Dr Atilla Kaya kendi sitelerinde biotin ve metiyonin tarzı yiyeceklerin (et,süt,yumurta akı,balık,hindi eti,sarmısak ,findık ,fıstık,baklagil,yeşil bezelye,bazı peynirler, mısır ,antep fıstığı ,mahun cevizi ,fasulye.... vs ) saça pigment rengini veren melanosit hücrelerin ölmesini geciktirdiğini bundan dolayı saç beyazlığının süresini geciktirmenin mümkün olduğunu söylemekte.Googloden sorgulama yaptığımız zaman bir çok gazete sayfalarında, sağlık köşelerinde dermatoloji uzmanları biotin in saç beyazlığının süresini geciktirmede etkili olduğunu vurgulayıp, Dr Atilla Kaya yı destekler nitelikte görüşler belirtmekte.Bunu sosyal medya üzerinde soru cevap şeklinde dr ilhan serdaroğluna sordum kendisi alakası olmadığını saç beyazlığının da dökülme gibi yaşa bağlı olarak gerçekleştiğini, boşuna para harcanmaması gerektiğini söyledi.Ben her iki görüşünde doğru olduğuna inanıyorum Genetik nedenlerden dolayı agresif bir şekilde saç hızla bayazlıyorsa medikal destek tedaviler yetersiz kalır;ama genetik nedenler dışında ki nedenlere bağlıysa beyazlık süresi bazı besin ve vitamin takviyeleriyle süresi geciktirilebilir.