Bu baya azalmış hali seboreik dermatit için loprox kullanıyorum ayda bir kez kullanmam yetiyor hocam 2 aydır kullanıyorum ondan dolayı azıttı baya bir anda şampuan değiştirdiğim için.
Doğru sık değiştirmek de, aynı şampuanı kullanmak da yapabiliyor ama genelde SLS içerenler çok sıkıntı. Şampuanlar, sıvı sabunlar ve diğer temizlik malzemelerinde çok kullanılıyor SLS ama kimse seboreik dermatit tetiklediğini bilmiyor. Mümkünse SLS içermeyen şampuanlar, sıvı sabunlar saç ve cilt için daha iyi olur.
Aklıma geldiği için söyleyeyim maalesef aşırı yağlanma bizim için saçta çok tehlikeli ama geçen bir tane Türkiye'de üniversitede okuyan Hintli öğrenciyle tanıştım saçı çok yağlıydı ama bir tane dökülme yoktu. Bu birazda genetikle de ilgili sanırım bizim gibi Avrupalı insanlarda yağ saçı dökerken özellikle Hintli, Koreli vs. Asyalı kişilerde saça zarar vermiyor aksine daha fazla uzatıyor gibi geldi bana yoksa niye seboreik dermatit bizi etkilesin dedim. Tabi bununla ilgili bir bilimsel çalışma var mı bilmiyorum.