Gönderen Konu: SAÇ DERİSİ KAŞİNTI VE İGNELENME  (Okunma sayısı 5856 defa)

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
SAÇ DERİSİ KAŞİNTI VE İGNELENME
« : 06 Eylül 2023, 17:49:24 »
Herkese merhabalar

Yaklaşık 2 aydır,kafamin üst bölgesinde kaşıntı ve içten iğnelenme ve sadece kafamin üst bölgesinde sac dokulmesi gibi sorunlar yaşıyorum.

Dermatoloğa gittiğimde seboreik dermatit olduğumu söyledi.Kan değerlerim normal çıktı.Loprox,yesil vichy kullandim,banamısın demedi.

Bu konudan benzer sorun yaşayan ve çözüm üreten olduysa konu hakkında desteğinizi rica ediyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: SAÇ DERİSİ KAŞİNTI VE İGNELENME
« Yanıtla #1 : 06 Eylül 2023, 18:01:05 »
Ek olarak seboreik dermatit'i internetten araştirdigimda mevcut görseldeki gibi kızarıklık vs durumu yok.

Saç derisinde içten ignelenme ve kaşıntı hissi yaratıyor.Tum gün boyunca bu sorun devam ediyor.Ve günlük yasantimi olumsuz etkiliyor.

Forumu bir süredir takip ediyorum.Bilgisi olan ve bu konuda çözüm üreten arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum.

tuna_85

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #2 : 06 Eylül 2023, 21:00:58 »
Ah kardeş aynısını üç yıldır yaşıyorum hiçbir çare bulamadım.

Drt

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 06 Eylül 2023, 22:22:28 »
5-6 aydir yasiyorum.Ozellikle vertexde var. Ara ara butun kafama yayiliyor.Yayildigi dönemler  en agresif dökülme yaşadigim dönemler oluyor. Bazen tamamen geçiyor.O aralar dokulmem de nerdeyse duruyor.Bu olayın dht ye bagli inflamasyon oldugunu dusunuyorum.Ama herkes de olmuyor.Cozumu ise yok veya antiandrojen kullanmak.Yani ben oyle de cozemedim

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 06 Eylül 2023, 23:37:43 »
5-6 aydir yasiyorum.Ozellikle vertexde var. Ara ara butun kafama yayiliyor.Yayildigi dönemler  en agresif dökülme yaşadigim dönemler oluyor. Bazen tamamen geçiyor.O aralar dokulmem de nerdeyse duruyor.Bu olayın dht ye bagli inflamasyon oldugunu dusunuyorum.Ama herkes de olmuyor.Cozumu ise yok veya antiandrojen kullanmak.Yani ben oyle de cozemedim
aynisi bende de var. ben de ustune birde yanma oluyor. Hatta alnima kadar indi. ben finasteride kullanmama ragmen oluyor.

Drt

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2023, 00:21:41 »
aynisi bende de var. ben de ustune birde yanma oluyor. Hatta alnima kadar indi. ben finasteride kullanmama ragmen oluyor.
Bunu konusmustuk hocam actiginiz konuda.Alex diye bir adam var belki gormussunuzdur.O inflamasyondan bahsediyor genetik dökülmede.Bu inflamasyon icin bir suru suplement deniyorum ama 0 etki.Fin kullanmaniza ragmen devam ediyorsa problem.
Yanma bende de oluyor.Kimseyi inandıramıyorum bir de. Kaşinti, yanma, ağrı saç diplerine bastirma istegim oluyor.Bastirinca da dipler ağrıyor. Doktorlar bu konuda bilgisiz.İlgilenen ipleyen yok.Sac dokulmesi estetik bir sey ama bu agri çekilecek dert değil

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 07 Eylül 2023, 01:01:24 »
Bunu konusmustuk hocam actiginiz konuda.Alex diye bir adam var belki gormussunuzdur.O inflamasyondan bahsediyor genetik dökülmede.Bu inflamasyon icin bir suru suplement deniyorum ama 0 etki.Fin kullanmaniza ragmen devam ediyorsa problem.
Yanma bende de oluyor.Kimseyi inandıramıyorum bir de. Kaşinti, yanma, ağrı saç diplerine bastirma istegim oluyor.Bastirinca da dipler ağrıyor. Doktorlar bu konuda bilgisiz.İlgilenen ipleyen yok.Sac dokulmesi estetik bir sey ama bu agri çekilecek dert değil
sali tandevum var bakalim dr ne diyecek

Maksimumkalite

• Full Member
« Yanıtla #7 : 07 Eylül 2023, 09:56:46 »
Genetik veya DHT ile kaşıntı ve dermatit oluyor mu bilmiyorum ama ben de hem dermatit hem de alopecia universalis var. Diş iltihabı, demir eksikliği dermatit derken bayağı etkilendim. Aslında doktor alopecia areata dedi ama ben de kaş ve sakal da dökülüyor o yüzden alopecia universalis dedim. Bir de ben diş iltihabı ve demir eksikliği yokken kepeklenme vardı ama dökülmüyordu. Demek ki kepeklenme saç dökmüyor ama altta yatan farklı bir sorun varsa dökülmeyi hızlandırıyor.

Saçın yanları ve ense üste göre daha çok kepeklenip, dermatitten ve diğer sorunlardan dolayı dökülüyordu. Genetik olsa vertex ve/veya önlerde aşırı dökülme olurdu ama ben de oralarda daha az dökülme var. Loprox bile fazla işe yaramadı ama en azından dermatit azaldı, kepeklenme devam ediyor. Sakal dökülmesi durdu ve saç dökülmesi azaldı ama kaş dökülmesi biraz devam ediyor yakında saçkıran yüzünden saçsız, kaşsız kalacağım.

Saçın dipleri yağlı, uçları kuruysa gün aşırı yıkamak daha iyi oluyor. Ben her gün yıkarken daha çok kepeklenme ve dermatit oluyordu. Bir de eskiden kaşınan yeri kaşırdım ama artık kaşımıyorum çünkü kaşıyınca kalıcı dökülme olabiliyormuş, saç derisine hasar verdiği için.  |-onayisareti-|

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 07 Eylül 2023, 12:50:34 »
Genetik veya DHT ile kaşıntı ve dermatit oluyor mu bilmiyorum ama ben de hem dermatit hem de alopecia universalis var. Diş iltihabı, demir eksikliği dermatit derken bayağı etkilendim. Aslında doktor alopecia areata dedi ama ben de kaş ve sakal da dökülüyor o yüzden alopecia universalis dedim. Bir de ben diş iltihabı ve demir eksikliği yokken kepeklenme vardı ama dökülmüyordu. Demek ki kepeklenme saç dökmüyor ama altta yatan farklı bir sorun varsa dökülmeyi hızlandırıyor.

Saçın yanları ve ense üste göre daha çok kepeklenip, dermatitten ve diğer sorunlardan dolayı dökülüyordu. Genetik olsa vertex ve/veya önlerde aşırı dökülme olurdu ama ben de oralarda daha az dökülme var. Loprox bile fazla işe yaramadı ama en azından dermatit azaldı, kepeklenme devam ediyor. Sakal dökülmesi durdu ve saç dökülmesi azaldı ama kaş dökülmesi biraz devam ediyor yakında saçkıran yüzünden saçsız, kaşsız kalacağım.

Saçın dipleri yağlı, uçları kuruysa gün aşırı yıkamak daha iyi oluyor. Ben her gün yıkarken daha çok kepeklenme ve dermatit oluyordu. Bir de eskiden kaşınan yeri kaşırdım ama artık kaşımıyorum çünkü kaşıyınca kalıcı dökülme olabiliyormuş, saç derisine hasar verdiği için.  |-onayisareti-|
yandan ve arkalardan bende de dokuluyor her gun yastigin ustundeler ayrica yanlarda ve tepelerde kum tanesi gibi sebum tanecikleri cikiyor

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 07 Eylül 2023, 12:58:00 »

yandan ve arkalardan bende de dokuluyor her gun yastigin ustundeler ayrica yanlarda ve tepelerde kum tanesi gibi sebum tanecikleri cikiyor

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 07 Eylül 2023, 13:48:28 »
Merhaba

Gittiğim başka bir doktor idrar tahlili ve total testestoron seviyemi olçtu tahliller ile.

Ph 8.5,total testostoran 120 değerinde cikti.Sali günü tekrar randevuya gidicem.Detaylari aktarım.

Ph yüksekliği vucutta enfeksiyon olduğunu gösteriyormuş.Buyuk ihtimalle o yapıyor olabilir

Maksimumkalite

• Full Member
« Yanıtla #11 : 07 Eylül 2023, 13:55:00 »

Bilirim, bunun çaresi yok gibi bir şey ancak altta yatan sorunları çözmek vs vs. ama hayatımda ağzıma bir defa bile sigara, alkol almamış adamım sadece pasif içicilik sorunu yaşamışımdır ama sabah, akşam sigara, alkol kullanan fırça gibi saçı olan adamlar var. Onlara bakıyorum ne bir kepek ne bir dermatit var ve saçları gür.

Ben de kaş ve sakal da dökülüyor. Genetik desen değil çünkü dünyanın %0.2sinde görülen ve ailede tek kişi olduğum için pek anlam veremiyorum. Ailede bir tek ben de kaş ve sakal dökülüyor. Ailede en çok saçı dökülen dayım onun bile kaş ve sakalı duruyor. Başka da kimsede o kadar dökülme yok. Sanırım diş iltihabı, bağırsak rahatsızlığından dolayı demir eksikliği girince tetikledi yoksa dermatit varken de dökülmüyordu anladığım kadarıyla dermatit işin içine girince Alopecia Universalis hastalığımı hızlandırdı. Saç ve sakalın dökülmesini biraz durdurdum ama yüzümü yıkarken kaşım 1-2 tel her yıkamada elime geliyor. Birkaç seneye ya da birkaç aya saç, kaş, sakal hepsi gidince sanırım eski İtalyan hakem Pierluigi Collina gibi olacağım. Yüz şeklim güzel olmasa ve sevgilim beğenmeseydi eminim kafama takardım zaten gerisi ne düşünmüş umrumda bile değil. Ben kafama taksam bile diğer insanlar gibi ekim, dikim bile yaptıramayacağım ha yine de yüzüm güzel olduğu için düşünmüyorum. Bence kafaya takılmamalı saç dökülmesi fazla yoksa daha çok döker stresten dolayı. İyi günler dilerim.  ;)

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 12 Eylül 2023, 11:51:36 »
Dermotologtan ciktim. Memnun kalmadim, bilmedigim hic biraey soylemedi. 3 aylik kur antibiotik yazda sac koklerimdeki iltahap icin. Parca alimi, hormon degeri olcumu vs hic bisey yapmadi. Sac koklerindeki iltahap saco olduruyor saniyorum

Optimus10

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 20 Eylül 2023, 18:45:39 »
Merhaba

Gittiğim başka bir doktor idrar tahlili ve total testestoron seviyemi olçtu tahliller ile.

Ph 8.5,total testostoran 120 değerinde cikti.Sali günü tekrar randevuya gidicem.Detaylari aktarım.

Ph yüksekliği vucutta enfeksiyon olduğunu gösteriyormuş.Buyuk ihtimalle o yapıyor olabilir

Youtube de Dr.Hamid Aydın da bahsediyordu vücudu alkalileştirmek lazım vs. Sonuçları ve düşüncelerini paylaşırsan memnun oluruz hocam.

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 21 Eylül 2023, 22:17:32 »
Merhaba

İdrar tahlilinde ph 8.5 çıkmıştı.Vucud alkali seviyede.
Burdan da sonuç alamayınca dermatolog prof.'a göründüm.Klasik seboreik dermatit yapistirmasi.İşın ilginç tarafı vucudu ac birakinca bu sorunları yaşamam oldu

Facebook Twitter Instagram