Merhabalar,
Öncelikle bu forumun bilgilendiriciliği konusunda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Uzun süredir aklımda olan operasyonu, buradaki sonuçlardan referans alarak bana uygun olan kliniği seçmeye çalıştım. Umarım benim gibi araştırma yapanlar için de bu konu referans olacaktır.
Sabah 8.30 gibi klinikteydik. İlk olarak evrak vs işlemlerinden sonra planlama-çizim işlemlerini Ahmet bey gerçekleştiriyor.
Ardından kan-tansiyon kontrolleri gerçekleştirilip, alım öncesi lokal anestezi işlemine geçiliyor. Anestezi işlemini Sadettin bey gerçekleştirdi.(Çok aşırı ağrılı bir işlem olduğunu düşünmüyorum)
Anestezi ardından greft toplama işlemi başlıyor. Bu işlemleri Cansu hanım ve Sadettin bey gerçekleştirdi.
Yaklaşık 1 saat süren greft alımından sonra Ahmet bey kanal açma işlemlerine başladı. Sanıyorum 30 dk civarı gibi bir süre almış olabilir veya zaman algım da kaymış olabilir
Kanal açma işleminden sonra kısa bir yemek arası verdik. İşlemler ağrısız ve kısa kısa devam ettiği için içimden zor değilmiş bence diye geçirirken greftleri yerleştirmenin 5 saat sürecebileceğini tahmin etmemiştim
Yemek sonrası greft yerleştirme işlemlerini yine Cansu hanım ve Sadettin bey yaptı. Son kısımlara dogru da Beyza hanım destek verdi ek olarak. Yerleştirme bittiğinde prp uygulandı.
Her şey bittiğinde 18.30 olmuştu saatler. Benim için genel olarak güzel geçti fakat gerçekten sabır isteyen bir operasyon. Hareketsiz şekilde saatlerce bekliyorsunuz.
İlk gece benim için zorlu geçti gerçekten, operasyon bittiğinde şiddetli baş ağrım vardı. Çıkmadan önce ağrı kesici içsem de tesir etmedi. 4 saat sonra tekrar ağrı kesici kullandım ve biraz hafifler gibi oldu. Maalesef boyun yastığı ile hiç rahat edemedim ve uyku pozisyonu bulamadığım için uyuyamadım. Benim gibi uykusu zor olan kişiler kesinlikle konforlu bir boyun yastığı almalı bu çok önemli.
Ertesi gün pansumaları aldırmaya ve ilk yıkamaya gittik. Yıkama için Çağatay bey yardımcı oldu. Ardından lazer tedavisi uygulandı.
Bütün emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Operasyon öncesi ve sonrası fotoğrafları ekliyorum