Genetik veya DHT ile kaşıntı ve dermatit oluyor mu bilmiyorum ama ben de hem dermatit hem de alopecia universalis var. Diş iltihabı, demir eksikliği dermatit derken bayağı etkilendim. Aslında doktor alopecia areata dedi ama ben de kaş ve sakal da dökülüyor o yüzden alopecia universalis dedim. Bir de ben diş iltihabı ve demir eksikliği yokken kepeklenme vardı ama dökülmüyordu. Demek ki kepeklenme saç dökmüyor ama altta yatan farklı bir sorun varsa dökülmeyi hızlandırıyor.
Saçın yanları ve ense üste göre daha çok kepeklenip, dermatitten ve diğer sorunlardan dolayı dökülüyordu. Genetik olsa vertex ve/veya önlerde aşırı dökülme olurdu ama ben de oralarda daha az dökülme var. Loprox bile fazla işe yaramadı ama en azından dermatit azaldı, kepeklenme devam ediyor. Sakal dökülmesi durdu ve saç dökülmesi azaldı ama kaş dökülmesi biraz devam ediyor yakında saçkıran yüzünden saçsız, kaşsız kalacağım.
Saçın dipleri yağlı, uçları kuruysa gün aşırı yıkamak daha iyi oluyor. Ben her gün yıkarken daha çok kepeklenme ve dermatit oluyordu. Bir de eskiden kaşınan yeri kaşırdım ama artık kaşımıyorum çünkü kaşıyınca kalıcı dökülme olabiliyormuş, saç derisine hasar verdiği için.