Peki sizce 3 günde bir yeterlimi 2 haftadayım herhangi bir yan etki görmedim dozu arttırmalımıyım nasıl devam ediyim
hocam yani zor bir soru
bu kişiden kişiye değişir, saç durumunuzu ne kadar kafaya takıyorsunuz, psikolojik durumunuz ne, yan etkilerden çok koruyor musunuz vs bunları göz önünde bulundurarak tedavinin agresifliğini sizin seçmeniz lazım.
bence haftada 3 dutasteride fena değil. yalnız benim takip ettiğim bir doktor var, oscar munoz diye, youtube'da inanılmaz bilgilendirici videoları var kendisi de benim gördüğüm saç dökülmesi konusunda en bilgili doktor.
bu videosunda diyor ki, ben tedaviye agresif başlarım, 12-18 ay boyunca yüksek doz kuvvetli ilaçlarla yapabildiğim kadar iyileştirme sağlarım, zaten 18 aydan sonra pek iyileşme olmaz, o süreden sonra dozu düşürüp daha düşük dozla olanı koruma tedavisine geçerim diyor hastalarımda. çünkü tedavinin başlarında kaybedilen zamanın telafisi yok diyor. onun mantığına göre, ki sizin saçlar da çok seyrelmiş durumda, günlük hapla ilerleyip 12-18 aydan sonra doz düşürmek daha mantıklı olur bence.
ilgilenen arkadaşlar için link şu:
yalnız ispanyolca konuşuyor, otomatik altyazıyla türkçe veya ingilizceye çevirebilirsiniz. çeviri çok iyi olmasa da anlaşılıyor çoğu şey. benim saç dökülmesi için kullandığım ana kaynak bu doktor.