17 yaşında senin durumundan daha kötüsünü yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum dostum. merak etme saçların düzelecek.
öncelikle sormam gereken en önemli şey, gelişimini tamamladığını düşünüyor musun? boy uzaman devam ediyor mu, sakallarının durumu nasıl?
eğer gelişimini tamamladıysan her ne kadar bazıları önermeyebilecek olsa bile ben finasteride başlaman taraftarıyım. yaşadığın psikolojiyi çok iyi bildiğimden ilacı kullanmanı öneriyorum.
bir üroloji doktoruna gidip hormon değerlerini kontrol etmen gerekmekte. eğer bir sıkıntı varsa bu sorunu çözmeden kullanman yine doğru olmaz çünkü yan etki ihtimali artacaktır ve kötü etkileyecektir bu yaşta
eğer gelişimini tamamlamadıysan finasteride kullanman gelişimini kötü etkileyecektir, bundan dolayı önermem. onun yerine gelişimini tamamlayana kadar xpecia kullanmanı öneririm.
gelişimin tamamsa hormon değerlerin de normalse yan etkilerden minimum riskte etkilenirsin, yan etkiler zaten nadirdir. en fazla yaşayabileceğin libido düşmesi olur o da zamanla zaten normale binecektir.
durumunun kötü olduğunu düşünüyorsun ama farkında mısın bilmiyorum, bu yaşta bu forumu keşfetmen ve finasteride hakkında bilginin olması harika bir şey. 18 yaşıma geri dönsem yapacağım ilk şey finasteride kullanmak olacaktı. benden daha şanslısın yani
ayrıca finasteride kullanacaksan işinin ehli iyi bir dermatolog kontrolünde düzenli kan tahlilleriyle kullanmanı öneririm, sıkıntı ihtimalini en aza indirmek için.
merak etme en başta dediğim gibi saçların düzelecek zamanla. kısaca gelişimini tamamladıysan ve hormon değerlerin normalse finasteride, tamamlamadıysan tamamlayana kadar xpecia ondan sonra finasteride.
sana motivasyon olması için aşağıya 17 yaşımdaki halimi, 19 yaşımdaki tedaviye başlamadan önceki halimi ve şuanki halimi atıyorum. senin saçların benimkilerden daha iyi olacak çünkü erken yakaladın ve saçlarının durumu senin yaşlarındaki benim durumumdan daha iyi. ekim de var bende fakat şuan ekimin üzerinden 6.5 ay geçti, tepenin düzelmesi ise çok daha geç sürüyor 9 ay-1 sene gibi. daha çok dht baskılamanın etkisi.
dökülmeyi çok erken yaşta agresif şekilde yaşadığım için seninle aynı durumdakilere yardımcı olmaya çalışmak benim bu forumdaki ana amacım. benim gibi sen de düzeleceksin