Gönderen Konu: Aranizda folliculitis teshisi konan oldumu  (Okunma sayısı 743 defa)

kelboy85

• Hero Member
Aranizda folliculitis teshisi konan oldumu
« : 30 Ağustos 2023, 16:06:29 »
Sacli deride son 5-6 aydir inflamasyon, batma, kasinti var. saclarimi acayip doktu konazol, sulfatli sampuanlar pek ise yaramiyor.
Bugun gunes altinda kasinti olan bolgelerin resmini cektim, deri cok kirmizi ve sac koklerinde iltahaplanma var.
Sacimi bitiren buyuk ihtimal bu oldu. Haftaya doktora tandevu aldim

Maksimumkalite

• Full Member
Ynt: Aranizda folliculitis teshisi konan oldumu
« Yanıtla #1 : 30 Ağustos 2023, 16:27:48 »
Follliculitis dermatit ile hemen hemen benzer diye biliyorum. Saçlı deri kaşınsa bile kaşımamak lazım sonra saç derisi hasar görürse kalıcı dökülme olabilir.

Bir de güneş saç derisine günde 15 dakikadan fazla maruz kalırsa o da zarar verir. Özellikle 30 dakikadan fazla şapkasız gezmemek lazım. Ben pek şapka takmam ama işim gereği kimyager olduğum için analiz için numune alıyoruz gidip bir yerlere ister istemez güneşte fazla kalıyoruz.

Ben de bir de şampuan yapmış olabilir saçta kepek ve kaşıntı oluyor. Bir de kullandığımın içinde SLS, ALS bile yok gerisini sen düşün. Saç dipleri en son kuruyor ve saçlı deri dökülüyor.

Bu tarz durumlara ek besin alerjisi, vitamin ve mineral eksikliği de yapabilir. Kıl kökü iltihabı bu tarz durumlarda geçmez azalır sonra tekrar artabilir. Bu tip dökülmede genetik olmadığı için kafanın her yerinde olabilir hatta saç ve kaş dahil. Kıl kökü iltihabı alopecia areata, alopecia universalis görülmesinde en büyük etkenlerden diye biliyorum. Bu direk saç diplerindeki deri kökünden geliyor ama saç kökü duruyor eğer sen saçını kaşımazsan dökülen geri çıkar ama kaşırsan çıkmayabilir.

Bende bir de diş iltihabı ve demir eksikliği olunca seninkinden daha kötü bir durumda hem dermatit hem de alopecia areata teşhişi konuda ben sakal ve kaş da döküldüğü için alopecia universalis diyorum ama zaten o da alopecia areatanın bir türü bu dediğim sadece 6-8 ayda bayağı saç dökuldü. Şu an dökülmem hafifledi ama ara ara devam ediyor. Özellikle kaş durmadı hep kaşınıyor ama kaşımıyorum.  ;)

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 30 Ağustos 2023, 16:44:50 »
Follliculitis dermatit ile hemen hemen benzer diye biliyorum. Saçlı deri kaşınsa bile kaşımamak lazım sonra saç derisi hasar görürse kalıcı dökülme olabilir.

Bir de güneş saç derisine günde 15 dakikadan fazla maruz kalırsa o da zarar verir. Özellikle 30 dakikadan fazla şapkasız gezmemek lazım. Ben pek şapka takmam ama işim gereği kimyager olduğum için analiz için numune alıyoruz gidip bir yerlere ister istemez güneşte fazla kalıyoruz.

Ben de bir de şampuan yapmış olabilir saçta kepek ve kaşıntı oluyor. Bir de kullandığımın içinde SLS, ALS bile yok gerisini sen düşün. Saç dipleri en son kuruyor ve saçlı deri dökülüyor.

Bu tarz durumlara ek besin alerjisi, vitamin ve mineral eksikliği de yapabilir. Kıl kökü iltihabı bu tarz durumlarda geçmez azalır sonra tekrar artabilir. Bu tip dökülmede genetik olmadığı için kafanın her yerinde olabilir hatta saç ve kaş dahil. Kıl kökü iltihabı alopecia areata, alopecia universalis görülmesinde en büyük etkenlerden diye biliyorum. Bu direk saç diplerindeki deri kökünden geliyor ama saç kökü duruyor eğer sen saçını kaşımazsan dökülen geri çıkar ama kaşırsan çıkmayabilir.

Bende bir de diş iltihabı ve demir eksikliği olunca seninkinden daha kötü bir durumda hem dermatit hem de alopecia areata teşhişi konuda ben sakal ve kaş da döküldüğü için alopecia universalis diyorum ama zaten o da alopecia areatanın bir türü bu dediğim sadece 6-8 ayda bayağı saç dökuldü. Şu an dökülmem hafifledi ama ara ara devam ediyor. Özellikle kaş durmadı hep kaşınıyor ama kaşımıyorum.  ;)
Arastirmalarim sonucu vardigim kani sac koku iltahabinin eger tedavi edilmezse kalici kac kaybina yol actigi. O yuzden hemen randevu aldim doktordan, testlerden sonra bakalim ne cikacak. Tamamen baska biseyde cikabilir ama bi sey oldugu kesin. Kafa derim resmen yaniyor, dun ruzgarda sac diplerimin acidigini hissediyorum. Kepek vs hic bisey yok, cok garip kafa derisi agrisi

Ozannn

• Full Member
« Yanıtla #3 : 30 Ağustos 2023, 16:59:05 »
PFB var bende. Yani folikulitin saçta değil, sakalda olan versiyonu. Ama saçta olan folikulitin aksine sakallarım dökülmuyor. Sakallarım aşırı sert ve kıvırcık olduğundan ötürü sakal batmasi, tahriş oluyor, sakal traşı olmazsam kaşıntı ve kızarıklık, batma hissi durmak bilmiyor. Her gün tras olmanız mümkün değil, kan revan icinde kalıyor lavabo. Liseden beri çekiyorum bu işkenceyi. Lazer tek çözüm, hatta burada bunun hakkında konu açtığımda bazilari " erkek adam sakalına lazer mi yaptirir" falan demişlerdi. Bilmiyorlar ki aslında bu bir sağlık problemi. İyi bir cildiyeciye görünün, ciddi bir cilt sorunu bu folikulit.

Drt

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 30 Ağustos 2023, 17:04:39 »
Teshisi siz mi koydunuz yoksa önceden doktor tarafindan koyulan bir teşhis var miydı? Folikülit  neden olur nasil olur pek bilgim yok ama bakteriyel fungal vs olsa bu kadar uzun surmezdi heralde.
Vertex bölgesinde yanma batma ağrı ben de yaşiyorum 6-7 aydır.Doktora gorundugumde bir sey yok dedi.Ayrıca o agrili bölgelerde dökülme oluyor.Bunu biraz araştirdigimda Aga’nın inflamasyonla seyredebildigini ve bu durumun aga olan insanlarda görülebildiğini okudum.
Tabi sizi anliyorum benim de dayanilmayacak derecede kaşinti ve agrim oluyor bazen.Ne yaptiysam geçmedi genelde prp yaptirinca bir sure rahatlama oluyor.
Bu durumun sebebi dht ye bagli inflamasyon ve prostoglandin e2 artisi olabilir.
Doktora gorundukten sonra burdan bilgi verirseniz ben de duruma gore baska doktora giderim

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 30 Ağustos 2023, 17:17:24 »
Teshisi siz mi koydunuz yoksa önceden doktor tarafindan koyulan bir teşhis var miydı? Folikülit  neden olur nasil olur pek bilgim yok ama bakteriyel fungal vs olsa bu kadar uzun surmezdi heralde.
Vertex bölgesinde yanma batma ağrı ben de yaşiyorum 6-7 aydır.Doktora gorundugumde bir sey yok dedi.Ayrıca o agrili bölgelerde dökülme oluyor.Bunu biraz araştirdigimda Aga’nın inflamasyonla seyredebildigini ve bu durumun aga olan insanlarda görülebildiğini okudum.
Tabi sizi anliyorum benim de dayanilmayacak derecede kaşinti ve agrim oluyor bazen.Ne yaptiysam geçmedi genelde prp yaptirinca bir sure rahatlama oluyor.
Bu durumun sebebi dht ye bagli inflamasyon ve prostoglandin e2 artisi olabilir.
Doktora gorundukten sonra burdan bilgi verirseniz ben de duruma gore baska doktora giderim
Dostum teshis koymadim sac diplerindeki iltahaplanmayi gorunce bir arastirma yaptim ve bunu gordum. Randevuyu aldim bakalim ne diyecek dermatolog. Biopsi yapmasi ve kokune inmesi icin israr edicegim cunku genelde gecistiriyorlar. Aga kaynakli inflamasyondan haberdarim ama 3 yildir finasteride kullaniyorum ve yasim nerdeyse 40. O yuzden dht nin bu kadar agresif olmasini beklemiyorum. Sacimin crown dan baslayip, vertekse cikti, ordan cizgiye indi ve su an cizgi ve 2 parmak arkasi ve bir parmak asagisi yani alnim gunes yanigi gibi agriyor

tuna_85

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 30 Ağustos 2023, 21:02:00 »
Arastirmalarim sonucu vardigim kani sac koku iltahabinin eger tedavi edilmezse kalici kac kaybina yol actigi. O yuzden hemen randevu aldim doktordan, testlerden sonra bakalim ne cikacak. Tamamen baska biseyde cikabilir ama bi sey oldugu kesin. Kafa derim resmen yaniyor, dun ruzgarda sac diplerimin acidigini hissediyorum. Kepek vs hic bisey yok, cok garip kafa derisi agrisi
Özellikle soğuk serin veya klimalı ortamda ya da yaşken yani kafa ıslakken daha çok oluyor mu bu şikayetler?

tuna_85

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 30 Ağustos 2023, 21:02:45 »
Yanma batma acıma hissi yani?

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 31 Ağustos 2023, 11:50:59 »
Özellikle soğuk serin veya klimalı ortamda ya da yaşken yani kafa ıslakken daha çok oluyor mu bu şikayetler?
hayir dostum tam tersi saci soguk suyla yikayinca iyi geliyor. Saci yikayinca 3-4 saatligine geciyor, yaglanma tekrar basladimi geti donuyor.

tuna_85

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #9 : 31 Ağustos 2023, 20:44:30 »
Rüzgarda saç diplerinin acıdığını söylemişsin de. Bende de tam tersi azıcık hava değişiminde aynı şeyleri yaşıyorum. İki senedir.

Maksimumkalite

• Full Member
« Yanıtla #10 : 01 Eylül 2023, 19:39:37 »

Evet iltihap uzun süre kalır ve sen de kaşırsan kalıcı dökülme olur. Bence de gitmen de fayda var. Kepek yoksa seboreik dermatit değildir ama bir başka sorun atopik dermatit olabilir. Bildiğim kadarıyla kaşınan yerleri kaşıyınca atopik dermatit olanlar da kızarıklık ile beraber cilt pul, pul dökülüyor. Bu kişilerde yüz ve kafa dışında özellikle kol ve bacaklar ile el ve ayakların dış kısımları da sık sık kaşınıyor. Diğer belirtileri havuz suyu, güneş ışınları atopik dermatit olan hastalar da daha büyük sıkıntı ve vücudu hep nemli tutmaları gerekiyor.

Bende de alopecia areata denilen hastalığı dermatit sorunu ile beraber yaşadım tabi bu doktorun söylediği hatta alopecia universalis diyorum çünkü sakal ve kaşım da dökülüyordu. Dermatit zaten kıl kökü iltihabına yol açıyor genelde ya seboreik ya da atopik dermatit olur. Ben de hem diş iltihabı hem de 6 ay bağırsak rahatsızlıği yüzünden kanama ile demir eksikliği vardı. Tabi demiri düzelttim ama dökülenler hemen çıkmadı. Bir sene önce diş iltihabı yokken ve ferritin 70 iken tek bir tel dökülmüyordu sonra 24 yaşında sadece 6 ayda dökülmeye başladı. Genetik deseler de inanmam zaten. Kırık diş yüzünden oldu sanırım şimdi implant yapıldı ama daha kaplanmasını bekliyorum bakalım ne olacak. Saçta dökülme yavaşladı hatta durdu diyebilirim ama yine duşta normal seviyede dökülüyor. Sakalı kesince düzeliyor ama kaşa çözüm bulamadım yakında saçkırandan saçsız, kaşsız kalacağım bu gidişle ama takmıyorum kafaya. Beni seven biri var, keşke herkes benim gibi şanslı olsa.

Bu tarz hastalıkları da ihmal etmemek şart. Pek çok doktor sadece vitamin - mineral testi, şeker ve tiroid isteyip bir sorun genetik diye yapıştırıyor ama diş eti iltihabı veya sindirim problemi vs. varsa bile dökülme olabilir. İyi günler dilerim.  |-onayisareti-|

Layerbox

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 03 Eylül 2023, 20:07:53 »
tedavisi ne hocam araştırmanda buldun mu

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 04 Eylül 2023, 11:36:59 »
Bulamadim dostum, haftaya sali doktor randevum var

Drt