Gönderen Konu: 29 Kasım Özgür Nalbant 3013 greft ön bölge  (Okunma sayısı 68039 defa)

Fenerlim1907

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
29 Kasım Özgür Nalbant 3013 greft ön bölge
« : 30 Kasım 2017, 15:27:38 »
28 kasımda hoca ile ön görüşme yaptım, ekimin planına dahil.
Ek olarak ilaç listelerini   verdi.
1-klamoks antibiyotik ekimden bir gün önce  başladım.
2-arveles ağrı kesici. Az önce kullandım ama ağrım sızım yok. Sadece hafif uyuşukluk
3-prednol ne işe yaradığını sormadım bugün 3 tane kullanacağım. Büyük ihtimal dönör iyileşmesi ile alakalı
4-ozoxin yarın pansumandan sonra hoca gösterecek. Dönör bölgeye 14 gün sabah ve akşam sürülecek.
5-sebamed şampuan
6- Bepanthol losyon
7- Biotin Solgar 1000 mg 5günden itibaren

EKİM GÜNÜ:
sabah 8 de burada ol demişti hoca
Sabah tam 8'de gittim hoca orada. Espri yaptı bu saatte doktorun ne işi olur hastanede söyleseler inanmazlar dedi gülerek.
Daha sonra saçlı fotolarımı çekti
Akabinde dönör bölgeyi ve kafamın üst bölgesini inceledi. Saç çizgimi oluşturdu. Diğer Ekim yapılacak yerleri belirledi.
Birşeyler daha anlattı unuttum.
Bu işlemden sonra ofisindeki küçük bir odaya götürdü. Burası berber salonumuz ben de berberiniz dedi ve saçlarımı kesip yıkadı.
Kesme işini yapma nedeni olarak da dönör bölge ve ekilecek yeri daha iyi görmek için ben yapıyorum dedi.
Kesimden sonra alım yapılacak bölgeyi de işaretledi.
İlk görüşmede de  söylemişti bugünde bazı ağrı eşiği düşük insanların kalemle çizim yaparken bile acı hissettijlerindrn bahsetti ve bunun psikolojik olduğunu söyledi
Sonra yan taraftaki Ekim bölgesine geçtik.
Şunu da ilave edeyim, hoca Özel Odak Hastanesinde 2.katta saç ekimi ve estetik merkezi olarak ayrı bir bölgede işlem yapıyor. Bir doktor daha var o estetik konulara bakıyor. Ayrıca epilasyon tarzı şeyler de var.
Masaya yatmadan önlüğü giydirdi. Masaya uzandım. İlk önce sola anestezi yaptı ve bu bölgeden alımlara başladı. Bana 1-2 ve3 lü greftlerlden örnekler gösterdi. Alım bittikten sonra kendisi ve bir hemşiresi greftleri toparladı. Diğer hemşirede özel kaplara yerleştirmeye başladı 100 li gruplar halinde.
Anestezi kısmında ilk iğneyi az hissettim diğerlerini hiç hissetmedim. Zaten kafa keçe gibi olacak dedi. MERDİVEN altı yerlerde kullanılan at iğnesi kocaman iğneyi gösterdi ve forumlara yazanların böyle koca iğnelrrden acı hissettiklerimi kendi kullandığı iğnenin küçük olduğunu gösterdi.
Micro motorun da (bunla ilgili ayrıntılı geniş açıklamalarını yazacağım) düşük devirde çalıştığını gösterdi. Kötü yerlerde son devirde çalıştırıldığını sesini açarak gösterdi, gerçekten dünya kadar fark vardı. Kendi ayarı sinek vızıltısı gibi geliyordu.
Öte yandan merdiven altı fabrikasyon merkezlerde 2.ekimi yapmak içim hızlı hızlı Micro motorun batırıldıpıno söyledi. Kendi yavaş bir tempoda alıyordu. Sağ tarafta iken biraz daha hızlı yaptı.
Sol bittikten sonra biraz mola verdi çay içtik.
Mola bitince arka taraftan alıma başladı, bu bölgede enseye doğru olan iğneleri az hissettim. Hoca benim ağrı eşiğimin çok yüksek olduğunu ifade etti.
Bu bölgeyi yaparken uyumuşum. Operasyon geneli bayağı bir uyudum. Televizyonda genelde müzik vardı ara sıra haber kanalı da açıldı.
Ara vermeden sol tarafa başladı ve burada da bazı iğneleri az olsa da hissettim. 2 hemşirenin greftleri toplamasını çoğu zaman hiç hissetmedim hangi ara aldılar bilmiyorum.
Sonra yemek molası verildi beraber hastane yemeğinden yedik. Çorba balık yanında patates salata ve tahinli pekmez

Yemeğe gitmeden önce tepeye anestezi uyguladı. Alına yakın yapılanlar hariç hiçbir acı hissi oluşmadı, seviyesi de kola kan alırken iğne batması gibiydi.
Saat 13:30 gibi kanal açmaya başladı 45 dakikada bitirdi
Burada tek tek saydığını söyledi bir kağıda işaret atıyordu.
Greftlerin 3013 adet olduğunu söyledi. Yemekten gelince istersen oturup say dedi. Ben gerek yok dedim sadece 100 lü plastik kutuları saydım 30 tane idi. Hepsinde greftler aynı sayıda gözüküyordu
Kanal alımından sonra hoca kalktı ve ekim işini hemşirelere bıraktı.
Hemşireler hiç konuşmuyordı isimlerini sordum biri Emine dedi, ara sıra birşeyler sordum hep bu bayan cevapladı, diğeri hiç konuşmadı.
Emine hanım kıpırdamamo bu işlemin kanalların küçük olmasından mütevellit hassas olduğunu söyledi.
Tam 2 saat kıpırdamadan durdum. Saç ekimi nin en kötü tarafı bu sürekli yatıp hareketsiz kalmak. İlk sol yana yatarken bayağı zorlandım.
Ekim işleminde 2 kere yıkama yaptılar. Fısfıs lı bir solüsyon sıkıyorlardı.
Ekim bitmesine yakın Özgür hoca tekrar geldi ekilen saçlara baktı, birkaç birşeyler yaptı anlamadım.
Sonra bir daha yıkama ve dönör bölgedeki geçici sargıyı çıkartıp yeniden sargı yaptı ve tekrar odasına götürdü.
Orada ödemeyi Eft olarak yaptım. Aslında nakit istiyoruz demişti 2 hafta önce ben parayı yanımda taşıyamam Eft yaparım demiştim ve Eft olarak saat 4:45 de yaptım.
Adamlara helal olsun ne kaparo istediler ne de Ekim bitene kadar lafını ettiler, ben söyledim hocam ödemeyi yapayım diye. Bana istersen yarın nakit getir dedi ben yine ödedim.

Bu arada Ekim 8:15 de başladı 16:40 da bitti.
Saat 10:15 10 dk mola. Öğlen 13:10 da 20 dakika yemek molası.

Gelelim diğer konulara:
Dönör: kesinlikle dönörü zayıf olanlar ile saçı hafif seyrek az dökülmüş olanlara Ekim yapmadığını bunun etik olmadığını,
benim saçımın ince telli ve dönör bölgemin alt kısımlarının zayıf olması nedeniyle fazla almanın cinayet olduğunu söyledi.
Bana neden 3000 den fazla ekmiyor sun diye çok soran var dedi ve cevap olarak fazla almanın dönör açısından sıkıntılı doğuracağını ancak dönörü çok sağlam olanlara yapılabileceğini söyledi. Kaçak göçek yerlerde verilen 5-6 hatta daha fazla sayıların doğru olmadığını bunu dikkatli ve bu işi uzun süredir takip eden gözlerin fark edeceğini ifade etti.
Alım yaparken genelde 0,8 lik bazen 0,7 lik punch kullandığını bana da üstlere 0,8 atlara 0,7 kullanacağını ve homojen şekilde eşit alım yapacağını söyledi
Ekim planlaması: kafa yapısına, ileride fuallerinin üstünden dökülmesi muhtemel saçlara ve burun kaş arası boya göre alın çizgisini belirlediğini bunun bir kural olduğunu ve 2. Ekim vertekse olacağı için oraya kadar boş olan yerleri doldurup diğer yerleri de sıklaştıracağını ifade etti.
Yanlış planlamanın örneklerinden bahsetti

Fenerlim1907

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 29 Kasım Özgür Nalbant 3013 greft ön bölge
« Yanıtla #1 : 30 Kasım 2017, 15:35:48 »
Ekim öncesi fotolar.
Hocanın çektiği
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2017, 15:45:36 Gönderen: Fenerlim1907 »

Fenerlim1907

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 30 Kasım 2017, 15:47:07 »
Ekim sonrası fotoğraflar

Fenerlim1907

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2017, 15:48:41 »
Manuel-Micro Motor farkı:
Manuel in Micro motor çıkmadan önceki ilkel şekil olduğunu kendisinin de 14 yıllık Ekim hayatının ilk yıllarında Manuel Ekim yaptığını düşük devirle kullanıp, kasap gibi hoyratça alım yapılmadığı taktirde bir fark olmadığını ancak yine de kendisini arayan bir çık kişinin Manuel alımda ısrar ettiğini söyledi.
Müjde ve Kötü haber:
Özgür hoca Manuel alım konusunda gelen taleplere artık cevap vermekten yorulduğunu ve Ocak ayından itibaren 1 Euro karşılığı Manuel alım yaltıracağını söyledi.
Ve yine de gelenlere Manuel ile Micro arasında bir fark olmadığını tekrar söyleyeceğini israr ederlerse 2 güne yayarak Ekim yapacağını ifade etti.
Ayrıca hastanenin Ocak ayından itibaren fiyatın 2 TL olacağını söyledi kötü haber bu:)

Fenerlim1907

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 30 Kasım 2017, 15:52:06 »
İlk gece o kadar sıkıntılı geçmedi ağrı sızı yok.
Akşam Ekim alanı dışında bir yerde ufak kanama gördüm o kadar. Uykuda iken birşey olur diye saat 2 ye kadar uyumadım. Televizyonu kapar kapamaz uyumuşum.
Az önce uyandığımda başım sağ tarafa yaslanmış vaziyetteydi. Endişe ile kalktı saçlara ve yastığa baktım. Yastıkta hafif kan lekeleri vardı. Dönör kısmının yan üst tarafları sargı dışında herhalde o temas etti.
Saç teli yastıkta ve yatakta görmedim.
Otel yastığı yumuşak ve küçük olduğundan uyumak istemiyorum riskli biraz.

Bu sabah ilk pansuman yapıldı.
Hoca pansumandan sonraki fotoları bana gönderdi.
Dönör bölge bana daha ilk gün olduğu için güzel gözüktü.
Hoca da ağrı sızı var mı gece kanama oldu mu diye sordu.
Bende ağrı sızı olmadığını sadece sol dönör bölgede ufak kanama olduğunu söyledim.
Genel itibariyle güzel dedi dönör ve ekim yapılan bölge için.
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2017, 15:53:47 Gönderen: Fenerlim1907 »

Fenerlim1907

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 30 Kasım 2017, 15:54:54 »
Pansuman sonrası fotoğraflar
Saç teli sayıları ise
1 li      1313 tel
2li       2600
3 lü     1200 tel
Toplam 5113
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2017, 16:54:43 Gönderen: Fenerlim1907 »

Fenerlim1907

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 30 Kasım 2017, 16:24:36 »
Ekim planlaması, ekim sonrası Ekim ve dönör alanı görüntüleri hakkında üstad arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Knight Rider

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 30 Kasım 2017, 16:28:39 »
Öncelikle hayırlı olsun ekiminiz. Sanırım klavyede yanlış tuşa basma azizliği yaşadınız. Başlıkta 3013, yazı içinde  5113 greft yazmışsınız. Düzeltin isterseniz.

Fenerlim1907

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 30 Kasım 2017, 16:54:00 »
Öncelikle hayırlı olsun ekiminiz. Sanırım klavyede yanlış tuşa basma azizliği yaşadınız. Başlıkta 3013, yazı içinde  5113 greft yazmışsınız. Düzeltin isterseniz.
Teşekkürler Burak bey.
Saç teli sayısı olacaktı.

vogueman

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 30 Kasım 2017, 17:15:25 »
Hocam röpörtaj mı yaptın saçmı ektirdin? Anlayamadım ama neyse hayırlı olsun

kadiköy1

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 30 Kasım 2017, 17:18:27 »
hayırlı olsun. planlama olarak baktığımızda özgür nalbant seviye atlıyor artık. manuel alıma geçiyor olması da buna işaret. standartı olan bir ekimci. umarım sizde de başarılı olur. azımsanmayacak kadar saçınız var ve aralara çok girmiş. umarım mevcut saçlarda bir zarar görmez. minumum kayıpla atlatırsanız güzel olur bu saçlar.

Fenerlim1907

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 30 Kasım 2017, 18:18:22 »
hayırlı olsun. planlama olarak baktığımızda özgür nalbant seviye atlıyor artık. manuel alıma geçiyor olması da buna işaret. standartı olan bir ekimci. umarım sizde de başarılı olur. azımsanmayacak kadar saçınız var ve aralara çok girmiş. umarım mevcut saçlarda bir zarar görmez. minumum kayıpla atlatırsanız güzel olur bu saçlar.
Sağol hocam görüşlerin için

Ön tarafı ben istedim o bana verteksi önermişti. Bende öncelikli olan gözümün gördüğü demiştim.
Aralara girme konusunda sıkıntı olmaz dedi.
Planlama konusunda ise bayağı bir ölçtü biçti saçları.
Manuel alım Micro dan önce çok yapmış. Müşteri çok isteyince o da tekrar başlamaya karar vermiş.

Fenerlim1907

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 30 Kasım 2017, 18:21:59 »
Hocam röpörtaj mı yaptın saçmı ektirdin? Anlayamadım ama neyse hayırlı olsun
Valla hocam ben çok soru sormayı seviyorum hoca da kırmadı cevap verdi. Kendisi sadece Micro motorun nasıl çalıştığını ve yaptığı iğneyi gösterdi. Hocaya da ayıp oldu izin almadan her söylediğini yazdık.
Biz iyi niyetle millet fikir sahibi olsun diye paylaştık. Kötüye yoranlar olmuş o yüzden pişman oldum.

benimalnımgeniş

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 30 Kasım 2017, 18:26:56 »
Kötüye yoracak bişey yok kardeşim için rahat olsun. Tüm samimiyetinle süreci anlatmışsın. Aklına takılan soruları ve saç ekimi ile hocanın görüşlerini de öğrenmiş olduk sayende. Burda kötü olan daha doğrusu yakışıksız olan durum arkadaşın sana sorduğu "röportaj" sorusu olmuş. Neyse umarım sonucun çok güzel olur. Hayırlı olsun.

Fenerlim1907

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 30 Kasım 2017, 18:33:15 »
Sağol kardeşim. Amacımız bizim gibi kellere:) yardımcı olmak.
Bu forumlar ve buradaki fikir alışverişi olmasa gidip este ile başlayan bir yere ya da diğer kötü üne sahip merkezlere giderdik ve iş işten geçrdi.

Facebook Twitter Instagram