlar. Zeytinyağı, badem, beta siteresterol içerikli bitkiler, ısırgan vs bunların saçla ilgili çalışmaları ciddi mevcut ama bıttımın dökülme önleyici saçları coşturucu vs durumları yok. Bıttım işte ciltte oluşan tahrişleri , yaraları iyileştiyor vs. o da belki...

Ayrıca saf bıttım yağı ne derece komedojen bunu bilmek lazım. Saça hindistan cevizi yağı iyi geliyor deniliyor mesela ama en ağır komedojen diye biliyorum gözenekler tıkanıyor.

Ayrıca ekşide bir yazar çok güzel bilgi vermişti organik bıttım sabunu hakkında ekliyorum onu da okuyabilirsiniz; yine de almak isteyen alsın arkadaşlar iyi gelebilir ama çok steril ortamlarda üretilmiş, kimyanın dibine vurulmuş şampuanlardan kaçıcam diye sterilizasyonu hakkında bilginiz olmayan şahsıların ürettiği sabunları kullanırken bir kaç defa düşünelim. Steril olabilir belki ama ya değilse? Saç ekimi yaptıran arkadaşlar dikkatli olsunlar lütfen. PH 9 civarıdır bu arada.

Ekşi~
— bittim sabununun içinde de kimyasal yokmuş. bi de millet de yiyor bunu yahu.

bak bakayım, nasıl üretiliyor bittim sabunu..

"bir kazana sıcak su ile birlikte kül konulur ve kaynaması beklenir"

aa ne kadar doğal. hee doğal. kül dediğin nedir? ekseriyette caco3 (karbonat) ve cao (kalsiyum oksit). bunları suyla karıştırdığın zaman ortamda -iyi ve saf bir odun külünü aldığını varsayalım- ortamda koh (potasyum hidroksit) ve cao (kalsiyum oksit) sulu çözeltisi hazırlamış oluyorsun.

eee ne oldu? sen öcü gibi kaçtığın kostik (naoh; sodyum hidroksit) kimyasalı(!) kullanmıyordun, şimdi onun yerine baz olarak kostik ile tamamen aynı ph'a sahip potas kostik (koh, potasyum hidroksit) kullanıyorsun. nihai ürünün fiziksel özellikleri hariç aynı derece tahriş edici iki alkali baz. ama yok, kostik kullanmadın. kimyasal yok içinde. nah kullanmadın.nah kimyasal yok.

üstelik tuzun hidrolizi ile kontrollü üretilen kostik'in yanında, ne yaktığını bile bilemeyeceğin (karton mu plastik mi, meşe mi) potas kostik ile yağı sabunlaştırmaya çalışıyorsun.

Millet mal amk , yukarida bahsedilen asamalar olmadan sabun uretemezsiniz ki , lise kimya bilgisi bunlar , eksi sozluk kullanicilari gene bildiğimiz gibi halki galeyana getirme pesinde

Facebook Twitter Instagram