Babam NW5 dedelerimde sıkıntı yok anne tarafında dayım olmadığı için bilemiyorum ama annemin tarafından gelen genetik seborik dermatit var anneannemden anneme,annemden de bana geçti maalesef 2 yıldan beri baş etmeye çalışıyorum.
Aynı zamanda şakaklarımdan küçük açılmalar meydana geldi son 6 aydır.Kafamdaki dermatit yüzündende saclarımın güçsüzleştiğini hissediyorum.Bu yüzdende önlemleri şimdiden alıp saçlarımı en azından 35 yaşima kadar kafamda tutucağım eminim.
Yaklasık 2 aydır haftada 3 kez olmak koşulu ile ketoral kullanıyorum ve 1 haftadır da her gün 2 tane xpecia.
Kepekte azalma oldu ama tamamen geçmedi saç dokulmesi aynı günlük saymıyorum ama 60-70 civarı.Seborik dermatit gerçekten çok sikınto yapıyor.Çünkü hep fiziksel görüntüyü etkiliyor aynı zmanda saçların köklerinin düzgün beslenememesini sağlıyor 1 yıl önce hiç saçım dökülmezdi hatta 5 6 ay öncesine kadar saçlarım enselerime geliyordu fakat bu dökülme ve son 6 aydır yoğun seborik dermatit yüzünden kesmek zorunda kaldım.saçım aman aman yağlanmıyor lakin seborik dermatit fazla.(2günde bir yıkıyorum her gün yağlanmıyor)
Neyse işin özü şu:
haftada 3 kez ketoral(2aydır)
Her gün 2 adet xpecia(1hafta)
Scalp pro diye bir şey(bı işe yaradığını düşünmüyorum sadece şakaklara)(4aydır)
Şakaklarım 1 yıl önce hiç açık değildi şuanda 1 cm Lik bir açıklık var
20 yaşıma gelince de günlük 1 Gr finasterid başlamayi düşünüyorum