Herkese selamlar arkadaşlar, saç ekimini uzun zamandır düşünüyordum, forumu da uzun süredir takip ediyordum ve bugün ilk adımı attım Asuman hanımla konuşmaya Pendik'teki kliniklerine gittim. Görüşme gayet güzel geçti, Asuman Hanım yapılacak işlemlerden bahsetti, saçıma kaba taslak bir ön çizgi çizdi. Saçlarım hakkında değerlendirmede bulundu.
Saç incelemesi sonucu saç diplerimde küçük küçük sivilceler olduğunu ve saçlarımın çok yağlı olduğunu söyledi. Bunun için yememe içmeme dikkat etmem gerektiğini, düzenli beslenmem gerektiğini, uyku düzenime dikkat etmem gerektiğini söyledi ve bu sivilceler için dermatoloğa gitmemi söyledi.
Ekim işlemine kadar kullanacağım ilaçları ve şampuanları söyledi. Ayrıca bir kaç test istedi (D vitamini folik asit ferritin demir çinko troidlerinize B12 vitamininize, demir bağlama üre kreatin alt ast magnezyuma, total kolesterol, hdl, ldl, trigliserit, dehidrotestesteron testleri).
Ekim işlemi de muhtemelen sivilceler dermatoloji doktoruna göründükten sonra muhtemelen 1 ay kadar sonra düzelirmiş o zaman tekrar gün konuşulacak.
Genel olarak Asuman Hanımın ilgisinden ve bana aktardıklarından memnun kaldım.
Ekim işlemine kadar kullanacağım ilaçlar ve şampuanların fotoğraflarını ve saçlarımın güncel fotoğraflarını aşağıya bıraktım.
Arkadaşlar size bu görüşme sonrası çok kısa 2 sorum olacaktı:
1- Öncelikle bu istediği testlerin hepsini nerde yaptırabilirim acaba? Sağlık ocağında hepsi yapılır mı?
2- Prozinc PLUS şampuanı her gün, Konazol şampuanı ise 3 günde bir kullan demişti de bunun kullanım şekli 2 gün prozinc şampuan 1 gün Konazol şampuan şeklinde mi olacak yoksa prozinc şampuan kullandıktan sonra aynı gün içinde Konazol şampuan mı kullanacağız?