okuduğun makalenin linkini atabilir misin
Eğer bana yazdıysanız, konuyu açan arkadaşın attığı linkten okudum. Ayrıca araştırmayı yapan kişinin bir videosunda da sanırım bahsedilmişti.
''CBD'nin saç büyümesi üzerindeki etkileri doza bağlıdır ve daha yüksek dozlar, TRPV4 olarak bilinen farklı bir reseptör aracılığıyla katajen fazına erken girişe neden olabilir.'' ''İnsan saç folikülü kültür hücreleri üzerinde yakın zamanda yapılan bir çalışma, daha düşük dozlarda CBD kullanımının, muhtemelen CB1 antagonizması yoluyla saç gövdesinin uzamasına yol açtığını ortaya çıkardı.[37] Bununla birlikte, çok daha yüksek dozlar, muhtemelen farklı bir reseptör olan TRPV4 yoluyla katajen fazına erken girişle sonuçlandı. Bu nedenle, pozitif saç büyümesi elde etmek için topikal CBD dozajının değerlendirilmesi gerekir.''
Araştırmanın linki de burada, kullandıkları ürünü sanırım Tricomax adıyla satışa sunmuşlar fakat sadece Amerika içine satış yapılıyor, önemli olan içerik CBD gibi duruyor, sanırım onu da kısa sürede sipariş edip düşük dozda (günlük 3-5mg) olarak kullanmayı planlıyorum.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10251293/Gerçekten şu araştırma doğru ise, ki yalan olmasının çok bir amacını da göremiyorum, bir çok kişi de farklı kaynaklardan benzer sonuçlara ulaşmış gibi görünüyor. Gerçekten çok etkili bir yöntem olabilir. CBD hala çok bilinen bir içerik değil, üretimi bazı ülkeler illegal olabiliyor, bu yüzden pahalı fakat bulunmaz bir ürün değil, yeterli bürokratik süreçlerle zeytinyağı kadar ucuzlayabilir.