Genetik değilse alopecia areata B12, d vitamini ve özellikle demir eksikliğinde olur. Ense ve yanalarda gidiyorsa tabi. Ben de hem dermatit hem de demir eksikliğinden alopecia universalis sorunu yaşıyorum. Dökülme genetik değil ailede tek alopecia universalis hastasıyım diyebilirim. Eğer ki sizde de böyle bir durum varsa areata, universalis gibi tamamı dökülmeye devam ediyorsa sana ekim yapılması zor, genelde bu tarz hastalarda ekilen bile dökülebiliyor çünkü ama vitamin, mineral değerleri vs. düzeldikten sonra tekrar çıkar saçların. Ben genelde kısa kestiriyorum ve kafama takmam ama takarsan daha çok gider. Ben geçen 0'a vurdum, çevremde beğenenler oldu bence güzelse olur. Gerçi benim hepsi giderse ekim, dikim olmayacak medikal ve oral yolla verilen tedaviler de işe yaramazsa mecbur 0'a vuracağım. Bence yüz şekli iyiyse kelliğe razı olmak daha iyi. İnsanların bu kadar üstüne düşmesinin sebebi yüz şeklinin simetrik olmaması sanırım, keşke insanların güzel bir yüz şekli olsa da kimse ekimle, dikimle uğraşmasaydı.
B12 hapları işe yarar desem bile doktor kontrolsüz olmaz bir de sürekli kullanacaksın ben tavsiye etmiyorum maalesef ama doktor veriyorsa kullan. Benim babam da gençliğinde kirli havası kirli olan işlek bir caddede çalıştı ne kadar et yese de demir, B12 yükselmiyordu zaten D vitamini hak getire. Çok zor bilirim o durumu. Benim demir eksikliği de kanamadan oldu yoksa 70'in altına ferritin hiç inmezdi şimdi yine daha iyiyim ama 2 ameliyat olmuştum bunun için altta yatan bir sorun varsa baktırmak gerekiyor.