Gönderen Konu: temple konusu ,şakak altları ,geçişler  (Okunma sayısı 9942 defa)

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
temple konusu ,şakak altları ,geçişler
« : 11 Aralık 2017, 18:42:51 »
arkadaşlar bu konu üzerine baya yorumlaştık kaya arkadaşımızın ekim başlığında ..ben bu konuyu açıyorum ön çizgi ekimlerinde geçişler çok önemli özellikle temple kısmı çok belirleyici..ön çizgiyi öne aldıranlar şakak ekimi yaptıranlar bu çizgileri atlamasınlar dünyada ekim yaptıran aktörlerin fotolarını koyuyorum hepsinde temple kısmı fark yaratmış ..konu önemlidir bu tarz ekim yaptıracaklar için .kesinlikle tecrübeleriniz önemli ön çizgiyi öne almak bunlar çok önemli detaylar

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: temple konusu .şakak altları ,geçişler
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2017, 18:44:26 »
devam ediyorum
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2017, 18:57:24 Gönderen: ruhi mücerret »

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: temple konusu .şakak altları ,geçişler
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2017, 18:46:25 »
yanlış çizgi 1.foto .2 foto doğru çizgi bunlara dikkat edin çoğu ekimci atlıyor bu kısımları ön çizgiyi aşağı aldıranlar bunları kesin söylesin hocalara görüntü çok fark ediyor

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: temple konusu ,şakak altları ,geçişler
« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2017, 18:54:08 »
 2 güzel saç çizgisi ön kısımı ekimine, tabi ki açıklığınızın benzemesi lazım donörünüz yeterli olmalı .. genelde şakak ve ön çizgi ektirenler için önemli bu konu

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 11 Aralık 2017, 19:06:49 »
bakın fark yaratılan kısım hintel de bahsetmiş erkeğe en çok yakışan kısım kısayken de uzunken de yakışır... o bölgeyi işaretliyorum o geçiş kısmı çok önemli ön bölge şakak ekimlerinde

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 11 Aralık 2017, 19:12:43 »
bizde genelde çizdikleri bu yada v modeli genelde bunu yapıyorlar ön çizgiye yada u modeli hiç dizayn yok .tabiki istisna hocalar var bu kısımlara dikkat eden onlar alınmasın :)
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2017, 19:22:39 Gönderen: ruhi mücerret »

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 11 Aralık 2017, 19:27:47 »
bizde genelde çizdikleri bu yada v modeli genelde bunu yapıyorlar ön çizgiye yada u modeli hiç dizayn yok .tabiki istisna hocalar var bu kısımlara dikkat eden onlar alınmasın :)

Son fotodaki ön ciZgi kulliyen hatalı:) simetri problemi var, ekim seyrek olmuş, kanal yonleride bir değişik olmuş:) sonucunu Merak ettim açıkcası:)

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 11 Aralık 2017, 19:28:50 »
hahahah onu bilmiyorum slocer :))aynen katılıyorum

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 11 Aralık 2017, 19:33:53 »
Ön çizgi aşagıya indikçe temple diye belirtien bolgelerede takviye önemli.. buradaki en büyük sıkıntı temple Ekimlerinin zorluğu, doğallık yakalanması konusunda en zor bölgeler bence.. gerek o bölgedeki saçların çok yatay bir çıkış yönü izlemesi, gerekse yapı itibari ile tekli ve inçe tellerin Seçilmesi ön şartı bu Ekim’lerin başarısını zorla sokuyor.

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 11 Aralık 2017, 21:05:31 »
aynen sloocer dediğin gibi ona göre punch kullanılmalı tekli greft seçilmeli ve özenilmeli..yoksa U ve V şeklinde ön çizgiyi bütün  ekimciler yapıyor önemli olan fark yaratmak fark yaratın ki bizde size fark yaratalım buradan övgüler düzelim sayın ekimciler güzide doktorlarımız yapın artık bu tarz ön çizgileri ..koray hoca yapıyor bu tarz, bildiğim kadarıyla hakan doğanayda bu bölgeye uğraşıyor ön çizgi yaparken ..bunların artması gerekiyor..ön çizgi çok önemli geçişler çok önemli

thinkingme

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 11 Aralık 2017, 22:25:14 »
çok büyük bir risk ve olmasada olur. yanlardaki dökülmeyi tahmin edemez kimse. temple pointler yaş ilerledikçe geri dökülebilir. çok belirgin bir çizgi çekersin ama arkasındaki saçlar zayıf. mesela benim temple pointleri yapabilecek hoca dünyada yok gibi birşey. çünkü saçlarım sarı ama temple bildiğin simsiyah. ve bu boya falan değil doğal hali şu resimdeki gibi
http://www.ijtrichology.com/articles/2016/8/1/images/IntJTrichol_2016_8_1_24_179391_f2.jpg (buda doğal whisker hair (apkh) diye geçiyor

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 11 Aralık 2017, 22:28:25 »
çok büyük bir risk ve olmasada olur. yanlardaki dökülmeyi tahmin edemez kimse. temple pointler yaş ilerledikçe geri dökülebilir. çok belirgin bir çizgi çekersin ama arkasındaki saçlar zayıf. mesela benim temple pointleri yapabilecek hoca dünyada yok gibi birşey. çünkü saçlarım sarı ama temple bildiğin simsiyah. ve bu boya falan değil doğal hali şu resimdeki gibi
http://www.ijtrichology.com/articles/2016/8/1/images/IntJTrichol_2016_8_1_24_179391_f2.jpg (buda doğal whisker hair (apkh) diye geçiyor
herkes için değil zaten belirttim uygun olan şakak ön çizgi ekimleri için bu dediğim.dediğin  doğru

thinkingme

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 11 Aralık 2017, 23:13:05 »
sibel ulusan çok komik yapıyor burayı. 20şer çoklu greft atıyor 2 tarafa nokta nokta ayrık

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 12 Aralık 2017, 00:15:15 »
sibel ulusan çok komik yapıyor burayı. 20şer çoklu greft atıyor 2 tarafa nokta nokta ayrık
evet benim de dikkatimi çekmişti o kısımlar ulusan ekimlerinde .
 geçiş çok önemli cidden özellikle ön çizgiyi öne almakla bitmiyor iş şu aktörlerin ekimlere bakıyorum ciddi anlamda sanat var .ön çizgilerde şakaklarda templerda  geçişler çok kalite ,aslında bizim hocalarda yapar bunları ben inanıyorum .genelde bizim açıklık doldur mantığı olduğu için onlarda pek uğraşmıyor bu detaylar la ama cidden önemli ön çizgi ve şakak ekimlerinde

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 12 Aralık 2017, 03:58:01 »
Bugun Ruhi'yle bu temple (yanlar, sakak altlari) konusunu bayagi detayli konustuk :)

Yan kisimlar yuzun cercevelenmesi (reframe) icin gereken, on sac cizgisinin yeniden olusturulmasiyla birlikte yapildiginda tadindan yenmeyen bir durum. Yanlar one alinmadigi zaman, on cizgi ne kadar asagi inerse insin alin yine buyuk gorunuyor. Bunlarin hepsinde hem fikirim.

Ote yandan, thinkingme arkadasin da bahsettigi uzere yapilmasi cok zor, riskli bir ekim. Yapilmasinin zorlugu hocanin usta olup olmamasindan kaynaklanmiyor. Yandaki saclarin inceligi ve renkleri kafadaki baska hicbir sacla ayni degil.

Ruhi ve benim gibi kalin telli saca sahip insanlarda buyuk risk arzediyor. Ornegini baska forumdan aldigim yabanci birinin yaptirdigi ekim resimlerinden gorebilirsiniz.

Sac telleri ince ve acik renkli olanlarin riski daha dusuk bu konuda ama onlarda soyle dusunebilirler ve dusunmelidirler de: 'Saclarim ince ve acik renkli, kapaticiliklari dusuk, birim alana ekilmesi gereken sac koku kalin/koyu telli insanlara gore fazla. Bu durumda yanlara limitli donoru harcamak lukse kacar'

Facebook Twitter Instagram