Sevgili Kerim,
Yazindan ne kadar duzgun ve bilincli bir insan oldugun belli. Oncelikle, kesinlikle ama kesinlikle 6 ay arastirmadan ekim yaptirma. Ekim ciddi bir operasyon, donorler limitli ve sac sokulmesi 35-40a kadar agresif devam edebilen bir surec.
Bir muddet bu forumdaki sonuclari takip et. Eger Turkiyede elit lige ait bir hocaya ektireceksen yurt disi forumlarina da goz at, oradaki sonuclarini da gor. Ayrica, her hocanin ozellistigi tur dokulme tipleri var. Kendi dokulme gidisatina gore, senin gibi hastalar uzerinde basarili sonuc almis hocalarda yogunlas.
Durumuna gelirsek: Eger acelen yoksa 3-4 sene ektirme derim. Ust kisimlarda acilmalar ve/veya yogunluk kayiplari devam edecek gibi gorunuyor. Yok beklemek istemiyorum dersen donorun durumuna gore en az iki, tercihen uc ekim gecirebilecek sekilde planla.
Ilk ekim one, on cizgiyi ne kadar indirmek istedigine bagli olarak, tahmini 2000-3000 arasi gider. Muhtemelen 5-6 yil sonra vertex agirlikli, orta destekli 2000 kok civari bir ekim daha olur. 35’inden sonraki olasi bir acilmaya karsi da depoda 1500-2000 kok kalmis olur.
Senin yerinde olsam 2-3 sene beklerdim ama ektirecegim diyorsan da lutfen min 6 ay arastir; uzulmeni istemem. Aklina takilan sorularin cevabini bulmadan, kafana hersey yatmadan once ektirme.
Selamlar, sevgiler
Öncelikle tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim kaya kardesim.
Aslinda acelem yok diyemem hatta bi an evvel sac ekimi yaptirip belli bir duzeyde sacimin hacimlenmesini ve guzel durmasini istiyorum. Ancak bazi magdur arkadaslarimiz gibi kotu sonuclar gecirip uzulmek istemiyorum. Onlar icin acil sifalar dileyip umarim bir sekilde mutlu olabilecekleri bir cozum bulabilirler.
Simdi soyle bir durum var belki de haklisindir sacim ileri de daha cok dokulmeye maruz kalabilir ve yaptiracagim ilk ekimden sonra ileride kotu goruntu olusabilir. Ancak benimde icimden bir ses saclarimda dokulme olsa bile sadece seyreklesme anlaminda bir dokulme gerceklesecegi yonunde; bunun sebebi olarak ailedeki genetik dokulme tipi. Babamla ayni yapiya sahip oldugumu dusunuyor ve cok fazla benzerlik oldugunu dusunuyorum ( cuneyt arkinin filmlerindeki battal gazinin oglu misali 😊)
Babamdaki saclarin cizgisel hatii felan su an benimkiyle ayni olup sadece birazcik daha seyrek, kendisi 50 yasindadir. Buna guvenerekten ve diger kotu ihtimali de goze alarak ekim yaptirmak istiyorum.
Gaziantep te bulunan bir firma, firmanin ismini vermek dogru olur mu bilmiyorum yaptigi incelemeler neticesinde soyledigi tek sey 3500 greft ekeriz cokta guzel olur, fiyat su kadar. Tek seansta hallederiz. Oldu.
İstanbul da iletisime gectigim baska firma sadece whatsapptaki fotolardan yola cikarak 4500 greft ile cok sık saclainiz olur demekle kalip fiyat ve sundugu imkanlardan bahsetti. Teknik olarak merak ettigim sorulara donus bile saglamadi.
Henuz hakan doganay, kul , serdar gokrem, koray hoca, estemylife hasan hoca gibi bilindik yerlerle iletisime gecmedim.
Sadece esma&serkan ikilisiyle iletisime gectim sartlarimi belirttim, kendiler benim istedigim sartlarin belki olamayabilecegini ancak yerinde gorusme ve incelemeyle daha saglikli karar verebileceklerini, donorun kalitesine gore nasil bir ekim yapilebilecegini, mevcut fotograflarda gorunen bosluklarinizi daha iyi gorup ekim yogunlugunu nasil yapacaklarini vs.. belirttiler. Bu da en azindan bana az da olsa guven verdi. Tabi yerine gidip incelemelerim devam edip dusuncelerimi tekrar beyan edecegim.
Bu isimler disinda onerebileceginiz yerler varsa iletisime gecer konusurum umarim en kisa zamanda ekim yaptirma asamasina gelir ve size paylasimlarimi yaparim.
Tekrardan gorus ve tavsiyeleriniz icin tesekkur eder, saygilarimi sunarim.