Gönderen Konu: Bu saçı finans toparlar mı?  (Okunma sayısı 11305 defa)

RennieTR

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Bu saçı finans toparlar mı?
« Yanıtla #45 : 19 Haziran 2024, 22:41:59 »
Bilgili bir doktor eşliğinde ilaca başlayabilirsin bazı bilgisiz cahil doktorlar ilaca öcü gibi bakıp insanları korkutuyor.

Özelde bir dermatolojiye gideceğim umarım bilgisi vardır hocanın Prof diye gördüm acıbadem de.

Severimseni gencüse

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #46 : 21 Temmuz 2024, 17:29:46 »
1. Yıl bitti arkadaşlar sadece fin kullandım sonuç pek tatmin etmedi kapanmasını bekliyordum açıkcası hatta dolgun bir saç istiyordum neyse buna da şükür 6 ay daha kullanıp avadort (dutasterid) almaya başlayacağım umarım daha iyi olur çok ışık farkı var daha net olan bir yerde çekip atacağım devamını

Severimseni gencüse

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #47 : 21 Temmuz 2024, 17:31:20 »
Bu arada şunu fark ettim yaz aylarında çok daha fazla saç döküyorum kışa göre bunu nasıl çözeceğimi bilemedim.

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #48 : 21 Temmuz 2024, 18:17:48 »
Bu arada şunu fark ettim yaz aylarında çok daha fazla saç döküyorum kışa göre bunu nasıl çözeceğimi bilemedim.
Yaz aylarında fazla saç dökmen normal çünkü mevsimsel saç dökülmesi evresine girdik. Finasterid ile gelişmeniz çok iyi olmuş, aslında Finasterid'in saç çıkartma gibi bir iddiası yok sadece dökülmeyi durdurup saç kalınlaştırma iddiası var fakat siz şanslısınız. Fin'e devam edin Dutasterid'e bulaşmayın çünkü Finasterid'in etkisi sadece 1 yıl ile sınırlı değil yapılan araştırmalara göre 3-4 yıllık kullanımda bile etkisini yitirmeden hatta etkisini arttırarak devam ediyor bence 2.yılı doldurduğunuzda hiç açıklığınız kalmayacak.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

Severimseni gencüse

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #49 : 21 Temmuz 2024, 18:29:17 »
Teşekkür ederim kardeşim umarım dediğin gibi olur 6 ay daha kullandığım zaman kış ayında olacağım o zamanda aynı etkiyle devam ederse ya ektiririm ya da dutas denerim kararı kış ayında vereceğim yazın ekim zor oluyor diyorlar ter filan sıkıntılı oluyor,  kışın daha rahat şapka takarsın filan dedikleri için kışı bekleyeceğim devam şimdilik finasteride, yorumun için tekrar teşekkür ediyorum.

Severimseni gencüse

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #50 : 10 Ağustos 2024, 19:46:19 »
Finasteridin gücünü bu fotoğraftan anladım, çok şükür yan etki görmeden devam ediyorum, başlayacak arkadaşlar için belki bir örnek olur.

Fırtına8

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #51 : 09 Ekim 2024, 00:49:58 »
Finasteridin gücünü bu fotoğraftan anladım, çok şükür yan etki görmeden devam ediyorum, başlayacak arkadaşlar için belki bir örnek olur.

Sonucunuz çok iyi bende fine başlamayı düşünüyorum acaba hangi marka kullandınız? Proscar-finhair-propecia ??
Doz olarak nasıl kullandınız?

Severimseni gencüse

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #52 : 09 Ekim 2024, 08:57:18 »
Proscar kullandım, hâlâ kullanıyorum 2 sene sonunda bakıp bırakmayı düşünüyorum

Fırtına8

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #53 : 09 Ekim 2024, 10:08:26 »
Proscar kullandım, hâlâ kullanıyorum 2 sene sonunda bakıp bırakmayı düşünüyorum

Doz olarak nasıl kullandınız 5 e bölerek 1 mg sanırım. Birde aç tok günün hangi saatinde kullandığınız farkediyor mu?
Neden 2 sene?

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #54 : 09 Ekim 2024, 16:52:01 »
Doz olarak nasıl kullandınız 5 e bölerek 1 mg sanırım. Birde aç tok günün hangi saatinde kullandığınız farkediyor mu?
Neden 2 sene?

Hocam proscar ile ilgili eklemen gereken 2 soru daha var. İlacı böldüğünüzde kalan parçaları sakladınız mı yoksa attınız mı? Sakladıysanız nasıl sakladınız.

Ben sana cevap vereyim ilacı 4 ya da 5'e bölebilirsin önemli olan eşit parçaya bölebilmek ve aynı saatlerde her gün düzenli kullanmak. Bazıları yan etki gördüğü için daha küçük parçalara bölüyor ama ilaç zaten küçük onun için Propecia alınabilir.

Aç ya da tok olmak önemli değil sadece günün aynı saatlerinde alman gerekiyor. Fark etmese de yemeklerin üstüne ilacı alırsan daha etkili olduğunu söylüyorlar hatta bir araştırma okumuştum diye hatırlıyorum yine de çok önemli bir etkisi yok aç ya da tok olmanın.

2 sene demesinin sebebi de sanırım kapatacağını düşünüyor ya da ekim yaptırmak istemesidir. İlacın tam etkisi görmek 1 belki 2 belki 3 yıl kadar sürebiliyor.

İlacın parçalarını sakladı mı yoksa bölüp attı mı o önemli o sorunun cevabını ben de merak ediyorum.
7 gün 1,25 Fin
1x8 %5 minoxilin+Dermaroller
Biotin, Demir(+C vit) ve D3
Ketoral Şampuan

Severimseni gencüse

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #55 : 09 Ekim 2024, 18:08:28 »
Saklıyorum, proscar kullanmamım amacı ucuz olması, 4 e bölüyorum 5 e bölmüyorum,  bir tane ilaç kesme aleti alıp kesip kutusunda saklayabilirsin, bu zamana kadar hiç bir sıkıntı çıkarmadı ilaç bana, öyle çok kafaya takılacak bir durumla karşılaşmadım, redditte de ilacı kullananlara baktım çoğunluk min ile kullanılıyor, ikisi birlikte iyi etki yapıyor ama zahmetli, saçlar kısaysa kulllanılar bilinir, ancak uzunsa biraz uğraştırıyor minox, ilk kullandığın zamanlar dökülme olacak ufak saçların belli bir süre dökülecek,( 2 aya yakın )sonra yenileri daha güçlü çıkıyor, kapatıcılık sağlıyor, diğer varolan saçlarında güçleniyor, ben proscar övülecek bir ilaç olarak görüyorum bazı arkadaşlar çok yan etki yaptığını söylüyor, dökülmen hiçbir zaman bitmiyor, benim hiç bitmedi, kafamda kelleşme açılmada olmadı kafan kelleşmiyor bu dökülme farklı yani dökülenin yerine iyisi çıkıyor gibi bu arada 1 yıl 3 ay oldu bir fotoğraf atayım.
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2024, 18:14:34 Gönderen: Severimseni gencüse »

Severimseni gencüse

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #56 : 09 Ekim 2024, 18:15:33 »
1 yıl 3 ay en net bu şekilde

Severimseni gencüse

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #57 : 09 Ekim 2024, 18:22:37 »
İlk başlarda öğlen arası kullanıyordum ancak unutulabiliyor yoğunluktan daha sonra akşamları almaya başladım yemekten 1 saat sonra filan almaya başladım öğlen almam ile akşam almam arasında fark oldu mu bilmiyorum bu zamana kadar 6-7 kere almayı unutmuş olabilirim
2 seneyi arkadaşın dediği gibi kapatacak mı ona bakacağım baktım artık ilerleme olmuyor bırakma ihtimalim yüksek, evli değilim evlenmeyi düşündüğüm için ve çocuk yapma işlerinde sıkıntı çıkarırsa diye korktuğum için bırakabilirim.

Fırtına8

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #58 : 09 Ekim 2024, 20:37:03 »
İlk başlarda öğlen arası kullanıyordum ancak unutulabiliyor yoğunluktan daha sonra akşamları almaya başladım yemekten 1 saat sonra filan almaya başladım öğlen almam ile akşam almam arasında fark oldu mu bilmiyorum bu zamana kadar 6-7 kere almayı unutmuş olabilirim
2 seneyi arkadaşın dediği gibi kapatacak mı ona bakacağım baktım artık ilerleme olmuyor bırakma ihtimalim yüksek, evli değilim evlenmeyi düşündüğüm için ve çocuk yapma işlerinde sıkıntı çıkarırsa diye korktuğum için bırakabilirim.

Bugün eczaneden proscar, saklama birde maket bıçağı aldım elimden geldiğince eşit miktarda 5 e böldüm saklama kabına attım ilk ilacı bugün yutacağım, yaşım 27, saçımın açıklığı senin ilk fotoğrafından bir tık fazla, senin şu an ki haline gelmesi bile bence büyük başarı. Bu arada bir haftadır xpecia da kullanıyorum, kaşıntım vardı çok fazla o azaldı hatta yok diyebilirim.

Senin bırakma konusuna gelince ben forumda çok yeniyim pek bilgim yok ama bence birden bırakma. Bir doktor var finasterid kullanımını bir bidon örneği ile anlatıyor. Bidonda delik var ve su akıyor (saç dökülüyor) biz bu ilaç ile o deliği komple kapatamıyoruz ama onarabiliyoruz daha yavaş suyun akmasını (saç dökülmesini yavaşlatmayı) sağlıyoruz gibi bir örnek
Aynı doktor aslında bu propecia finasteridin kullanımında üç günde bir 1 mg öneriyor, bence iki senenin sonunda 2 günde 1 mg, daha sonra bir sene geçsin 3 günde 1 mg şeklinde yavaş yavaş alıştıra alıştıra bırakmak daha iyi gibi o sıralarda zaten yaşın 30 olur ekimde yaptırırsın. Şahsen ben bu şekilde düşünüyorum ekimden sonra da üç günde bir 1 mg şeklinde devam ederim.

https://youtu.be/htBPxLOC47I?si=9epYzlZo5XfYp7os

Fırtına8

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #59 : 09 Ekim 2024, 20:43:49 »
Hocam proscar ile ilgili eklemen gereken 2 soru daha var. İlacı böldüğünüzde kalan parçaları sakladınız mı yoksa attınız mı? Sakladıysanız nasıl sakladınız.

Ben sana cevap vereyim ilacı 4 ya da 5'e bölebilirsin önemli olan eşit parçaya bölebilmek ve aynı saatlerde her gün düzenli kullanmak. Bazıları yan etki gördüğü için daha küçük parçalara bölüyor ama ilaç zaten küçük onun için Propecia alınabilir.

Aç ya da tok olmak önemli değil sadece günün aynı saatlerinde alman gerekiyor. Fark etmese de yemeklerin üstüne ilacı alırsan daha etkili olduğunu söylüyorlar hatta bir araştırma okumuştum diye hatırlıyorum yine de çok önemli bir etkisi yok aç ya da tok olmanın.

2 sene demesinin sebebi de sanırım kapatacağını düşünüyor ya da ekim yaptırmak istemesidir. İlacın tam etkisi görmek 1 belki 2 belki 3 yıl kadar sürebiliyor.

İlacın parçalarını sakladı mı yoksa bölüp attı mı o önemli o sorunun cevabını ben de merak ediyorum.

Reis küçücük ilaç ilk defa aldım. Bunu nasıl 5 bölecem diye düşündüm 2 saat ilaç bana baktı ben ilaca, maket bıçağı ile elimden geldiği kadar eşit miktarda böldüm eczaneden saklama kabı aldım attım içine kullanıcam bakalım ilk defa bugün. Akşam 11-12 gibi kullanmayı düşünüyorum bana en uygun saat o saatler sanırım çünkü işimden dolayı gün içerisinde yoğunluğum oluyor bazen nöbet çıkışı gündüz uyuyorum vs kaçabilir diye.

Facebook Twitter Instagram