Gönderen Konu: SAÇ DERİSİ KAŞİNTI VE İGNELENME  (Okunma sayısı 5867 defa)

Optimus10

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: SAÇ DERİSİ KAŞİNTI VE İGNELENME
« Yanıtla #16 : 21 Eylül 2023, 23:13:44 »
Anladım hocam, doktor doktor gezme derim, seboreik dermatit hastalarının doktor dan daha fazla bilgisi var emin ol. Bendede seboreik dermatit var bende kaşıntı yok, bununda türleri var sanırsam, mesela stresten olanı bence bi şekilde geçip kaybolabiliyor.saçları kısa tutmakta fayda var, sıcak su ile yıkamayın. Market şampuanı ile yıkama yapmayın daha fazla yağlanmaya neden oldu bende. Bazı doktorlar genetik olduğunu söylüyor,bazı kaynaklar geçirgen bağırsak candida bağışıklık sistemi prebiyotik probiyotikler ile alakalı olduğunu söylüyor. Yine yabancı bir kaynakta şuna rastladım  uv lamb (ultraviole) ışıklar ile sedef egzama tedavisi.bu linkdeki eczacının anlattıkları çok mantıklı geliyor bana, deve dikeni kapsulu kullandım geçti diyenleride gördüm, https://youtu.be/QliKF1lHAr0?si=oqxGXqqqbBNWl0Ey 

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 26 Eylül 2023, 17:18:33 »
Bense ek olarak sacimin her yerinde dokulme yaşanıyor,durmayan bir sekilde

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 26 Eylül 2023, 17:54:26 »
Anladım hocam, doktor doktor gezme derim, seboreik dermatit hastalarının doktor dan daha fazla bilgisi var emin ol. Bendede seboreik dermatit var bende kaşıntı yok, bununda türleri var sanırsam, mesela stresten olanı bence bi şekilde geçip kaybolabiliyor.saçları kısa tutmakta fayda var, sıcak su ile yıkamayın. Market şampuanı ile yıkama yapmayın daha fazla yağlanmaya neden oldu bende. Bazı doktorlar genetik olduğunu söylüyor,bazı kaynaklar geçirgen bağırsak candida bağışıklık sistemi prebiyotik probiyotikler ile alakalı olduğunu söylüyor. Yine yabancı bir kaynakta şuna rastladım  uv lamb (ultraviole) ışıklar ile sedef egzama tedavisi.bu linkdeki eczacının anlattıkları çok mantıklı geliyor bana, deve dikeni kapsulu kullandım geçti diyenleride gördüm, https://youtu.be/QliKF1lHAr0?si=oqxGXqqqbBNWl0Ey
Ben devedikeni kullaniyorum etki etmiyor. Tek geciren sey finasteride idi ilk kullandigim zamanlar

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 30 Eylül 2023, 12:06:26 »
Akabinde söyle bir durumda var,hareket halindeyken bu hissayatlar yaşanmıyor,sabit durunca basliyor

Maksimumkalite

• Full Member
« Yanıtla #20 : 06 Ekim 2023, 18:03:21 »
Akabinde söyle bir durumda var,hareket halindeyken bu hissayatlar yaşanmıyor,sabit durunca basliyor

Benim de kaşıntı, dökülme ve kepeklenme var. Loprox kullandım geçmedi, birkaç gün işim var sonra tekrar başka bir dermatoloğa gideceğim. Senin durumun gibi genetik dökülme değil ama aşırı kepeklenme ve egzamadan dökülüyor. Ben de 1-2 sene önce bu kaşıntı şeker hastalığı başlangıcı varken yaşamıştım tatile gittikten sonra bir daha hiç sorun yaşamadım ama tekrar insülin direnci ve açlık kan şekerine baktıracağım bekli sizde de böyle bir sorun olabilir ya da aşırı stres. Şeker hastalığını kendim ilk farkettiğimde günde 3 litreden fazla su içme, aşırı ağız kuruluğu ve göz ağrısı gibi sorunlar vardı. Bir de o dönemde dökülme şiddetliydi sonra egzamadan dökülenler geri çıkmıştı kendiliğinden. Bu sene de aşırı oldu ama nedenini bilemiyorum. Birkaç ay önce dermatoloğa gidip kan tahlili de yaptırmıştım, şimdi 5-6 ay geçti muhtemelen bu sefer başka bir dermatoloğa hem kan tahlili hem de egzama için gideceğim. Bu sene ne yaşadım diye sorarsan demir eksikliği ve diş iltihabı vardı. Demir eksikliği dökülme yapar demişti doktor ama egzamayı düşük bir ihtimal diş iltihabı yapar dedi. İşin kötüsü genetik gibi de dökülmüyor aralarda boşluklar oluştu. Genetik olsa Norwood'a uyar ama ben de ense ve yanlarda da var. Başka da bir şey bulamadı, bir tek detaylı alerji testi istemedi. Bence sizde öyle yapın altta yatan bir sağlık sorunu egzamayı tetikleyebilir ya da sadece şampuan seçimi veya az ve çok saç yıkama yani yıkama sıklığı, stres gibi etmenler de olabilir.

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 08 Ekim 2023, 19:03:59 »
Malesef benimde öyle aralarda dokulmeler mevcut.
Alerji testi yaptirdim alerji çıkmadı.
Geriye nöroloji kaldı ona baktircam

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 08 Ekim 2023, 19:20:07 »
Yarından itibaren sigarayi birakicam,denemediğim tek o kalmıştı yüksek tuketimim var inşallah sonuç alırım artik

tuna_85

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #23 : 08 Ekim 2023, 20:05:31 »
Malesef benimde öyle aralarda dokulmeler mevcut.
Alerji testi yaptirdim alerji çıkmadı.
Geriye nöroloji kaldı ona baktircam
Nörolojide bakmadıkları kalmadı Ankara Şehir Hastanesinde, hiçbir şey çıkmadı. MS polikliniğine yönlendirdiler, omurilik sıvısı aldılar, bir şey çıkmadı. Psikiyatriye yönlendirdiler ona da gittim. Onun yazdığı ilaçlar da fayda etmedi.

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 08 Ekim 2023, 21:13:58 »
Alerji bölümündeki doktor,hematolojinden randevu al bir oraya görün dedi,kan fazlalığı bu şekilde bir durum yaratabilirmis,daha almadım randevu,özellikle sigara kullanananlar için.

Benim şikayetim kafa derisinde ignelenme,sizlama bazende uyuşma şeklinde oluyor.Seboreik dermatit değil bu bundan eminim artik

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 08 Ekim 2023, 21:18:00 »
Gittiğim tüm doktorlara şikayetler arasında vucudu uzun süre aç bıraktığımda bu hissiyatlar durduğunu söylüyorum, ve yemek veya bir şey içtiği zaman başlayan acayip bir durum,psikolojik diyip geçiyorlar.Kendimdeb şüphe etmeye basladim

Drt

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 08 Ekim 2023, 23:17:13 »
Dht ye bağlı scalp itching bu. Kafada saç kalmayınca yüksek ihtimal geçecek.Aylardir oluyor bende artik enseme dahi yayildi.Alistim artik cok dusunmuyorum. Diyet bozukunca artiyor.Uykusuz kalinca artıyor.Her seye dikkat et  yine de tamamen gitmiyor.Bazen tüm kafam uyuşuyor saclarim diken diken oluyor.Bazen vertex bazen enseye yayılan bir ağrı oluyor.

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 09 Ekim 2023, 01:28:27 »
Dht ye bağlı scalp itching bu. Kafada saç kalmayınca yüksek ihtimal geçecek.Aylardir oluyor bende artik enseme dahi yayildi.Alistim artik cok dusunmuyorum. Diyet bozukunca artiyor.Uykusuz kalinca artıyor.Her seye dikkat et  yine de tamamen gitmiyor.Bazen tüm kafam uyuşuyor saclarim diken diken oluyor.Bazen vertex bazen enseye yayılan bir ağrı oluyor.
ben finasteride kullanmama ragmen bende de var. dht resmen saci bitirmeye ant icti

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 09 Ekim 2023, 10:54:04 »
Bu süre zarfında çok araştırma yapma fırsatım oldu,sadece bunun altındaki nedeni bulmak gerekiyor.Vucuttaki herhangi bir anormallikte ilk tepki verdiği yer saclarmis.Canan Karatay diyordu.Altta yatan sebebi bulunca çözülecek sanirim

Digidigi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 10 Ekim 2023, 13:23:14 »
Arkadaşlar bende de saç diplerinde ağrı, acı ve kafa tabanında kafa derisinde baskı hissi var. Saçlarımı hareket ettirince çok feci saç diplerim ağrıyo ve acıyo. Bu ağrı acı senelerdir vardı ama saç dökülmem olmuyodu. Fakat son 2-3 aydır agresif saç dökülmem başladı ve şakaklarım açılmaya başladı. Dökülen saçların ucunda zar zor belli olacak kadar beyaz nokta var. Ayrıyetten saçlarım çok çabuk yağlanıyor. Dermatolojiye gittim erkek tipi dedi ama 2-3 ayda bu kadar aniden dökülme olması çok saçma. Kan ve hormon testlerim normal çıktı. Sadece DHT hormonunu yaptıramadım onu da 1-2 hafta sonra yaptırıcam endokrin bölümü yapabiliyomuş sadece

Facebook Twitter Instagram