Sabah 8de klinikte idim. Şahin bey ile prosedür işlemler yapıldı. İmzalar belgeler vs. saç kesimi öncesi fotoğrafları çekti sonra kendisine bıraktığım ön çizim ve ekim alanını belirledi. Sonra Ergin bey ile işlem odasına geçtik saç traşım yapıldı. 8.30 gibi Şahin bey dönor alanından alıma başladı. Bu arada kolumdan damar yolu açıldı ve antibiyotik verildi.
Forumda özellikle anestezi yapılırkenki ağzı sızıdan çok şiddetli olduğu söylendi ancak benim için çok rahat geçmişti o kısım. Küçük iğne batmaları gibiydi benim için açıkcası. Herkesin ağrı eşiği farklı olabilir tabi. Ancak Şahin beyin kullandığı basınçlı anestezi büyük bir avantaj diye düşünüyorum.
Donör bölgeden greftler alındı. 4800 greftin alındığı ve az miktarda tekli çoğunluk miktarda ikili üçlü kökler uygun şekilde dağılım yapıldı.
Yemek ve ihtiyaç molası yaptık
Sonraki kısımda ekim yapılacak planlı alana yine Şahin bey tarafından lateral slit yöntemiyle safir uç kullanılarak kanallar açıldı Şahin beyin uygun gördüğü plana göre saç ekibi tarafından kökler yerleştirildi. Tüm bu süreç öğleden sonra yaklaşık 16.30a kadar sürdü.
Kullanacağım ilaçlar ve ilk yıkamaya gelişim için bilgilendirildim ve merkezden çıktım.
Ekibin muhabbeti çok iyi. Nihan hanım,Elif hanım,Çiğdem hanım. Muhabbet olmasa o kadar süre de insan sıkılırdı ve zaman geçmek bilmezdi. Şahin bey ve Ergin beyin ilgi alakasına diyecek yok zaten.
Umarım güzel sonuçlar alırız hepimiz. Bilgilendirici ve yönlendirici yorumlarınızı bekliyorum.