Gönderen Konu: Ahmet Tosun/5750 greft/12.10.2023/30 yaş  (Okunma sayısı 3984 defa)

furkansdl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ahmet Tosun/5750 greft/12.10.2023/30 yaş
« : 14 Ekim 2023, 16:12:41 »
Merhabalar,

Öncelikle bu forumun bilgilendiriciliği konusunda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Uzun süredir aklımda olan operasyonu, buradaki sonuçlardan referans alarak bana uygun olan kliniği seçmeye çalıştım. Umarım benim gibi araştırma yapanlar için de bu konu referans olacaktır.

Sabah 8.30 gibi klinikteydik. İlk olarak evrak vs işlemlerinden sonra planlama-çizim işlemlerini Ahmet bey gerçekleştiriyor.

Ardından kan-tansiyon kontrolleri gerçekleştirilip, alım öncesi lokal anestezi işlemine geçiliyor. Anestezi işlemini Sadettin bey gerçekleştirdi.(Çok aşırı ağrılı bir işlem olduğunu düşünmüyorum)

Anestezi ardından greft toplama işlemi başlıyor. Bu işlemleri Cansu hanım ve Sadettin bey gerçekleştirdi.

Yaklaşık 1 saat süren greft alımından sonra Ahmet bey kanal açma işlemlerine başladı. Sanıyorum 30 dk civarı gibi bir süre almış olabilir veya zaman algım da kaymış olabilir :)

Kanal açma işleminden sonra kısa bir yemek arası verdik. İşlemler ağrısız ve kısa kısa devam ettiği için içimden zor değilmiş bence diye geçirirken greftleri yerleştirmenin 5 saat sürecebileceğini tahmin etmemiştim :)

Yemek sonrası greft yerleştirme işlemlerini yine Cansu hanım ve Sadettin bey yaptı. Son kısımlara dogru da Beyza hanım destek verdi ek olarak. Yerleştirme bittiğinde prp uygulandı.

Her şey bittiğinde 18.30 olmuştu saatler. Benim için genel olarak güzel geçti fakat gerçekten sabır isteyen bir operasyon. Hareketsiz şekilde saatlerce bekliyorsunuz.

İlk gece benim için zorlu geçti gerçekten, operasyon bittiğinde şiddetli baş ağrım vardı. Çıkmadan önce ağrı kesici içsem de tesir etmedi. 4 saat sonra tekrar ağrı kesici kullandım ve biraz hafifler gibi oldu. Maalesef boyun yastığı ile hiç rahat edemedim ve uyku pozisyonu bulamadığım için uyuyamadım. Benim gibi uykusu zor olan kişiler kesinlikle konforlu bir boyun yastığı almalı bu çok önemli.

Ertesi gün pansumaları aldırmaya ve ilk yıkamaya gittik. Yıkama için Çağatay bey yardımcı oldu. Ardından lazer tedavisi uygulandı.

Bütün emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Operasyon öncesi ve sonrası fotoğrafları ekliyorum

furkansdl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Ahmet Tosun/5750 greft/12.10.2023/30 yaş
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2023, 16:16:38 »
Ekim öncesi

Merhabalar,

Öncelikle bu forumun bilgilendiriciliği konusunda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Uzun süredir aklımda olan operasyonu, buradaki sonuçlardan referans alarak bana uygun olan kliniği seçmeye çalıştım. Umarım benim gibi araştırma yapanlar için de bu konu referans olacaktır.

Sabah 8.30 gibi klinikteydik. İlk olarak evrak vs işlemlerinden sonra planlama-çizim işlemlerini Ahmet bey gerçekleştiriyor.

Ardından kan-tansiyon kontrolleri gerçekleştirilip, alım öncesi lokal anestezi işlemine geçiliyor. Anestezi işlemini Sadettin bey gerçekleştirdi.(Çok aşırı ağrılı bir işlem olduğunu düşünmüyorum)

Anestezi ardından greft toplama işlemi başlıyor. Bu işlemleri Cansu hanım ve Sadettin bey gerçekleştirdi.

Yaklaşık 1 saat süren greft alımından sonra Ahmet bey kanal açma işlemlerine başladı. Sanıyorum 30 dk civarı gibi bir süre almış olabilir veya zaman algım da kaymış olabilir :)

Kanal açma işleminden sonra kısa bir yemek arası verdik. İşlemler ağrısız ve kısa kısa devam ettiği için içimden zor değilmiş bence diye geçirirken greftleri yerleştirmenin 5 saat sürecebileceğini tahmin etmemiştim :)

Yemek sonrası greft yerleştirme işlemlerini yine Cansu hanım ve Sadettin bey yaptı. Son kısımlara dogru da Beyza hanım destek verdi ek olarak. Yerleştirme bittiğinde prp uygulandı.

Her şey bittiğinde 18.30 olmuştu saatler. Benim için genel olarak güzel geçti fakat gerçekten sabır isteyen bir operasyon. Hareketsiz şekilde saatlerce bekliyorsunuz.

İlk gece benim için zorlu geçti gerçekten, operasyon bittiğinde şiddetli baş ağrım vardı. Çıkmadan önce ağrı kesici içsem de tesir etmedi. 4 saat sonra tekrar ağrı kesici kullandım ve biraz hafifler gibi oldu. Maalesef boyun yastığı ile hiç rahat edemedim ve uyku pozisyonu bulamadığım için uyuyamadım. Benim gibi uykusu zor olan kişiler kesinlikle konforlu bir boyun yastığı almalı bu çok önemli.

Ertesi gün pansumaları aldırmaya ve ilk yıkamaya gittik. Yıkama için Çağatay bey yardımcı oldu. Ardından lazer tedavisi uygulandı.

Bütün emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Operasyon öncesi ve sonrası fotoğrafları ekliyorum

furkansdl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 14 Ekim 2023, 16:17:51 »
Ekim öncesi traşlı

furkansdl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 14 Ekim 2023, 16:19:23 »
Ekim sonrası

furkansdl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 14 Ekim 2023, 16:20:59 »
1. gün yıkama sonrası

leventoğlu

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 14 Ekim 2023, 17:00:56 »
ilk yorum benden olsun   8)
hayırlı olsun 5750 greft senin açıklık oranına bakıldığın da çok iyi bir rakam
ön çizgin çok güzel olmuş
önlerin sıklığı da çok iyi
tepe bölgen ve orta hatta olan ekimde gayet güzel duruyor
ekim alanın da sağlıklı herhangi sorun görünmüyor diyebilirim

hintell yorumunu da merak ediyorum :)

bundan sonrası bakım ve tedavi bence mevcut saçlarına da iyi bakarsan çok mutlu olacaksın gibi duruyor
  • Ekim Tarihi: 29.03.2022
  • Ekim Merkezi ismi ahmet tosun (thehairclinic)
  • Greft Miktarı 5000
  • Yaşınız 38
  • Medikal Tedavi the mossi london

furkansdl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 14 Ekim 2023, 19:52:49 »
Teşekkürler hocam güzel yorumunuz mutlu etti :)

furkansdl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 22 Ekim 2023, 13:59:53 »
Merhabalar,

Sürecin 10.günü. Genel olarak ödem dışında süreçsel olarak bir sorun yaşamadım. Bugün kabuk döküm işlemi gerçekleştirdim. Belli kısımlarda ufak kanamalar oldu, umarım sorun teşkil etmiyordur. Görüntü bu şekilde

furkansdl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 22 Ekim 2023, 14:38:37 »
Tecrübeli arkadaşlar yorumlayabilirse sevinirim

leventoğlu

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 23 Ekim 2023, 17:23:46 »
kabuklardan sonrası gayet iyi
hafif kanamalarının olmasıda normal
bir kaç güne geçecektir

takviyeler konusunda karar verebildin mi
  • Greft Miktarı 5000
  • Yaşınız 38

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 23 Ekim 2023, 18:26:08 »
Biraz zorlanmış gibi sorun olmaz hayırlı olsun kabuk dökümün
Global Moderator

furkansdl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 23 Ekim 2023, 19:05:45 »
Teşekkürler hocam takibiniz için, dün moralim bozulmuştu duruma sağolsun hintell hocam su serpti.

Takviyeler konusuna hiç odaklanamadım maalesef öneriniz varsa dinlemek isterim

kabuklardan sonrası gayet iyi
hafif kanamalarının olmasıda normal
bir kaç güne geçecektir

takviyeler konusunda karar verebildin mi

leventoğlu

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 24 Ekim 2023, 19:38:16 »
en etkilisi proscar 1/4 derim ama araştırmanı da öneririm
sonra biotin 5 binlik
xpecia da öneririm
hair forte sprey
prozinc şampuan yada sana iyi gelen bir şampuan

prp yada mezoterapi de eklersen  daha ne olsun :)
  • Greft Miktarı 5000
  • Yaşınız 38

furkansdl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 26 Ocak 2024, 18:55:16 »
100.gün güncellemesi

Fotoğrafları beyaz ve sarı ışık altında çektim. Çok homojen olmayan çıkışlar var ön bölgede. Biraz önce traş oldum, saçlar temiz ve kuru bu şekilde. Aşırı uzayan yeni saçları makasla nazikçe kısalttım.

Günde 2 kez xpecia kullanıyorum 20.günden beri. Corasprin almayı yeni bıraktım. Bunun dışında kullandığım bir takviye yok. Şampuan olarak alpecine-konazol-bebe şampuanı dönüşümlü kullanıyorum.

Saç derisi ve alın bölgemde çok fazla yağlanma oluyor( ekim ile bir alakası yok,daha önce de böyleydi) Bu konuda dermatologa git dışında yönlendirme yapabilecek biri olursa çok sevineceğim :)

Süreç olarak iyi mi kötü mü bilemedim ama karar vermek için 100.gün biraz erken sanırım

Goodboyy

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 25 Şubat 2024, 14:51:28 »
kral son durum nedir kanama olan yerlerde çıkış var mı?

Facebook Twitter Instagram