Arkadaşlar iyi günler. Yaşım 24 ve geçen günlerde eski fotoğraflara bakarken saç çizgimin 2 cm kadar geri gittiğini ve yanların açıldığını fark ettim. Bunun üzerine devlette dermatologtan randevu aldım bana genetik dökülme olduğunu söyledi (Anne tarafımda 2 dayım da yavaş yavaş kel kalmış). Dermatologa gitmeden bu forumda finasteride gibisinden ilaçları araştırmıştım ve doktora bu ilacı denemek istediğimi söyledim ancak yaşımın genç olduğunu ve dökülmemin çok az olduğunu, kafaya takmamamı söyledi ve yolladı. Saçlarımın açıklığı fark edilmese de ben bunun önüne erken geçmek istiyorum sonuçta her hastalıkta olduğu gibi en iyi çözüm erken tedaviye başlamaktır. Sorularımdan birisi bunu yazdırabilecek doktor nasıl bulabilirim, aile hekimi yazabiliyorsa ikametgahımı şu an bulunduğum şehire aldırıp konuşmayı deneyeceğim aklıma başka fikir gelmiyor.
İkinci sorum ise şu aralar biraz fazla mastürbasyon yapıyorum. Finasteride başlamadan önce sizce bu alışkanlığı azaltıp öyle mi başlayayım yoksa sorun olmaz mı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler