Bu tarz medikal şampuanlar saçı temizlerken kurutuyor maalesef. Bir de içinde SLS, ALS varsa tamam. Bende de dermatit ve alopecia universalis var. Doktor bana haftada 2 kere olacak şekilde maksimum 4 hafta Loprox verdi. Bilmiyorum bende de pek işe yaradı mı tartışılır ama geçmişte her gün şampuanlamak saçıma zarar verdi, düşün kullandığım şampuan da Sebamed günlük kullanım için uygun kuru ve normal saçlara uygun olanından yani nemlendiriyor ve içinde SLS, ALS yok diye o kadar para verip alıyorsun o bile saçı kurutup kepeklendiriyorsa demek ki gün aşırı yıkamak lazım. Bende eskiden çok yağlanıyor diye her gün şampuanla saçımı yıkıyordum, şimdi her gün yıkasam bile 1 gün arayla şampuan yapıyorum. Bir de artık saç taramayı alışkanlık edindim yoksa duşta saçı taramazsan şampuan kalıntıları saçı tıkıyor.
Benim mesela ense ve yanlar o kadar kötü ki bozuk para, 5-10 lira kağıt para ne ararsan var. Saç gür olduğu için doktora gidince bile ilk etapta sende dökülme yok dedi ama doğuştan gür olduğunu bilmiyor maalesef. Bir de hayatta ekim yapılmayacak şanslı kişilerden biriyim sanırım ha ekim ihtimalim olsa bile yaptırmazdım orası ayrı ama insanlar kafalarına saçı çok takıyorlar biraz benim gibi olsalar keşke, azıcık dökülünce ağlıyorlar mesela 5 yıl sonra dökülecek saçları bir de stres girince daha çabuk dökülüyor.