Merhaba herkese iyi forumlar,
Ekimim 20.10.2023 Cuma günü gerçekleşti. Bazı artıları ve eksileri sizlerle paylaşmak istedim.
Ekim öncesinde 3 aydır 2 günde 1mg Finhair finasteride ve her gün Vanner Pharma vitamin kullanıyorum (bu vitamini başka kullanan var mı?). Finasteride kullanmaya devam etmemi istediler.
Havayoluyla geldim ve transfer ile otele götürdüler. Oteli de kendileri ayarladı, ödemesini ben yaptım. Otel çok kaliteli değil. Sadece oda kahvaltı. Temizlik takıntısı olanlar sıkıntı yaşayabilir. (Nova Plaza Park Otel)
Ertesi gün 12:30'da kliniğe gittim. Kan testi yapıldı. Bir kaç sözleşme imzalandı. Serkan bey geldi. Gelmesiyle gitmesi 5dk falan sürdü. Benim söylediğim hiçbir şeyi dikkate almadı. Kendi kafasına göre bir çizgi çizdi. Ensenin çok yorulmaması gerektiğini ve göğüsten de greft alınması gerektiğini söyledi. Ben tek seferde tüm kafayı hallederiz diye düşünüyordum ama onlar illa ki 2 farklı ekime diretiyorlar.
Ekim Ersin bey ve ekibi tarafından yapıldı. Serkan bey çizgiyi tek taraflı çizmişti ve tamamlama kısmını Ersin bey yaptı. Çizgiyi 2-3 kere düzeltmesini istedim. Düzelttiğini söyledi. Fakat bir türlü simetrik çizemediğini ona anlatamadım. Sonuç olarak ekim sonunda simetrik olmayan bir ön çizgi çıktı maalesef. Bu arada Ersin beyin Doktor olmadığını ekimden sonra öğrendim ve büyük bir hayal kırıklığına uğradım.
Donör alımı ve ekimi sırasında bir kaç kez anestezi uygulandı. İğne yapıldıktan 2-3 dk sonra anestezi etkisi geçiyordu. Sedasyon yapan arkadaş "maşallah sende nasıl bir bünye varsa 2-3 dk içinde etkisi geçiyor, metabolizman çok hızlı" gibisinden bişeyler dedi. Özellikle göğüsten alım yapılırken çok ağrı hissettim. Sürekli anestezi uygulandığı için daha sonra çok fazla sızıntım oldu maalesef.
Donör alımı 3 saat, ekim işlemi 4 saat sürdü. Saat 14:00 gibi başladık ve 21:00'de bitti. Donör alımı ile ekim başlangıcı arasında bi 10 dk'lık ara verildi. WC ihtiyacı ve küçük bir sandviç. Ayrıca bir ilaç daha verildi.
Ekimden hemen sonra yemek yedirdiler ve otele gönderdiler. Gece çok rahat yattım. Herhangi bir ağrım sızım olmadı. Sadece yatarken dönememek çok sıkıntı yaratıyor. 1 Hafta boyunca dümdüz yatmaya devam
Ertesi gün bandajlar çıkarıldı, sızıntılar vs temizlendi.
Ödem oluşumu çok fazla oldu. Şakaklara ekim yapıldığı için bandana takamadım ve gözlerim çok fazla şişti. 2 gün boyunca buz kompres uygulamama rağmen şişlik geçmedi.
Toplamda 4600 Greft olduğu söyleniyor. Ben bu kadar olduğunu sanmıyorum. 4600 greft olsaydı en azından crown bölgesine kadar kapanırdı diye düşünüyorum. Ekim sırasında kaç tane enseden çıktı diye soru sorduğumda "çıkması gerektiği kadar" gibisinden yuvarlak cümleler kuruldu. Daha sonra verilen sertifikada hiç küsüratlı sayı olmaması çok garibime gitti. Türk hastaların çoğunda net tam sayı çıktığını, yabancı hastalarda ise hep küsüratlı sayı yazıldığını gördüm.
Sürecin büyük çoğunluğundan memnunum. İnşallah sıkıntısız atlatırız.