Son alarak detaylara gireyim. Zaman zaman güncellerim.
1) B12, demir ve D vitamini eksiğim vardı. Bunun için dahiliye doktoruna gittim iğne damla ve hap kullandım ve kontrollerime gidiyorum.
2) Besin takviyeleri kullanıyorum. Solgar chlorella ve mediobiocomplex-e
3) Şampuan olarak Mediobiocomplex-e' nin yanında verdiği şampuanı kullanıyorum.
4) Yeşil çay içiyorum.
5) Şeker ve ekmeği bıraktım.
6) Fitness'a gidiyorum.
7) Saç derisine masaj yapıyorum.
Bol bol yürüyüş yapıyorum ve koşuyorum.
9) Haftada 1 ketoral şampuan kullanıyorum. Arada da Seboderm şampuan kullanıyorum. Prominoxil şampuanı tamamen bıraktım.
10) Bir dönem minoxil+dutasterid losyon kullandım ama bıraktım.
11) Çok iyi bir ürün olmadığı sürece saç derime birşey sürmem.
12) Şimdilik Birgün Proscar diğer gün Avodart kullanıyorum.
Dahası süreç ile ilgili eklemek istediklerim var. Mart 2018'de yaşadığım korkunç dökülmeyi Minoxil'e bağlıyorum. Sanırım döngüye girdim. Çekilmez bu döngü diyerek minoxil'i bıraktım. Şimdilik dökülmem normal seviyelerde. Kulak üstüm bile dökülmüştü.
Şakaklarımı 22 yaşında kaybettim.
Gelelim yan etkilere. Dutasterid'te herhangi bir yan etki yaşamadım. Yalnız proscar'a başladığımda depresyon ve libido düşmesi yaşadım. Ama şimdi libidom iyi sadece meni'de sıvılaşma var. Üroloğa gittim bırakırsan normale döner dedi. Ben de saçım dökülünce de depresyona girdiğim için bari devam edeyim dedim. Jinekomasti yaşamadım. Fitness'a 4 aydır başladım ve olumsuz bir durum yaşamadım.
Dün kan testi yaptırdım ve B12 ile d vitamini eksikliği dışında olumsuz bir sonuç çıkmadı çok şükür.
Tüm araştırmalarımdan şunu anladım: Anti androjen olmadan bu iş olmaz. Düzenli kontrollerime devam edeceğim.
Sizden bir ricam var. Lütfen bana ön çizgi ve şakak ekimi için doktor önerin.(Koray Hoca vs. beni aşar.)
İlhan hocayı düşünüyorum.
Mersin'de gittiğim Volkan Beden beni kabul etmedi. Saçların iyi dedi ama ben ön çizgiyi aşağıya çekmek istiyorum.
Sorular olursa cevaplarım. Bu foruma çok teşekkür ederim. Bu forumu tanıyana kadar saç ekiminin reklamlardaki gibi mükemmel sonuçlanacağını düşünüyordum.
Saygılarımla...