Selamlar,
2 günlük operasyon bitti, operasyon boyunca Asmed odalarında kaldım ve baya rahattı. 24 saat nöbetçi hemşire de bulunuyor, ara ara kontrole geliyorlar. ilk yıkamamı Asmed'de yaptırıp bugün eve geldim. Asmed'i tercih ettiğim için çok memnunum. Herkes elinden geldiğince sizi rahat ettirmeye çalışıyor, başta Dilek Hanım'a, koordinatörüm Artun Bey'e, saç alım ve ekim işlerini yapan Naciye Hanım ve Sabina Hanım'a (isimleri umarım doğru hatırlamışımdır çünkü operasyon öncesinde rahat etmeniz için bir ilaç veriliyor ve kafanız biraz güzel oluyor) ekipteki diğer kişilerin isimlerini hatırlayamadım, hepsine teşekkür ediyorum. Sizi sürekli bilgilendirerek rahat etmenizi sağlıyorlar.
Operasyon öncesi planlamada Dilek Hanım toplam ekim greft sayısını 4500 olacağını söyledi.
Tüm kanal açma işlemlerini Dilek Hanım kendisi yaptı, ara ara gelip ekimi kontrol etti.
Dermatolog, 6 seans PRP önerdi, ilk seansımı ekimden hemen önce yaptılar.
Operasyon iki güne yayılmış olmasına rağmen baya yorucu oluyor, özellikle sert boyun yastığı ile uyumak bana baya zor geldi. Bundaki amaç zaten derin uykuya dalıp ekim yapılan bölgeye yanlışlıkla zarar vermenizi engellemekmiş. Bugün ilk yıkama sonrası donör bölgeki bandajı çıktı. 3 gün daha, sert boyun yastığı ile uyumaya devam edeceğim. Umarım bandaj çıktıktan sonra sert boyun yastığı daha rahatsız gelmez.
Toplam çıkarılan greft: 4575
Ratio: 2,23
Pazartesi ve Salı günü yıkama için tekrar Asmed'e gideceğim. Aslında evde de yıkanabiliyormuş ama ben merkeze gitmeyi tercih ettim.
Kabuk döktükten sonra tekrar resim paylaşacağım.