Gönderen Konu: Minoxil ve Proscar Tecrübelerim.  (Okunma sayısı 64032 defa)

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Minoxil ve Proscar Tecrübelerim.
« Yanıtla #30 : 21 Haziran 2018, 14:09:22 »
Mart ayının sonuna doğru korkunç bir dökülme başladı. Hala Minoxil ve proscar kullanıyordım.
Günde 4/1 proscar kullanıyordum ama minoxil'i sadece akşamları 5 fıs sıkıyordum.
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2018, 14:29:08 Gönderen: olacakokadar »
TEDAVİM:
1) Proscar 4/1-Hergün aynı saatte.
2) Avodart - Zaman zaman dökülmem çok arttığında.
3) Masaj ve dermaroller - Düzensiz.
4) Yeşilçay.
5) Ara sıra konazol şampuan.

NOT: 1 MAYIS 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN MİNOXİDİL KULLANMIYORUM.
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #31 : 21 Haziran 2018, 14:17:25 »
09.04.2018 ile 01.05.2018 arasında korkunç bir dökülme yaşıyordum. Nisan ayının sonuna doğru minoxil'i bıraktım. Çünkü kepek hiç bitmiyordu. Dökülmem de korkunç seviyedeydi. Lavaboda korkunç miktarda saç görüyordum. Duş almak kabus gibiydi.
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2018, 14:31:09 Gönderen: olacakokadar »
TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #32 : 21 Haziran 2018, 14:24:54 »
Mayıs ayında bir karar verdim. Dutasterid'e geçmeliydim. Yoksa sülalemde herkes Norwood7. Bu durumda dünyanın tüm ekimcileri birleşse bile bana bir şey yapamazlardı. Zaten donör bölgem de zayıflıyordu.  Saç beyazlamam sanırım stresten dolayı çok daha hızlı ilerliyordu. Mayıs ayında hergün oral avodart almaya başladım. En azından dökülmem dursa yeterdi. O zaman ekim için bir şansım olabilirdi.

Not: Son fotoğrafta bariz ışık etkisi var. O yüzden iyi görünüyor. Diğerleri daha uygun ortamda çekildi.
TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 21 Haziran 2018, 14:34:28 »
Haziran ayında saçlarım hiç olmadığı kadar iyi bir hale gelmişti. Tabiki de mükemmel değil ama gelişme devam ederse sonuç daha iyi olabilir. İnşallah devam eder :)

Vertexte mükemmel bir sonuç elde ettim.
TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #34 : 21 Haziran 2018, 14:39:10 »
Öncesi ve sonrası.
Ağustos 2017 vs Haziran 2018. Artık dökülmem çok az.
TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #35 : 21 Haziran 2018, 15:05:57 »
Son alarak detaylara gireyim. Zaman zaman güncellerim.
1) B12, demir ve D vitamini eksiğim vardı. Bunun için dahiliye doktoruna gittim iğne damla ve hap kullandım ve kontrollerime gidiyorum.
2) Besin takviyeleri kullanıyorum. Solgar chlorella ve mediobiocomplex-e
3) Şampuan olarak Mediobiocomplex-e' nin  yanında verdiği şampuanı kullanıyorum.
4) Yeşil çay içiyorum.
5) Şeker ve ekmeği bıraktım.
6) Fitness'a gidiyorum.
7) Saç derisine masaj yapıyorum.
8) Bol bol yürüyüş yapıyorum ve koşuyorum.
9) Haftada 1 ketoral şampuan kullanıyorum. Arada da Seboderm şampuan kullanıyorum. Prominoxil şampuanı tamamen bıraktım.
10) Bir dönem minoxil+dutasterid losyon kullandım ama bıraktım.
11) Çok iyi bir ürün olmadığı sürece saç derime birşey sürmem.
12) Şimdilik Birgün Proscar diğer gün Avodart kullanıyorum.

Dahası süreç ile ilgili eklemek istediklerim var. Mart 2018'de yaşadığım korkunç dökülmeyi Minoxil'e bağlıyorum. Sanırım döngüye girdim. Çekilmez bu döngü diyerek minoxil'i bıraktım. Şimdilik dökülmem normal seviyelerde. Kulak üstüm bile dökülmüştü.
    Şakaklarımı 22 yaşında kaybettim.

Gelelim yan etkilere. Dutasterid'te herhangi bir yan etki yaşamadım.  Yalnız proscar'a başladığımda depresyon ve libido düşmesi yaşadım. Ama şimdi libidom iyi sadece meni'de sıvılaşma var. Üroloğa gittim bırakırsan normale döner dedi. Ben de saçım dökülünce de depresyona girdiğim için bari devam edeyim dedim. Jinekomasti yaşamadım. Fitness'a 4 aydır başladım ve olumsuz bir durum yaşamadım.
   Dün kan testi yaptırdım ve B12 ile d vitamini eksikliği dışında olumsuz bir sonuç çıkmadı çok şükür.
   Tüm araştırmalarımdan şunu anladım: Anti androjen olmadan bu iş olmaz. Düzenli kontrollerime devam edeceğim.

Sizden bir ricam var. Lütfen bana ön çizgi ve şakak ekimi için doktor önerin.(Koray Hoca vs. beni aşar.)
  İlhan hocayı düşünüyorum.
  Mersin'de gittiğim Volkan Beden beni kabul etmedi. Saçların iyi dedi ama ben ön çizgiyi aşağıya çekmek istiyorum.

Sorular olursa cevaplarım. Bu foruma çok teşekkür ederim. Bu forumu tanıyana kadar saç ekiminin reklamlardaki gibi mükemmel sonuçlanacağını düşünüyordum.
Saygılarımla...
TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

Moraless

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #36 : 22 Haziran 2018, 00:19:41 »
kardeşim paylaşımını baştan sona detaylarıyla okudum,özellikle uzun bir zaman dilimi içerisinde bu kadar detayı ve resimleri paylaştığın için çok kıymetli bir paylaşım olmuş,eminim konunu okuyanlar benim gibi düşüneceklerdir.
avodart ile proscarı dönüşümlü kullanman benim garibime gitti açıkçası ama sonuçlara bakılınca gerçekten çok etkili bir sonuç almışsın.avodarttan yan etki görmediğin için şanslısın .yalnız sana tavsiyem minoxili bırakmışsın ama genede yazayım 5 fıs çok fazla bana göre.kronik kalp çarpıntısı ve tansiyon problemlerine neden olma ihtimali çok yüksek bu yüzden tekrar kullanmayı düşünürsen max 2 fıs kullan derim..

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #37 : 22 Haziran 2018, 10:40:23 »
kardeşim paylaşımını baştan sona detaylarıyla okudum,özellikle uzun bir zaman dilimi içerisinde bu kadar detayı ve resimleri paylaştığın için çok kıymetli bir paylaşım olmuş,eminim konunu okuyanlar benim gibi düşüneceklerdir.
avodart ile proscarı dönüşümlü kullanman benim garibime gitti açıkçası ama sonuçlara bakılınca gerçekten çok etkili bir sonuç almışsın.avodarttan yan etki görmediğin için şanslısın .yalnız sana tavsiyem minoxili bırakmışsın ama genede yazayım 5 fıs çok fazla bana göre.kronik kalp çarpıntısı ve tansiyon problemlerine neden olma ihtimali çok yüksek bu yüzden tekrar kullanmayı düşünürsen max 2 fıs kullan derim..
Eyvallah kardeşim. Bundan sonra minoxil kullanmayı düşünmüyorum. Normalde sabah akşam 5 fıs kullanıyordum. Seboreit Dermatit ve Egzema nedeniyle tamamen bıraktım. İnşallah tekrar başlamak zorunda kalmam. 5 yıl kullandım ve çok bir etkisi olmadı maalesef.
TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

alcapone

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #38 : 22 Haziran 2018, 12:19:14 »
hocam seboreik dermatite minoxil sebep olmuş olabilir mi? şu an seboreik dermatitle mücadelede hangi ürünleri kullanıyorsun. bu arada ilaçlardan aldığın verim muazzam

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #39 : 22 Haziran 2018, 14:32:30 »
hocam seboreik dermatite minoxil sebep olmuş olabilir mi? şu an seboreik dermatitle mücadelede hangi ürünleri kullanıyorsun. bu arada ilaçlardan aldığın verim muazzam

Evet srboreit dermatit'e minoxil'in neden  olduğunu düşünüyorum. Bıraktığımdan beri pek olmadı. Mücadele için Betnovate losyon, konazol şampuan ve climbazol içeren seboderm şampuan kullanıyorum.  Konazol'u haftada 1 kere kullanıyorum. Betnovate losyonu ise geçene kadar hergün kullandım şimdi arada bir kullanıyorum. Umarım ilaçların etkisi devam eder.
TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

baldsetfree

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #40 : 22 Haziran 2018, 18:50:43 »
O nasıl geri dönüş öyle gaza geldim resmen  :D hakkaten saçlar yeniden dirilmiş.

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #41 : 22 Haziran 2018, 19:13:30 »
O nasıl geri dönüş öyle gaza geldim resmen  :D hakkaten saçlar yeniden dirilmiş.
inşallah tekrar ölmez  ::)
TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

SAKARYALI54

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #42 : 25 Haziran 2018, 00:36:28 »
takipteyiz lütfen paylaşımlara devam et süper gidiyorsun

Berkk

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #43 : 25 Haziran 2018, 17:39:28 »
Merhaba, bazı yabancı kaynaklarda minoxil ve derma roller ikisilinin birlikte kullanımı ile, minoxilin etkisinin %70 ile %80 oranında arttığı söyleniyor. Türkiye de saç sorunu yaşayanlar arasın da derma roller kullanımı çok az maalesef. Yada ben hiç rastlamadım.Bunun sebebi de sanırım bilinmemesi. Yurt dışında kullanımı daha yaygın ve dediğim gibi bu ürünü kullanmanız tek başına bile etki ediyor diyenler var. İnternetten dermarollerin ne olduğunu daha detaylı araştırmanızı isterim ama ben kısaca şöyle özetliyeyim: üzerinde mikro iğneler bulunan bir silindir de diyebiliriz. Bunu cilt lekeleri, çukurları vs bir çok nedenle de kullanan var ama saç ile ilgili kısımdayız biz :) Bu silindiri kulandığınız bölge de mikro yaralar açarak vücudumuzun doğal olarak aldığı bu tahribatlı bölgeyi onarmaya çalışıyor, bunun yanında 20 dakika içinde bu mikro yararlarla dolu bölgeye bir de minoxil içeren bir ürün kullanarak etkisi ikiye katlanıyormuş.  Bu ürünün prensibi PRP isimli yeni yöntemlerden biri olan, kandaki plazmayı santrifüj işlemiyle ayrıştırıp farklı bir tüpe çıkarıp yine mikro yaralar açıp(iğnelerle) bölgeye enjekte etmeye benziyor ve sonuçları yine iç açıcı.. size tavsiyem minoxil içeren her hangi ( çünkü piyasa minox içeren ilac kaynıyor hamgisi sizde etki verirse; biraz deneme yanılma yoluyla kendiniz bulacaksınız artık onu) ürünler beraber derma roller kullanmak. İlgi olursa vaktim olduğunda daha aydınlatıcı kaynaklar paylaşarak yardımcı olurum. Şimdi ise Ducray Neoptide isimli bir ürün kullanıyorum. Garantisi olmayan bir ürünü tabsiye etmemek için ducrayi şimdilik önermem çünkü başlayalı anca bir ay oldu. Ama edindiğim bilgiye göre bı ilaç, minoxidilden bile etkili be garantili bir ilaçmış. Eğer yine ilgi olursa ve söylenenler doğruysa bu ilaç için size tecrübelerimi ve tabsiyelerimi paylaşacağım.. :)

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #44 : 25 Haziran 2018, 23:44:13 »
takipteyiz lütfen paylaşımlara devam et süper gidiyorsun

İnşallah böyle devam eder. Ön çizgi ve şakaklar için İlhan Hoca'yı düşünüyorum. Şuan izindeymiş.
Paylaşım yapmaya devam ederim.
Şimdilik saçlarım ince. Zamanla kalınlaşırsa efsane olur diye düşünüyorum.

TEDAVİM:
4) Yeşilçay.

Facebook Twitter Instagram