Gönderen Konu: 21 YAŞINDA TEPEDEN SAÇ SEYRELMESİ  (Okunma sayısı 945 defa)

mustafa sarı

• Jr. Member
  • **
21 YAŞINDA TEPEDEN SAÇ SEYRELMESİ
« : 17 Temmuz 2023, 21:35:38 »
Öncelikle merhabalar cesaretimi toplayıp artık yardım almak için konu açmak istedim. 21 yaşındayım ve son zamanlarda 6 ay içinde saç seyrelmem meydana geliyor bioxin minoksidile başladım ve dutesterid aldım her gün fakat yan etki gördüm finasteride geçmek istiyorum. Xpecia tablet alıyorum her gün 1 haftadır. bana tavsiye verecek birileri varsa çok mutlu olurum.

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 21 YAŞINDA TEPEDEN SAÇ SEYRELMESİ
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2023, 21:40:14 »
minoxidile yeni başladıysan bırak ve dutasteride'den yan etki gördüysen finasteride geç. tepe bölgesini toparlayacaktır 1 senede

mustafa sarı

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2023, 21:44:20 »
Dutasterid her gün aldım 5. günde ereksiyon sıkıntısı yaşadım. Finas a başlıcam yarından itibarende. Hangisini önerirsin sence toparlar mı bu saç ?

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2023, 22:08:40 »
Dutasterid her gün aldım 5. günde ereksiyon sıkıntısı yaşadım. Finas a başlıcam yarından itibarende. Hangisini önerirsin sence toparlar mı bu saç ?
Finasteride kullan toparlar dediğim gibi 1 senede, ekime pek ihtiyaç yok
Ha baktın gürleştirmedi ama dökülmeyi durdurdu o zaman ekim yaparsın ama zannetmiyorum güçlendirir tepeyi
Saçın ekimlik hiç değil yani

mustafa sarı

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2023, 22:13:12 »
o zamn yarından itibaren proscar alıp 5 e bölerek içmeye başlayım. Dutasterid yan etki yapmasaydı iyidi de 5. gün kuşda baya sıkıntı oldu şu an düzeldi gibi bakalım finasterid deniyelim bir de teşekkür ederim yanıtın için

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2023, 22:17:14 »
o zamn yarından itibaren proscar alıp 5 e bölerek içmeye başlayım. Dutasterid yan etki yapmasaydı iyidi de 5. gün kuşda baya sıkıntı oldu şu an düzeldi gibi bakalım finasterid deniyelim bir de teşekkür ederim yanıtın için
önemli değil sorun olursa özelden de sorabilirsin yardımcı olurum

mustafa sarı

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 17 Temmuz 2023, 23:17:50 »
[+++++

mustafa sarı

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2023, 03:34:45 »
+++++++

mustafa sarı

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #8 : 18 Temmuz 2023, 14:19:53 »
yardımcı ve fikir belirtmek istiyen olursa bekliyorum

jakos

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 18 Temmuz 2023, 15:25:03 »
Dostum ben senin yerinde olsam dusuk doz finasteride veya dutasteride ile devam ederim.

Haftada 3 kere fin veya 2 tablet dut olabilir. Fin ile baslaman daha dogru olacaktir.

8-10 ay sonra durumuna bakip doz ayarlamasi yapabilirsin.

Ben de min birakmani oneririm durumun bir tek haplarla toparlanabilecek gibi.

mustafa sarı

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #10 : 18 Temmuz 2023, 16:07:39 »
Teşekkürler fin e başlama kararı aldım umarım sonuç istediğim gibi olur son zamanlarda oldu bu kadar değildi kaç ay içinde sonuç almaya başlarım acaba 3 ay sonra üniler açılacak o zamana kadar biraz gelişme olur mu ki. Birde başka ne kullanabilirim acaba biotin veya farklı ne önerebilirsin

jakos

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 18 Temmuz 2023, 16:47:38 »
biotin eksikliğin varsa biotin kullanman mantıklı olur, yoksa bir anlamı yok boşuna masraf.

dediğim gibi orta karar bir dozla başlayıp devam etmen daha akıllıca. bunu birkaç aylık mesele gibi görme ömür boyu sürecek bir mücadele :) sen şimdiden tedaviye başlayarak kendin için iyi bir adım atıyorsun. 2 ay sonra insanlar ne düşünecek buna takılma inan herkes kendiyle meşgul zaten senin kadar dikkat etmiyorlar senin saçına başına.

mustafa sarı

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #12 : 18 Temmuz 2023, 16:53:18 »
Teeşekkürler fine başladım bakalım her gün kullanıcam umarım etkisini görürüm yan etisiz devam ederim genç yaşta böyle şeylerle uğraşmak etkiliyor. Tekrardan çok teşekkür ederim yorumun için

jakos

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 18 Temmuz 2023, 17:37:04 »
dediğim gibi daha yaşın genç durumun da pek ileri değil erkenden yakaladığın için şanslısın bir taraftan. o yüzden pazartesi-çarş-cuma günde 1.25 mg gibi bir dozla ilerlerdim ben senin yerinde olsam bu aşamada. o doz yeterli gelmezse ileri dönemde arttırılabilir vs.

yani bir taraftan şanssızsın ama bir taraftan da mesela benim pişmanlığım daha senin gibi bir durumdayken önlem alıp tedaviye başlamamak. o açıdan da şanslısın :)

mustafa sarı

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #14 : 18 Temmuz 2023, 18:28:44 »
fin her gün kullanmayı düşünüyorum yan etki görmezsem eğer saçın psikolojisinden daha az etki verir diye düşünüyorum bakalım birde dermastamp ile 3 4 günde bir iğneleme yapıcam. Yarın sağlık ocağına gidip kan vericem sonuçları görüp ne eksiğim var diye yorucu bir süreç bekliyor umarım istediğimi elde ederim. Sence nasıl düzelebilir mi ?

Facebook Twitter Instagram