Ekim Öncesi
Öncelikle herkese çok geçmiş olsun. Ben 23 yaşımdayım 16 17 yaşımda şakaklarda saçları kaybettim daha sonra vertexe dogru gitti malesef dökülmem. 16 17 yaşlarımda bu forumu kesfettim dönem dönem girer sonuçlara bakar tedavi arastirir uygulamaya çalışırdım. Doktorlara gittigimde o yaslarda sampuan ve minoxil verip gönderiyorlardi sürekli ciddi bir tedaviye bir türlü gecememiştim. Bu yaşa gelesiye kadar psikolojik olarak aşırı yıprandım ve son bir senedir sapkayla dışarı çıkıyordum. Doğal olarak alın yapim geniş olduğu icin dökülmeyle birlikte çok kötü hissediyordum. Sonunda kendime uygun olarak Asuman Hairda sac ektirmeye karar verdim.
Ekim Günü
Bir önceki gün istanbula geldim. Pendikte hastaneye yakin bir yere yerlestim. Sabahina kahvalti yapip hastaneye gectim. Asuman hanimla birlikte güzel bir sohbet eşliğinde ön çizgiyi belirledik, fotoğrafları çektik ve kan alımı için iceriye girdim. Alnım geniş olduğu için ön çizgiyi çok fazla öne alıp ekim alanını genişletmek istemedim. Daha sonra serum ve anestezi islemleri başladı. Anestezi islemlerim zorlu gecti açıkçası bazilari gerçekten can yakıyor. Ekibimde Enes bey ve Melike hanım vardı. Melike hanim anestezi islemlerini bitirdikten sonra Enes bey kök alım işlemine geçti. Kök alım işleminden sonra yemek molası veriliyor ve daha sonra Asuman hanim kanal açmaya başlıyor. Anesteziyi vücudum sanırım hızlı attığı için sürekli anestezi istemek zorunda kaldım acıdığı için. Akşam 9 a doğru da saç ekim işlemi bitti. Oldukça emek isteyen bir iş gerçekten, buradan tüm ekibe tekrardan teşekkür ediyorum. Aleyna hanıma da ek olarak teşekkür ediyorum güleryüzlülüğü için.
Ekim Sonrası
Ben uyku konusunda açıkçası biraz zorluk yaşadım ilk 3 4 gün. Bu kadar emek vermişken insan tedirgin oluyor uyurken yanlışıkla bir şey yaparmıyım diye. Daha sonrasında üçüncü günümde ön bölgede oluşan iltihap sorunu yaşadım ve merkezin fucidin krem önerisiyle iltihapla savaştım 3 4 gün ve bu yüzden aslında kabukları erken döktü anitibiyotik daha sonradan normal sürece devam ettim. Kontrol altında olması için 7 gün kadar istanbulda kaldım ve sonrasında kendi şehrime döndüm. İltihap sürecinde Asuman hanım gerçekten çok ilgiliydi gerek aklımdaki sorular gerek müdahaleleri içimi oldukça rahatlattı.
Şu Anda Kullandığım Takviyeler
Propecia
Xpecia
Coraspin(merkezin verdiği kutu henüz bitmedi)
Redoxon
Ocean Plus omega 3
Saçlarımın ince telli olması dolayısıyla açıkçası biraz tedirginim ancak bu konuda propeciaya biraz güveniyorum. Yorumlarınız benim için çok değerli şimdiden teşekkür ederim.