Herkese merhabalar.
Geçtiğimiz günlerde LifeHair Ankara'ya gittim ve Şahin ÇELİK o anda başka bir görüşmede olduğu için Ergin Bey ile görüştüm. Görüşmemizin sonrasında saç ekimi kararını henüz tam olarak veremediğim için siz değerli hocalarıma bu kararı verebilmek adına bir danışayım dedim.
Yaşım 28 hatta 29'a yakın olduğumu söyleyebilirim. Ergin Bey saçımı gördükten sonra kafamdaki açıklığın ilerleyen zamanlarda genişleyebileceğini ve ikinci ekimin gerekli olacağını söyledi. Bu ikinci ekim ihtimalinden dolayı saç ektirip ektirmeme konusunda kafamda soru işareti olduğunu söyleyebilirim. Ekim işlemleri için genelde 30'lu yaşların tercih edildiğini belirtse de şu anda da ekim olabileceğini söyledi.
DOKTORUN SAÇIM ve EKİM İLE ALAKALI SÖYLEDİĞİ ŞEYLER
1- Saçımın çok zayıf olduğunu söyledi.
2- Kafamdaki mevcut açıklık için 4500-4600 greft ekim yapabileceğini söyledi.
3- Ön çizgimin geriye doğru çekildiğini ve ileride daha da çekilebileceğini söyledi. Saç ekimi işlemi olursa yeni ön çizgi belirlemeyeceğini mevcut ön çizgiyi koruyacağını belirtti.
4- Tepe bölgemde fotoğrafta 1 numara ile gösterdiğim bölgeye 2500 greft, 2 numara ile gösterdiğim bölgeye ise 2000 greft ekmeyi düşündüğünü bu işlemin ön tarafı sıklaştıracağını arka tarafı ise karartacağını söyledi.
5- Numara verdiğim fotoğrafta dikey işaretlediğim bölgelerin de ileride dökülme ihtimalinden bahsetti.
6- Tepeye ekim yaparken mevcut saçlarımı koruyacağını ancak o saçların içinde çok zayıflar varsa onları alıp onun yerine yenisini ekeceğini söyledi.
7- Donör bölgemdeki saç köklerinin genelde ikili üçlü olduğunu söyledi. Ben de ekrandan baktım ve gördüğüm kadarıyla saç köklerim genelde ikili.
8- Donör bölge fotoğrafımda işaretlediğim bölgenin de ileride dökülebileceğini söyledi.
9- Donör bölge fotoğrafımda görünen tepe açıklığıma hiç saç ekmeyeceğini söyledi.
Aklıma gelenler ve söyleyebileceklerim şimdilik bu kadar değerli hocalarım. Fikirlerinize tavsiyelerinize açığım ki zaten fikir ve tavsiyeleriniz önemli olduğu için bu güzel siteye üye olup sizlere danışıyorum. Eğer kararımı verirsem önümüzdeki ay yani ekim ayında saç ekimini yaptırmak istiyorum.
Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu durumda saç ektirmeli miyim yoksa 30'lu yaşlarımı mı beklemeliyim?