Ne olursa olsun dutasteridin saç tedavisi için kullanılmasını tehlikeli buluyorum ve en son cephane olarak kenarda durması gerektiğini düşünüyorum.(fin-ketokonazol-ru-spiro losyon...)
Kafayı bir görsen, öyle düşünmezsin.
2018-19’dan beri tedaviler denerim. Ru, setitipirant, spiro’dan losyonlar yapıp denedim. Ben onların işe yarayabileceği evreleri çok önce geçtim.
Finas’ı 2020’de pandeminin başlamasıyla kullanmaya başladım. 5-6 ay devam ettim, sonra dutasa geçtim. Bir süre sonra bıraktım birkaç ay sonrasında ekim yaptırdım. Ekim sonrası 6 ay finas kullandım.
Ekimle birlikte çok çok iyi sonuç aldım. Ama yanetkiler boğunca bıraktım. Finas belki 2-3 sene şans versem toparlayabilir ama 40 yaşında ne yapayım toparlasa da. Gerilemenin hızını düşününce dutas daha çok çözüm garantisi sunuyor. Şöyle ki ekimin 14.-15. Ayında falan sıkı bir dökülme dönemi oldu, dutas 2 ayda epey güzel çalıştı minoxla birlikte.
Şu an o dönemin çok daha gerisine düştüm maalesef. Dutas günlük kullanıyorum bir 10 gündür falan, ufaktan haftada 2-3 seviyesine düşürmeyi düşünüyorum.
BiraZ toparlama görürsem bu sürece ait fotoları paylaşacağım, o zaman daah iyi anlaşılırım.
Ekim öncesi saç durumum hakkında eski konularıma bir göz atabilir merak edenler.