deriden emilim için 500 kuralı var moleküler ağırlığı 500'den düşük olmalı. dutasteridin moleküler ağırlığı ise 528.53 g/mol
az da olsa emilebilir fakat oralın yanında sönük kalacağını düşünüyorum. dutasteride mezoterapisinin amacı zaten deri altına enjekte etmek. deriden fazla geçmiyor yoksa finasteride mezoterapisi de duyardık herhalde
moleküler ağırlık teorisi var evet ama tam olarak geçerli değil çünkü topical dutasterid'den yan etki gören birsürü kişi var, yoksa onlar yan etki görmezdi veya olumlu sonuç da almazdı. topical dutasterid serum dht'yi düşürüyor sonuçta demek ki geçiyor deriden ve sisteme karışıyor. tabi hem yan etkisi hem de istenen etkisi oral versiyondan daha düşük kalır, ama oral finasteride ile sinerji yakalanabilir mi acaba oradaki lokal etki ile. sonuçta tip 1 ve 2 5AR'leri baskılıyor.
mezoterapi konusu bence yarılanma ömrüyle alakalı. finasterid vücutta o kadar uzun süre kalamadığı için mezoterapiye çok uygun değil. sonuçta mezoterapi bikaç ayda bir yaptırılır. dutasterid vücutta çok uzun süre kalıyor. aslında dut mezoterapisi de düşünüyorum sinerji yakalamak için ama ondan sonuç alan pek kişi bulamadım etkinliğinden emin değilim