Gönderen Konu: Ekim sonrasi finasterid kesme  (Okunma sayısı 359 defa)

Sercan Yalçın

• Full Member
Ekim sonrasi finasterid kesme
« : 03 Temmuz 2023, 12:53:24 »
Arkadaslar sac ekiminde 6.ayim doldu 5 aydir finasterid kullaniyorum saclarim ince telli oldugu icin prp de yaptiriyorum 18 ay boyunca ekimi desteklemek adina bu ilaci kullanicam fakat birakirken nelere dikkat etmeliyim kademeli olarak mi birakmaliyim ilk hafta hafif kasik agrisi yapti ertesi gun gecti ekim oncesi sacim yok denecek kadar az tuy seklindeydi ilaci birakinca ekim oncesi sac mi dokuluyor mevcut olan veya ekilen sac mi dokulur yasim 33 dokulmem yoktu ekim oncesi nasil bir yol izlemeliyim yardimci olursaniz sevinirim

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Ekim sonrasi finasterid kesme
« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2023, 13:45:09 »
Saç ekiminiz güzel gözüküyor. Finasteride kullanımı normalde ömür boyu sürüyor fakat bırakada bilirsiniz. Ektirdiğiniz saçların dökülmesi çok ileriki yıllarda olabilir fakat finasteride bu dökülmeyi de önleyecektir.
Ayrıca finasteridin tam etkilerinin ortaya çıkması 1 yılı geçebilir. Bıraktığınızda ise saçlarınız tekrar incelir. Saç ekimi öncesi yukarıdan bir fotoğrafınız var mıydı?

Sercan Yalçın

• Full Member
« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2023, 13:51:27 »
Ekim oncesi var olan saclarim bu sekilde incecik yok denecek kadar az 18 ay kullanip birakmayi dusunuyorum nasil bir yol izlemeliyim dokulme vs yasamamak icin ekilen sac ileride nasil dokuluyor enseden alinan sac dht ye en dayanikli kok olarak biliyorum ne gibi olumsuzluklar yasayabilirim biraktiktan sonra ara ara prp ile desteklesem fayda etmez mi incelirse tekrar saclarim suan donor alan ve yanlarda ciddi anlamda kalinlasma gurlesme mevcut vertekste olan acikligimda bayagi kapandi fakat ekilen saclarda henuz kalinlasma olmadi yarin 6. Prp uygulayacagim
  • Ekim Tarihi: 02.01.2023
  • Ekim Merkezi ismi Medeks hair center
  • Greft Miktarı 4.500
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi Finasterid

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2023, 13:58:56 »
Ekim oncesi var olan saclarim bu sekilde incecik yok denecek kadar az 18 ay kullanip birakmayi dusunuyorum nasil bir yol izlemeliyim dokulme vs yasamamak icin ekilen sac ileride nasil dokuluyor enseden alinan sac dht ye en dayanikli kok olarak biliyorum ne gibi olumsuzluklar yasayabilirim biraktiktan sonra ara ara prp ile desteklesem fayda etmez mi incelirse tekrar saclarim suan donor alan ve yanlarda ciddi anlamda kalinlasma gurlesme mevcut vertekste olan acikligimda bayagi kapandi fakat ekilen saclarda henuz kalinlasma olmadi yarin 6. Prp uygulayacagim
Ekilen saçlar uzun zaman kalır dert etmeyin ama dediğim gibi çok ileriki zamanlarda zayıflayabilirler tamamen olmasa da dökülmeler olabilir bundan dolayı ekim sonrası finasteride önemlidir ama zorunlu değil sizin gibi zaten dökülecekler dökülmüş ise.
Ensedeki saçlar da dökülebilir ve zayıflayabilir asıl sıkıntı bu aslında. Ekimde ekilen saçlar dediğiniz gibi dht’ye en duyarlı saçlar fakat bu zayıflamayacağı anlamına gelmiyor fakat bu uzun yıllar sonra gerçekleşebilir
Prp ekim sonrası güzel bir takviye fakat genetik dökülmeye etkisi yok maalesef
Siz finasteride bırakabilirsiniz sıkıntı olmaz fakat var olan saçlar az da olsa incelebilir yine de sizi gazla etkileyeciği zannetmiyorum
Finasteride bıraktıktan sonra saw palmetto da kullanabilirsiniz. Yan etki görmezsiniz ve vücut için faydalı bir takviye. Finasteride kadar olmasa da dht baskılama özelliğine sahip

Sercan Yalçın

• Full Member
« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2023, 14:14:29 »
Ekim oncesinde de dokulmem yoktu zaten suan etki yaptigi yerler donor alan ve verteks belki biraktiginda buralarda incelmeler olabilir ekilen bolgede bir kalinlasma mevcut degil cok cansiz ve ince hala bende bunlari kalinlastirmak icin ugrasiyorum doktor henuz yeni ekildigi icin 6 ayda kalinlasmaz 1 seneden sonra kalinlasmaya baslar dedi peki nasil birakmaliyim kademeli olarak mi her gun degilde 2 gunde bir 3 gunde bir 4  gunde bir seklinde mi bu arada foruma goz attim birakipta 7 8 ay olup dokulme vs yasamayanlarda var sanirim herkeste dokulecek diye bur durum da yok
  • Ekim Tarihi: 02.01.2023
  • Ekim Merkezi ismi Medeks hair center
  • Greft Miktarı 4.500
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi Finasterid

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 03 Temmuz 2023, 14:43:04 »
Ekim oncesinde de dokulmem yoktu zaten suan etki yaptigi yerler donor alan ve verteks belki biraktiginda buralarda incelmeler olabilir ekilen bolgede bir kalinlasma mevcut degil cok cansiz ve ince hala bende bunlari kalinlastirmak icin ugrasiyorum doktor henuz yeni ekildigi icin 6 ayda kalinlasmaz 1 seneden sonra kalinlasmaya baslar dedi peki nasil birakmaliyim kademeli olarak mi her gun degilde 2 gunde bir 3 gunde bir 4  gunde bir seklinde mi bu arada foruma goz attim birakipta 7 8 ay olup dokulme vs yasamayanlarda var sanirim herkeste dokulecek diye bur durum da yok
Açıkçası hiç bırakmadığım için bilgim yok fakat minoxidil gibi değil direkt bırakılabilir diye düşünüyorum. Ben yine de bırakmazdım

Facebook Twitter Instagram