Malum eczanenin konusuna denk gelenleriniz vardır. Kendileri Türkiye'de bulunmayan oral minoksilidi ürettiğini ve wp üzerinden veya elden sattığını söylüyor. Forumda bulunan bir arkadaş sayesinde ben de bu ürünü elde ettim 5 aydan fazla yetecek miktarda. Kendisi isterse belirtirim kim olduğunu. Kendisine ayrıca teşekkür ederim. Şimdi gelelim herkesin aklındaki sorulara.
1) Ürün gerçek mi? Birçok kişi görmüştür. Sprey minoksidilin doğruluk testi sıvı deterjana damlatmaktır. Turuncu-kırmızı renklere dönüyorsa gerçektir. Oral minoksidil için bu testi yapan internette bulamamıştım. Ben de alınca kendim yaptım ve sonuç aşağıda görüldüğü gibi başta hafif bir turuncuya dönme ve sonrasında karıştırdıkça bulanıklaşma. Karşılaştırma olması için Tayland'dan minoksidil alan ve bana eczanenin ürününü sağlayan yine aynı arkadaş da testi tekrarladı ve onun minoksidili direkt turuncu yoğunlukta kaldı. Kendisinin hapı tablet şeklindeydi. Bunun sebebi belki eczanenin minoksidilinin kapsül toz halinde olmasıdır. Belki de söylenenden çok daha az minoksidil içermesidir. Belki de hammadde aldıkları minoksidil kalitesizdir. Bunu bilmiyorum. Yine bütün fotoğrafları aşağıda görebilirsiniz.
2) İşe yarıyor mu? Bunu takip edebilmek için ben ilaca bu hafta başladım. Başlamadan önceki saçım yine aşağıda. Aylık olarak konuyu güncellemeye çalışacağım. Saç tipim normalde agresif bir dökülme sergiliyor. Özellikle orta kısımlar çok hızlı dökülüyor. 2 aydır 1.25mg finasteride kullanıyorum ve ilerleme veya durma henüz görülmedi. Zaten buna karar vermek için de çok erken.
3) Yan etki gördün mü? Şimdilik hayır görmedim. Bu hafta kan ve hormon testi vereceğim. Eğer anormal bir durum varsa kanımda, minoksidile bir iki hafta ara verip tekrar baktıracağım. Yine sonuçları buraya yazarım.
Başka sorunuz olursa cevaplamak isterim. Eczane adına çalışmıyorum veya direkt isim vermek istemiyorum zaten birkaç hesap var sürekli wp numaralarını paylaşan. Önerim başlangıçta sprey denemeniz ve olmazsa oral minoksidili yurt dışından almanız. Son çare bu eczane düşünülebilir şimdilik kanımca. Sonuçları zaman gösterecektir.