yeni bir minoxidil buldum propilen glikol içermiyor. yani saçı yağlandırmıyor öyle bir avantajı var. günde 1 kere kullanıyorum duştan çıkınca, saça şekil de vermiş oluyorum hoşuma gidiyor.
bir de cildinde minoxidile hassasiyet olan çoğu kişide aslında zarar veren madde propilen glikol'müş. bende böyle bir durum yoktu ama yine de uzun vade için daha iyi olmuş oldu.
bir de garip bir durum, minoxidil başladığımda çok kısa sürede sonuç verdi yani 2. ayda saçlarda çok ciddi fark gördüm, sonrasında ise aşağı yukarı hep o seviyede kaldı. şu an 9. aya giriyorum hep aynı seviyede seyrediyor saçlar.
arada shedding yaşadım, özellikle çok fazla minyatürleşmiş saç döktüm bazı dönemler, ama saçlarda gözle görünür çok fazla fark olmadı. sanırım benim durumum şöyle;
çok fazla minyatürleşmiş saç vardı tüm üst bölgede, minoxidil bunların bir kısmını canlandırdı (bunlar bütün farkı yaratan kısım) bir kısmını ise kurtaramadı fazla minyatürleşip sınırı geçtikleri için. bu durumda aslında belki birkaç yıl daha erken tedaviye başlamış olsaydım daha iyi bir sonuç görecektim şu an. ileride görecek kişiler için bir bilgilendirme olsun
tedavide ne kadar erken o kadar iyi.