Herkese merhaba,
Nihayet bende bu kervana dahil oldum. Öncelikle bu siteyi açanlardan ve bu sitede paylaşım yapıp, insanlara yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Saç ekim merkezi ve süreci ile alakalı ben çok faydalandım. Umarım benim kendi sürecim ile ilgili yapacağım paylaşımlardan başkalarıda faydalanır.
3 yıllık minoxidil kullanımı artık beni çok yordu ve bu yüzden bu forum sayesinde Asuman hanımın merkezinde ekim yapmaya karar verdim. Haziran ayında ilk görüşmemizi yaptık Asuman hanım ile, minoxidili bırakmamı ve saçlarımı güçlendirmemi söyledi. Eylül ayında ekim yapmayı kararlaştırdık. Ekim zamanına kadar hergün 1 tane xpecia ile sabah akşam prozinc plus losyon kullandım. Takviyelerden kaynaklı donör bölgede ve sakallarda güçlenme oluyordu ama minoxidilden kaynaklı saç ve tüylerden baya bir dökülme oldu vertex ve ön bölgede . Ekim tarihinden bir hafta öncede iki ürünü kullanmayı bıraktım.
22 eylül günü saat 9.00 gibi alım işlemlerine başlanıldı. Saç ve sakaldan toplamda 3500 tane greft alma gibi plan yapmıştı Asuman hanım ama alım işlemi devam ettikçe donör bölgedeki kapasite beklenildiğinden daha fazla çıktı, özellikle sakallardan üçlü ve ikili greft sayılarının çokluğu baya etkili oldu. Toplamda 4850 tane greft çılarıldı.
Operasyon 11 saat sürdü. Anestezi yapılan kısımda, iğnelerin acısı bazen çok fazla oluyor, ondan sonra herhangi birşey hissetmiyorsunuz. Anestezi etkisi geçtikten sonra acı ve yanma hissetmeye başlıyorsunuz, tekrardan iğne yapıp uyuşturuyorlar. Benim kanama çok fazla olduğu için, operasyon sürecinde çok fazla anestezi iğnesi oldum. Alım işlemini Enes bey, Aleyna hanım ve Melike hanım gerçekleştirdi. Kanal açma işlemini Asuman hanım yaptı. Kanallara yerleştirme kısmınıda tüm ekip beraber gerçekleştirdi.
Tüm ekibe buradan tekrardan teşekkür ediyorum.
Şok dökülmeye kadar ara ara paylaşım yapacam. Daha sonraki süreçlerde her 30 günde bir süreç ile alakalı bilgilendirme ve fotoğraf paylaşımı yapacam. Umarım ekim yapmak isteyen arkadaşlara yardımım dokunur.
Hepinizin yorumlarını bekliyorum.