Selam Fenerlim. Bir seyin basarili veya basarisiz, veyahut yüzdelik basari oranini tespit etmek icin, sonucu görüp degerlendirmek, anasinifi ögrencilerine ait oldugunu düsünüyorum. Sana ekilen greft sayisini, diger ekimciler 80cm2´lik alana ekleyip " harika sonuc " diyen arkadaslar... Fenerlimin ekim alani. tahmin olarak, eni 11 veya 12 cm, boyu da tahmin olarak 11 cm oldugunu düsünüyorum. Fenerlim ebatlarda yanlislik varsa, ölcüp düzeltmeni isterim...sonucta yaniltici birseyler yazmak istemem. 11x12 olarak yola ciksak 132cm2 eder. 3013grefti 132 cm2 dagitilmis oldugunu varsayarsak, cm2 basina 23 greft ( önlere daha sik, tepeye daha seyrek ) ekilmis durumda. Simdi senin ekimden önceki halini net bir sekilde degerlendirecek (kisa sacli halin ) foton yok... hafif uzun sacli hali foton, sanki örtücülügü varmis gibi dursa bile, sayisal olarak bence pek fazla sacin yoktu...Simdi neye dayanarak bu ekim basarisiz, yada %85 bile cikmamis diyebilelim? Ha... bu ekimin dagilimini daha degisik yapsalardi...daha degisik yaysalardi, nasil olabilirdi münakasasina girilir, ama sayisal olarak olmamistir tutmamistir demem. 11cmx10cm olarak hesaplasam, cm2 basina 27greft geliyor... Koray Erdogan ekimlerinde cm2 basina 40 greft ( ortalama ) ekiyor... bizimkine 25 yada 30 ekilmis. Benim sözümü dinlersen Fenerlim, bu sayiya alabilecegin sonuc üc asagi bes yukari budur. Gönül rahatligiyla, siklastirma isini, kafana yatacak bir merkezde, nasil istedigini belirtip yaptir bence. Bu 30´lugun üzerine 10´ar yada 12´ser eklendimi, kapaticiligi dahada güzellesecektir. Dagitilimi 110 ila 130 cm2 degilde, 70-80cm2´lik bir alana yapmislarsa... bütün yazdiklarimi geriye aliyorum. Benim gördügüm alan kesinlikle 100cm2´nin altinda degil.