Gönderen Konu: Minoxil ve Proscar Tecrübelerim.  (Okunma sayısı 64011 defa)

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Minoxil ve Proscar Tecrübelerim.
« : 06 Aralık 2017, 02:17:18 »
      Herkese merhaba. Forumda yeniyim ancak 5-6 aydır sürekli takip ediyorum(yaş 30). Bu şaç belası ile ilgili tecrübelerimi anlatmak istiyorum. Zaten yazın ekim yaptırmayı planlıyorum. Bol bol tecrübelerimi anlatırım. Yaklaşık 4 yıldır minoxil kullanıyorum. Ama kullandığıma bin pişmanım. Hiç faydasını görmedim. Ama ha gördüm ha görecem derken maalesef hayal kırıklığına uğradım. (Resim daha sonra atacağım). Özellikle son bir yılda inanılmaz bir dökülme yaşadım. 2 yıl önceki saçlarımla şimdiki saçlarım arasında dağlar var. Bence minoxil kullanmayın.
      Yazın bir profesöre muayene oldum. Bana tek çaremin finasterid olduğunu söyledi. Ben de 3 aydır 4/1 proscar kullanıyorum. Şimdilik pek etkisi yok ama sanki son zamanlarda dökülmem yavaşladı gibi. eğer gelişme olursa yazarım. Proscar ile birlikte çok fazla olumsuzluk yaşamadım. Hafif libidoyu düşürdü ve biraz da unutkanlık yaptı. Hafif depresyon durumu oldu ama onu da saçımın dökülmesine bağlıyorum. Resmen öz güvenimi kaybettim. Sorusu olan varsa cevaplarım. Benim Hintel'e ve diğer tecrübeli arkadaşlara sorum var. Proscar saç dökülmesini tamamen durdurur mu yoksa sadece yavaşlatır mı?

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Minoxil ve Proscar Tecrübelerim.
« Yanıtla #1 : 06 Aralık 2017, 07:09:42 »
uretici firma dio 4 ay kullan işe yarıosa evam et yaramıosa bırak dio minoxilden için azten tepede etkili bir ilaç bende kullanıom ben memnunum tepede faydasnı gordum benim senden çok daha uzun sure.prodcar minoxidil bunlr dokulmeyi ileri tarihlere erteler kodlanmış genetik doklmen çk agresife proscarda durduramaz dokulmeyi guclu bir dht bloker seti ile mucadele etmek gerekir o zaman dht ile içerden poscar dısardan ru olabilir baska bir guclu bloker olabilir unlarla mucadele etmeli yani porscarn dokulmeyi durdurucağımı yasvasltıcağımı bunlar tamamen genetik kodlanmış dokulmein agresifliğne bağlı zayıfsa ileri tarihe erteler kellği guclu ise bu dokulme o e bastaki yıkım surecinde ilacında pek fyfası olmuo
saçları ekmeydi dersin

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 06 Aralık 2017, 15:32:14 »
Hormanlara baglı olan Dökülmeyi durduruyor.. standart dökülme devam ediyor
Global Moderator

aydinclk

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 06 Aralık 2017, 16:52:13 »
Libido dusuklugu sertlesme bozuklugu varsa devam etme kardesim o ilacin sakasi yok cunku ben.9 ay kullandim 1 mg saca hic bir etkisini gørmeyince biraltim 11 ay oldu daha duzelemedim bu etkileri gøruyorsan kas yapayim derken benim gibi gøzden olma

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 07 Aralık 2017, 03:33:06 »
uretici firma dio 4 ay kullan işe yarıosa evam et yaramıosa bırak dio minoxilden için azten tepede etkili bir ilaç bende kullanıom ben memnunum tepede faydasnı gordum benim senden çok daha uzun sure.prodcar minoxidil bunlr dokulmeyi ileri tarihlere erteler kodlanmış genetik doklmen çk agresife proscarda durduramaz dokulmeyi guclu bir dht bloker seti ile mucadele etmek gerekir o zaman dht ile içerden poscar dısardan ru olabilir baska bir guclu bloker olabilir unlarla mucadele etmeli yani porscarn dokulmeyi durdurucağımı yasvasltıcağımı bunlar tamamen genetik kodlanmış dokulmein agresifliğne bağlı zayıfsa ileri tarihe erteler kellği guclu ise bu dokulme o e bastaki yıkım surecinde ilacında pek fyfası olmuo
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Artık proscar son umudum. Tek derdim dökülmeyi durdurmak. İnşallah proscarın faydası olur.  Peki minoxil yan etki olarak saç dökülmesini hızlandırır mı? (Başlangıçtaki dökülmeyi kast etmiyorum.)
TEDAVİM:
1) Proscar 4/1-Hergün aynı saatte.
2) Avodart - Zaman zaman dökülmem çok arttığında.
3) Masaj ve dermaroller - Düzensiz.
4) Yeşilçay.
5) Ara sıra konazol şampuan.

NOT: 1 MAYIS 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN MİNOXİDİL KULLANMIYORUM.

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 07 Aralık 2017, 03:34:28 »
Hormanlara baglı olan Dökülmeyi durduruyor.. standart dökülme devam ediyor
Standart dediğin şu yenileme süreci mi? Bende klasik erkek tipi dökülme var.  :-\
TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 07 Aralık 2017, 03:38:29 »
Libido dusuklugu sertlesme bozuklugu varsa devam etme kardesim o ilacin sakasi yok cunku ben.9 ay kullandim 1 mg saca hic bir etkisini gørmeyince biraltim 11 ay oldu daha duzelemedim bu etkileri gøruyorsan kas yapayim derken benim gibi gøzden olma
Valla dediğim gibi fazla bir etki görmedim. Unutkanlık yapması biraz canımı sıkıyor ama onu da psikolojik olduğunu düşünüyorum. Saçlarım düzelse unutkanlığım da geçer gibi.  ;D Sırf şu saç<için psikolojik tedavi görmeyi düşünüyorum. Halbuki dökülene kadar saç taramak ile hiç uğraşmazdım. Jöle, biryantin vs hiç kullanmadım. Sülalede herkes kel olunca benim de ruhum daraldı. Arkadaşlarımın halen inanılmaz saçları var. Bir ben kel oluyorum.  :'( :'( :'(
TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 07 Aralık 2017, 14:56:41 »
hızlandırmaz çok sk donguye sokar dokulme o açıdan hozlanmış gbii olur bir uretim dusun makine uretio ama genetik dokulmede dhtden dolayı o uretim yavaslıo saç dokuluo her seferinde bir inecsi gelio daha gec çıkıo ağır caşlışıo uretim dht hormonu yuzunden minoxidil işi hızladnırır saçı bir tek damardaki kan besler damarlar açar uretim hızlanınca altttan gelen daha cabuk gelir ittirir ondekini.dısardan bloker losyonda ekleyebilriisn ru falan olabilir dısardan ulaşımı zor toğlu alıo millet onu dht bloker losyonlarıda arastırabilriisn içerden proscarı dısardanda bloker urunle destekleyebilriisn
saçları ekmeydi dersin

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 09 Aralık 2017, 00:38:58 »
hızlandırmaz çok sk donguye sokar dokulme o açıdan hozlanmış gbii olur bir uretim dusun makine uretio ama genetik dokulmede dhtden dolayı o uretim yavaslıo saç dokuluo her seferinde bir inecsi gelio daha gec çıkıo ağır caşlışıo uretim dht hormonu yuzunden minoxidil işi hızladnırır saçı bir tek damardaki kan besler damarlar açar uretim hızlanınca altttan gelen daha cabuk gelir ittirir ondekini.dısardan bloker losyonda ekleyebilriisn ru falan olabilir dısardan ulaşımı zor toğlu alıo millet onu dht bloker losyonlarıda arastırabilriisn içerden proscarı dısardanda bloker urunle destekleyebilriisn
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Minoxilin içine Dutasteride koymayı düşünüyorum. Sizce etkisi olur mu? Yoksa dutasterid'i oral yoldan mı almalıyım. ???
TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 09 Aralık 2017, 17:41:39 »
oral yoldan dutas almak istiyorsan. direk ben erkeklik hormonlarımı feda ederim salla gitsin erkekliği saç daha önemli demekle aynı şey..bunu diyorsan al ...
   sakın sakın bu ilaçlar finde dahil hormonları etkileyen uzun süre kullanılmaması gereken ilaçlar ..finasterid belki ekim öncesi  6 ay ve sonrası 3 ay kullanılır ama  uzun vadede geri dönüşleri ile ilgili vahim sonuçlar vardır bu bilimseldir daha önce sitede uzmanlık tezi yayınladım finasteridle ilgili .allah korusun testis kanserine penis küçülmesine kas erimesine kadar etkileri var bünyeye göre en ufak yan etki görürsen bile bırak. herkesin bünyesi farklı sonuçta vücut toleresi ve reaksiyonu da farklı .10 binde bir olan yan etki seni bulmayacak diye bir kural yok .en temizi risk almamak.9 ay 1 sene kesinlikle geçilmemeli finasterid de yan etki görülürse de anında bırakılmalı,bunlar ilaç arkdaşlar ayrıca bu tip hormonsal ilaçların önceliği saç değil bilginize...yine diyorum minox  bunların yanında çok masumdur olayı saçtır ya etki gösterir ya göstermez onunda kötü tarafı döngüsü ve günde 10 fıs kullanırsan çarpıntı yapması ve saçı matlaştırması o yüzden minox da günde 2 fıs geçmemeli kullanacaksan ..bu tarz kullanıp yıllarca sonuç alanlar var minoxdan

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 10 Aralık 2017, 07:43:03 »
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Minoxilin içine Dutasteride koymayı düşünüyorum. Sizce etkisi olur mu? Yoksa dutasterid'i oral yoldan mı almalıyım. ???
lokal bir işe yaramaz içerdende zaten fda onaylı finasteridden bile mişllet dert yanabiirken dutastarideyi kullannak intahar olur aman içme
saçları ekmeydi dersin

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 10 Aralık 2017, 23:35:19 »
oral yoldan dutas almak istiyorsan. direk ben erkeklik hormonlarımı feda ederim salla gitsin erkekliği saç daha önemli demekle aynı şey..bunu diyorsan al ...
   sakın sakın bu ilaçlar finde dahil hormonları etkileyen uzun süre kullanılmaması gereken ilaçlar ..finasterid belki ekim öncesi  6 ay ve sonrası 3 ay kullanılır ama  uzun vadede geri dönüşleri ile ilgili vahim sonuçlar vardır bu bilimseldir daha önce sitede uzmanlık tezi yayınladım finasteridle ilgili .allah korusun testis kanserine penis küçülmesine kas erimesine kadar etkileri var bünyeye göre en ufak yan etki görürsen bile bırak. herkesin bünyesi farklı sonuçta vücut toleresi ve reaksiyonu da farklı .10 binde bir olan yan etki seni bulmayacak diye bir kural yok .en temizi risk almamak.9 ay 1 sene kesinlikle geçilmemeli finasterid de yan etki görülürse de anında bırakılmalı,bunlar ilaç arkdaşlar ayrıca bu tip hormonsal ilaçların önceliği saç değil bilginize...yine diyorum minox  bunların yanında çok masumdur olayı saçtır ya etki gösterir ya göstermez onunda kötü tarafı döngüsü ve günde 10 fıs kullanırsan çarpıntı yapması ve saçı matlaştırması o yüzden minox da günde 2 fıs geçmemeli kullanacaksan ..bu tarz kullanıp yıllarca sonuç alanlar var minoxdan
Offf. Ne cahilmişim. :( Dutasterid e kesinlikle bulaşmıyorum. Finasterid + minoxil e biraz daha devam edip. Saç ekiminden bir müddet sonra bırakırım artık. Aslında Atilla Kaya hep pozitif konuşuyor sanırım onun yazıkları biraz kafamı kurcaladı. Size çok teşekkür ediyorum.
TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 10 Aralık 2017, 23:37:41 »
lokal bir işe yaramaz içerdende zaten fda onaylı finasteridden bile mişllet dert yanabiirken dutastarideyi kullannak intahar olur aman içme
Sizi dinliyorum ve teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için. Kesinlikle dutasterid'e bulaşmayacağım. Proscar+ minoxil şimdilik az da olsa olumlu görünüyor. İnşallah 6. aydan sonra gözle görülür bir iyileşme yaşarım.
TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 01 Ocak 2018, 01:46:08 »
3 ay oldu proscar kullanalı.  Minoksil kullanmayacağımı söylemiştim ama elimde 3 kutu vardı ve şuana kadar 2 kutusunu kullandım. Artık mevsimden mi, proscardan mı, yoksa minoxilden mi, bilemiyorum ama hiç olmadığı kadar saçlarım sağlam. Özellikle son 3 haftadır muazzam. Önceden elimi sürmeye korkardım, şimdi ise oynuyorum. Saçlarım  tam gür değil ve seyreklik var ancak şimdi çok canlı duruyor. En son 5 yıl önce bu kadar rahat oynuyordum saçlarımla. İnşallah proscar'ın etkisidir. Artık minoxil'i bırakmaya da korkuyorum. Eğer dökülmem durursa, iyi bir doktorun elinde 18 yaşımdaki saçlarıma kavuşacağımı düşünüyorum. Daha önce minoxil kullandım ama faydasını görmedim. Şimdi proscar ile birlikte kullanıyorum ve çok iyi sonuç aldım. İlk iki ay felaket dökülüyordu. Daha doğrusu 3 yıldır baya dökülüyordu ama ilk defa bu şekilde durduğuna şahit oldum.
TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 01 Ocak 2018, 11:30:47 »
şoyule soyleyeyim ben 15 yıl falan minox kullandım  tepeyi kaliteli marka ile kapatamadım dandik markaya gectim fayda etmişti kapatmıştı oncedende anlamıştım dandik marka minox daha faydalı bu işte.ve hangi markadan fayda gorsuysen onda devam et vede duz değil bu iş inişli çıkışlı saçın bir ii bir kotu olcak ALLAH sabır versin işe yaramış olmasaı guzel .proscardan  yan etki nasıl oldu.şuda olmuş olabilir minoxidil çıkartır finasterid dururur biri ofansif biri defansif  .birini dusun yere dusmuş biri ayağa kaldırmaya calısıyor biri geri ittirio minox tek caısırken dht ile mucadele etmezsen bir yan çıkar bir yandan dokulur ama hem finasterid hem minxoiidl çalışırsan istediğini alma ihtimalin artar
saçları ekmeydi dersin

Facebook Twitter Instagram